Sängliggandes

Förkylningen blev bara värre och värre igår vilket resulterade i att jag dels ringde och sjukanmälde mig till praktiken (hoppas innerligt att jag slipper ta igen en dag...) och att jag ringde sjukvårdsupplysningen för jag har fått sjukt ont i bröstkorgen när jag hostar, nyser och andas djupt. Hade ju en lunginflammation i somras som jag inte vill upprepa. Så nu är jag sängliggandes och sköter allt från sängen. Fick också för mig att jag hade andningssvårigheter och tog en inhalationsdos Bricanyl. Av det som var bland det jobbigaste i somras var min andnöd som jag är så himla rädd ska drabba mig igen. Så därför tog jag Bricanyl. Usch.

Eftersom att jag ligger här i sängen har jag inget annat val än att läsa, plugga och sova. Men det är väl ungefär det jag behöver just nu. En förkylning som ska dödas och en tenta som ska tacklas på fredag. Hade även tänkt att baka lussebullar men vi får se hur det blir med den saken. Min plan var att bjuda på det imorgon på min sista praktikdag men jag tror de har överseende med att jag har varit sjuk.

Egentligen är det rätt så skönt att slippa gå ut idag, jag har hört rykten om att det är kallt... Och jag är inte konstruerad att fungera när det är kallt. Hua.

Puss

Förkyld igen

Lyckats dra på mig en riktig bauta förkylning... Ont i bröstkorgen när jag hostar och andas djupt, snorig, lock för öronen... Ja, en del skit... Känns lite som när jag hade lunginflammation i somras men vi håller tummarna för att det inte är det igen!!

Jobbade ju igår, gick tydligen magsjukan på avdelningen. Men *peppar peppar* så klarade jag mig! Och lugnt var det också så jag hade tid att hjälpa patienterna! :D Lycka!! ;)

Varit på MAK idag, typ 6 samtal på hela dagen. Inget samtal, inget hembesök. Oerhört produktiv dag. Har pluggat lite inför tentan och den känns inte lite övermäktig längre. Men vi får se. Bara två dagar kvar där nu...

Är satans trött just nu, ska sova lite. Kommer väl vakna vid 9 eller nåt igen för att inte kunna somna om. Dum idé. Men jag är ju så trött...!!

Puss

Köpt lägenhet

Ja, äntligen är letandet över! Jag och A skrev idag på kontraktet för en tvåa :) Så underbart att äntligen släppa det där :)

Jobbade kväll idag, riktigt lugn sådan. Men tjänade lite sköna cash :)

Imorgon är det återigen VFU. Bara tre pass kvar nu, sen tenta på fredag.

Puss

Äntliiigeen

Idag hade jag sovmorgon, det känns som det var en evighet sen sist. Har haft jättesvårt att somna den senaste veckan (2 veckorna?) och har gått upp tidigt så jag har varit helt död. Till råga på det har jag varit sjukt stressad vilket har resulterat i en katastrofal halsbränna. Så då vet ni lite varför jag inte uppdaterat här.

Imorgon skriver jag och A kontrakt på en lägenhet :):) ÄNTLIGEN! Jag orkar inte kolla mer... Så nu kan jag ta det lugnt över jul och nyår. Inflytt blir den 1 mars :)

Igår var jag på Stockholm International Horse Show i Globen. Det är så mysigt att vara där adventshelgen med mormor :) Lite av en tradition. Men jag var så trött att jag tryckte i mig cola för att klara kvällen. Vilket resulterade i att jag inte kunde sova igår igen :( Fast jag var sjuuukt trött. Men bra show var det! Såg på kameler, hästar, hundar och lite annat :P Nu är det snart jul!

Är inne i en process ang. c-uppsatsen som ska skrivas jan-mars 2011. Vi skulle ha fått reda på om vi fick vara med i en forskning kring sjuksköterskornas kompetensutveckling i trauma, men vi har inte fått veta om vi är med än. Supernervös! För jag vill verkligen!!

