Sköna söndag :)

Hur fan blev det söndag igen...?? Jaja, skönt är det i alla fall, och extra skönt när man i natt ställde tillbaka klockan en timme - och alltså fick sova en timme extra! I like ;)

Festen igår var trevlig :) Jag var utklädd till djävul, tyvärr blev det ingen bild. Det roligaste var att alla verkligen hade tagit maskeraden på allvar och var utklädda jättebra!! E var supersöt med stora svarta vingar (som hennes katter försökte äta upp) :P. En bra kväll helt enkelt :)

Idag skulle jag ha gått på Easy Line men jag pallar helt enkelt inte. Får se om jag tar mig till gymmet men bara för att springa lite på löpbandet. Annars är planen att sola och plugga. Och ev. byta till vinterdäck.

Imorgon drar en ny vecka igång, höstlov för vissa men inte för mig. Jag har praktik fem dagar; mån, tis, fre, lör och sön. Snark, åkte på helgpass nu... Och så är det näst sista veckan på den allra sista praktiken innan jag är färdig sjuksköterska! Hur galet är inte det...?? Det kändes som att jag nyss påbörjade utbildningen...

Puss

Halloween

Mitt uppe i allt skolarbete, praktik och examenfixande så blev det halloween. Jag insåg det idag, trots att vi för flera veckor sedan blev bjudna på halloweenfest. Knäppt egentligen, att glömma en högtid sådär. Men jag och A begav oss till Stinsen och handlade lite utstyrsel, hoppas det blir bra :) Vi har också hunnit med en sväng på gymmet och det känns skönt!

Imorgon måste jag verkligen fortsätta med mitt skolarbete. Om drygt en vecka ska två arbeten in... Journalgranskning och patientundervisning. Som tur var har jag genomfört dem praktiskt det är bara skrivandet kvar.

Och så måste jag berätta om en bra kväll igår! E bjöd på middag, vin, godis och popcorn. Och Idol såklart! Och allt annat på TV en fredag :) Mycket välbehövligt efter en lång vecka.

Puss

Tiden rinner iväg...

Jag har så mycket för mig hela dagarna att jag inte hinner skriva i bloggen... Den tid jag kollar Facebook och mail är ofta från mobilen när jag pendlar och tyvärr har inte blogg.se nån app för Androidmobiler än. Så det blir lite skralt med inlägg...

Den här veckan har jag hunnit med massa praktik - det går bättre och bättre! Hade en mycket bra mittbedömning i tisdags. Det stärkte. Var på arbetsintervju på Akademiska igår, det var väl sådär... Villkoren var inte de bästa med utebliven semester (kunde få nån vecka men annars skulle man få semester i maj eller sept/okt), nattpass, enbart 3 veckors inskolning, 6 patienter osv. Och lönen lär ju inte vara den bästa. Vi får se vad de erbjuder, kan ju alltid tacka nej. Det var nån med hemligt nummer som hade ringt mig 5 ggr idag, kan det ha varit dem?

Sen har jag faktiskt hunnit med lite träning också :) I måndags var jag på Body Combaten, alltid lika kul! Och i tisdags blev det 55 min cykel. Duktigt jag är ;)

Idag är det middag hos mormor. Gud så skönt att slippa laga mat :) Måste dock ha matlåda imorgon så jag måste väl ändå ställa mig och laga ihop nåt när jag kommer hem... Om jag inte kan få take away från mormor :D

Puss

Födelsedagsfest :)

Fina P fyller år på onsdag så igår var vi 10 tjejer som firade detta med en god middag på Pet Sounds Bar på Söder :) Mycket trevligt! Och mycket god mat! Jag åt röding med fänkål, polkabetor, kronärtkockspuré och nån äppelcidersås av nåt slag. Och lite bubbel på det ;) Väldigt lyckad kväll!

Idag är det söndag igen (hur kan söndagarna komma så snabbt när resten av veckan går så långsamt?) och på min agenda står gym och plugg. Hade tänkt att sola lite också men med två dagar kvar till studiebidrag är jag lite fattig... Blir en annan dag :)

Nästa vecka består av middag hos mormor, arbetsintervju, halvtidsbedömning på praktiken, promenad med E och mycket mer!

Puss

HELG!!!

Det är inte ofta jag är så sjukt glad över att det är helg! Jag förstår varför alla kontorsnissar som jobbar mån-fre jublar så högt varje fredag ;) Jag som typ aldrig jobbat så har lixom aldrig förstått HUR skönt det är med fredag. idag vet jag :) Det har varit en lång och intensiv vecka men det har artat sig väl. Idag hade jag undervisning för termin 1:or i hur man bäddar en säng (jag vet, jag vet...) och det gick bra :) Jag tycker det är roligt med undervisning! Och nu ikväll ska jag till kussen och fira att han fyller 15 år. Sen i säng, är helt slut!