Nästa vecka är min sista på MAK. Har faktiskt gått bra, svarar nu i telefonen, i torsdags kände jag mig riktigt duktig :) De är så himla snälla på MAK så jag tänkte baka lussebullar åt dem till min sista dag på onsdag! Sen på fredag är det tenta i psykiatri. Usch.

Imorgon har jag bokat upp mig att jobba kväll. Är väl egentligen inte 100 % säker på om jag vill jobba. Men behöver man pengarna så behöver man :) Får hoppas på en lugn kväll.

Idag ska A jobba lite extra, men bara i 5 h. När han kommer hem blir det adventspyntning och mys. Det behöver jag. Annars ska jag bara ta en promenad i all snö idag. :)

Puss

Trött

Jag har varit dålig med uppdatering, beror på att jag är trött. Skriver inte mer just nu, för jag är trött. :P

Puss

Jobbat

Jag satt och funderade på vad jag gjorde igårkväll. Satt jag hemma själv? Nej, jag jobbade ju! Tänk så snabbt man kan lägga jobbet bakom sig :) Det gick bra att jobba, trevliga människor och inte stressigt. Bra :)

Idag är det så sjukt dåligt väder att jag inte alls har någon aning om vad jag ska hitta på. Sitter fortfarande i morgonrock med håret spretandes överallt. Kanske fortsätter jag med det jag har ägnat morgonen åt, nämligen att läsa. Eller så får jag en energikick och går ut på en promenad. Vi får se. Skulle ha gått på lägenhetsvisning men den lägenheten är redan såld. Suck.

Imorgon är det dags för VFU igen, får se om min handledare är tillbaka. I vilket fall som helst är det fortfarande jobbigt att svara i telefon. Måste arbeta mig ur det där...

Puss

Humöret uppe igen!

Har fått sova lite nu och genast steg humöret :)

Igår var jag på praktiken, men min handledare fick bröstsmärtor och blev inlagd på KS :S Så jag satt med en annan ur personalen hela dagen. Hoppas verkligen att min handledare blir bra! Krigade även med läkarkandidaterna om vem som skulle göra vad. Jag förlorade :( Fick dock vara med på ett samtal med en borderline-patient. Och hade jag inte varit på så himla bra humör så skulle jag skriva en lång lista hur mycket jag hatar dem. Men just nu är jag så exalterad att jag inte kan!

Idag har det mest handlat om att sova. Var på elbehandling på Löwet på morgonen, fick se 3 st behandlingar. Jag vet att det låter rätt så gammeldags och hemskt, men det var faktiskt inte det. Sen åkte jag hem och sov. Åkte och åt kebab. Åkte hem och sov igen. Nu sitter jag hos mamma och kolla på TV. Det blir en lugn kväll ikväll.

Var på Harry Potter filmen igår med E, J och E. Den var jättebra :) Jag var så himla trött att jag trodde jag skulle somna men den var så bra att jag inte gjorde det. :P Men jag somnade så fort jag la huvudet på kudden när jag kom hem. Första gången den här veckan jag inte rullat runt i sängen och inte kunnat sova...

Imorgon ska jag jobba kväll.

Puss

Smådeppig

Det är mörkt, A jobbar, jag har sovit skit i två nätter... Ja, mycket är det som gör mig smådeppig denna onsdag. Sjukt trött är jag! Höll nästan på att somna när jag och E fikade i Västermalmsgallerian... Så kan det gå.

Har börjat svara i telefon på praktiken nu, det är väldigt nervigt ska jag säga er! Vad säger man när man får kluriga frågor? Och hur hanterar man oroliga föräldrar? Förhoppningsvis får jag kläm på det sinom tid... Annars var det väldigt lugnt på praktiken idag. Kanske blir mer imorgon??

Var och kollade på M's lägenhet som hon ska sälja igår. Den ser faktiskt väldigt lovande ut :) A och mamma ska titta på den på tisdag sen fattar vi vårt beslut :) Förhoppningsvis blir det inget mer lägenhetsletande...

Ikväll ska jag kolla på Grey's anatomy (om jag inte somnar) och försöka äta lite middag (jag är inte hungrig, bara trött).