Puss

Ups and downs

Inne i en period av mycket ups and downs. Även om nedgångarna inte alls är särskilt mycket nedgångar, snarare trötthet och slutkördhet. Igår mådde jag så bra man kan må typ. Idag är jag låg. Tror jag är mentalt trött. Vi hade katastrofövning på sjukhuset och eftersom att AVA tillhör akutkliniken innebar det att vi hade det rätt körigt. Så många patienter som möjligt skulle skrivas ut/byta avdelning för att bereda plats åt "traumapatienterna". Det var riktiga människor som spelade skademarkörer och allt var väldigt trovärdigt! Och roligt! Och intressant! Men jag var helt slut sen, efter kaoset. Men jag tyckte att jag skötte mig strålande. Även om jag inte hade en särskilt stor roll i det hela.

Hade planer på att gå och träna vid 19-tiden men nu ser mina planer snarare ut som att jag inte ska göra det. Har inte tränat på en vecka pga förkylning så jag behöver verkligen det. Men vad gör en dag till egentligen? Fast min fasa är att jag då fastnar i nån slags svacka och inte tränar på jättelänge... Och imorgon hinner jag inte, och på fredag finns det inga roliga klasser, inte heller på lördagen. Då är söndag nästa gång.... Dagens i-landsproblem.

Puss

Tung dag

Idag har varit en tung dag på praktiken. Dels hade jag svårt sjuka patienter (som blev sämre under dagen), dels var det måndag och dels var det ett förmiddagspass och jag är inte alls morgonpigg. I vilket fall som helst så hade jag häcken full hela dagen. Ingen frukost eller förmiddagsfika blev det och lunchen blev försenad. Suck. Det är verkligen tur att jag tycker det är roligt! Och roligare borde det bli när man kommer in i alla rutiner och känner sig lite... bättre.

Är fortfarande lite småsjuk även om jag är bättre, så det blir ingen body combat idag. Jag älskar verkligen de klasserna men det är inte värt att chansa och bli sjuk igen. Så det blir en lugn hemmakväll i min ensamhet. A jobbar. Men det ska väl vara skönt det med :) Borde plugga men just nu står det rätt still i mitt huvud. :P

Puss

Jepps, sjuk...

Har åkt på nån slags förkylning. Småfebrig, snorig, ont i halsen, trött... Ja, så där typiskt. Har käkat alvedon och strepsil och det verkar bli lite bättre. Speciellt med alvedonen, då försvinner trycket över bröstet. Men jag är verkligen inte fit for fight. Det kommer nog bli en lugn vecka om man tänker träningsmässigt. Annars är det full fart framåt med arbetsintervju, mittbedömning på praktiken, undervisning för termin 1-studenter och massa mer. Praktik fem dagar på det. Bara att bita ihop!

Idag blir det i alla fall bowling och middag med A, F och E :)

Puss

Börjar jag bli sjuk?

Mår inte särskilt bra idag. Tempar lite grann men inte så att man kan kalla det feber. Mår illa och har ont i halsen... Vaknade dessutom i natt av att jag hade ont i halsen :S Börjar jag bli sjuk? Jag kan inte/får inte/har inte tid att bli sjuk. Så jag hoppas inte det...

Idag är jag ledig. Skönt när jag mår halvtaskigt. Ska försöka plugga lite och ikväll ska jag och A på middag med fina S :) Det blir Texas Longhorn! Ska bli superkul.

Annars händer inte så mycket. Hade termin-1 studenter på avdelningen igår. Jag tycker verkligen att det är kul att lära ut saker! Kanske ska jag bli lärare nån gång... :) Det gick i alla fall bra. Jag och A visade dem KTC, akuten, kopplade upp A mot en monitor (visade puls, blodtryck och EKG), pratade med dem, visade dem runt... Ja, lite sånt. Hoppas de uppskattade det!

Puss

Soool!

Idag är det superduperväder ute! Ca 10 grader och sol :) A och jag har varit på en promenad och nu tänkte jag gå och sola (inte ute dock, lite för kallt för det...)

Har också bokat upp mig på två gympass idag; cykel 55 min och CxWorx 30 min. Skööönt! Sen är det fotboll :)

Puss

Lång dag

Helgen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Var som planerat på fest hos H, mycket trevligt. Åkte hem redan vid 11-tiden för jag fick skjuts. Och tur var väl det för vid 3-tiden på natten ringer min lillebror. Han hade svimmat i kön på Donken och krampat så ambulans var på väg. Kastade mig in i bilen och följde med in till sjukhuset. Satt på akuten till kl 7 på morgonen och kl 8 var jag hemma igen. Typ 2 timmars sömn blev det. Sen sov jag lite på dagen medan moster var med R på sjukhuset (han blev inlagd på avd 75, en akutvårdsavdelning på DS). Men det blev ändå inte så mycket sömn eftersom att mobilen ringde hela tiden. Så idag orkade jag inte gå på praktik för jag hade helt enkelt inte sovit! Brorsan mår i alla fall rätt bra nu, blev utskriver vid 17-tiden igår. Idag skulle han på en neurologbedömning. De trodde i alla fall inte att det var ett EP-anfall, de trodde snarare att det berodde på hans levnadsvanor. Suck. Lilla bror...

Så dagen ska spenderas genom att ta det lugnt. Har redan sovit 12 timmar men jag känner att jag kommer somna om igen sen.

Puss

Helg!

Det är helg och jag behövde verkligen det! Hade inte orkat en dag till faktiskt... Det är mycket när man både är ny på en arbetsplats men också måste lära sig ALLT. Kommer knappt ihåg hur man blandade antibiotika lixom... Men nu går det bättre, även om det är jobbigt :)

Igår var E över. Vi käkade pizza, kollade fotboll och idol och hade trevligt! Och jag fick en julklapp :D E hade köpt en klocka att ha på jobbtröjan så man kan kolla tiden när man ex. tar puls. Vilket var bra för mig för jag har hittills kollat på patientens klocka eller letat efter en klocka i salen. Men nu är jag bättre rustad! :D

Idag blir det MIO och Rusta sen middag och vin i Bergshamra :)

Puss

Sola

Just nu är jag uppe i en rätt så intensiv period av arbetssökande. Vilka platser vill jag söka mig till? Hur ska jag kontakta dem om de inte har annonser ute? Vad ska man skriva? Vad ska man säga? Vad ska man begära? Och sen väntan på att höra av dem igen. Har nog skickat iväg ett tiotal ansökningar, om inte mer. Och sen tänker jag alltid "tänk om jag kan få ett bättre jobb nån annanstan?". Men så kan jag ju inte tänka. Då kommer jag aldrig att få ett jobb. Och så kan jag ju alltid byta om jag vill.

Är annars ledig idag, superskönt! Tänkte bege mig ner och sola, måste börja tänka på hur man ska se ut på examen ;) Jag vet, det är 3 mån och 2 veckor tills examen men jag kan inte låta bli! Är galet taggad på att bli färdig :)

Nej, nu spritter det i min kropp av längtan efter att vara sjuksköterska. Det där går så mycket upp och ner från dag till dag...

Puss

Tröttfia

Just nu är jag inne i en period där jag sover varje dag efter praktiken. Tror det är en kombination av att jag går upp tidigt, att det är mycket nya intryck och att jag är en liten tröttfia. Men gud så skönt det är! Så mina dagar ser iprincip ut som följande:

1. Gå upp, åka på praktik
2. Komma hem, sova
3. Vakna, äta, gymma

Ja, sen är klockan runt 21.00 igen och det är tid att se på TV eller nåt. Men imorgon är jag i alla fall ledig :) Har faktiskt ingen aning om vad jag ska hitta på, förutom att spinna kl 19. Kanske göra sånt jag inte har hunnit med under veckan?! :)

Nu: Body Combat. Så galet roligt!

Puss

Sunday

Söndag idag. Och helt plötsligt oktober! Bara 3 månader och 18 dagar tills jag tar examen. Det ni! Så lycklig :) Även om jag älskar att plugga så vill jag bli klar. :)

Blir inte så mycket idag. Bowling senare. Och sen ljög jag igår. Det är inte Easy Line jag ska på idag, det är new releasen av Body Combat. Älskar Body Combat!! :D Annars kanske jag tar tag i någon uppgift i skolan.

Puss


Mår bra!

På sistone har jag kommit på mig själv att må väldigt bra! Inte bara att jag inte är sjuk utan faktiskt är glad utan att ha "anledning" till det. Hur skönt är inte det!? Jag är helt enkelt nöjd med mitt liv just nu :) Varför vet jag inte, kanske beror det på att jag snart har pluggat klar, att jag har en sån underbar pojkvän eller att jag tränar så mycket? Säkert en kombination av en hel del saker!!

Idag har jag skrivit tenta och jag tror att det gick bra. När jag har "jämfört" med vad de andra har skrivit har det inte varit några konstigheter. Men man ska ju ha alla rätt... Men jag tror på mig själv! Tyvärr störde ju tentan en fest igårkväll. O fyllde 24 år och jag var tvungen att åka hem redan vid 12-tiden... De hade tydligen haft jättekul! Men jag deppar inte ihop totalt, det kommer nog fler fester :)

Imorgon ska jag, A, B och P spela lite bowling! Det är en sport jag bemästrar ungefär 50 % av gångerna. Resterande 50 % suger jag verkligen. Haha! Men det är kul :) Och nåt man inte gör allt för ofta. Annars ska jag på Easy Line i 45 min och bättra på mina muskler :)

Puss