Puss

Tisdag

Hmm, planeringen över kommande vecka får redan revideras, men till det bättre! Idag ska jag till exempel på lägenhetsvisning och på torsdag ska bl.a. jag och E på Harry Potter filmen :) Så himla roligt!

Har varit på praktiken idag, en riktigt soft dag. Har haft lite föreläsningar om Borderline och DBT (dialektiskt beteendeterapi) och pratat med klasskamrater. Inget mer. :) Och såklart rondat och sånt, men en riktigt soft dag alltså. Imorgon ska jag ta tjuren vid hornen och lära mig svara i telefonen. Och nej, det är inget skämt, att svara i telefonen på MAK är en utmaning i sig med tanke på att det ringer självmordsbenägna, psykotiska, ångestdrabbade osv. människor dit. Men det ska nog gå bra!

Jag sov skitdåligt i natt, så efter lägenhetsvisningen ska jag nog hoppa i säng rätt så omgående. Dessutom väckte A mig i natt med sin nattskräck och sa att det var en ilsken iller i sängen. Snark.

Puss

Tiden flyger iväg

Det är redan 15 november och återigen måndag. Vad tar tiden vägen lixom??

Igår var det fars dag och jag och bror min hälsade på pappa. Alltid lika mysigt att komma ut till den lilla stugan :) Jag var också på lägenhetsvisning i går, men den vill vi inte ha. Maken till lägenhet som liknar labyrint får man leta efter... Däremot hittade vi en så himla fin lägenhet på Hemnet, lite dyr bara... men vi ska se hur långt vi kommer på den :)

Idag ska jag till läkaren, annars är det inget bestämt. A har sin jobbvecka vilket innebär att jag får sitta själv. Suck. Men jag ska ta tag lite i pluggandet faktiskt. Har mest suttit och småläst i litteraturen, jag måste börja strukturera mig lite mer.

Annars ser resten av veckan ut på följande sätt:

Måndag: Till läkaren, ringa bankman och mäklare. Plugga.

Tisdag: VFU 7.30 - 16.15.

Onsdag: VFU 7.30 - 16.15. Träffa E!

Torsdag: VFU 7.30 - 16.15.

Fredag: VFU 8.30 - 10.30

Lördag: ??

Söndag: ??

Ja, i helgen är jag öppen för förslag. :) Kan vara så att det är nån lägenhetsvisning då, men det är det väl jämt...

Puss


Slappardag

Fortfarande lite halvkrasslig, men det börjar definitivt gå åt rätt håll! Fortsätter det så här kanske jag kan börja gymma nästa vecka! :D

Igår gjorde jag ingenting annat förutom att äta lunch med E och sova fram till kl 16 då jag faktiskt hoppade in i duschen. Sen mötte jag och A upp V på Ica för att handla middag. Det blev ryggbiff med potatiskroketter (tror jag det var, det var såna där bollar...) och sen åkte vi hem och kollade på idol. Stackars V har fått världens huvudvärk och låg mest däckad av sin ljuskänslighet, hoppas hon blir bra snart.

Idag ska jag inte göra nåt speciellt förutom att äta middag hemma hos B och P. Vi blir bjudna på kött och potatisgratäng :D Det ska bli mysigt. Och imorgon är det återigen lägenhetsvisning. Dessa jävla visningar. Den här vill jag så gärna ha!

Puss


Sjuk

Ja, jag har lyckats igen, att bli sjuk alltså. Suck. Vaknade imorse och gick upp för att ta mig till skolan. Men det skulle jag inte försökt. Mår skitilla, har feber, muskelvärk osv. Ja, kan det vara en influensa på G? Tiden får utvisa och jag hoppas verkligen inte det! Jobbet ringde igår och frågade om jag kunde jobba i helgen, men nej, jag är sjuk...

Praktiken går fortfarande bra, är så himla nöjd med den :) Nu har jag redan varit där 1/4 veckor! Sjukt vad tiden går fort...

Puss

Dag 2

De är så himla trevliga och roliga och pedagogiska på MAK så det står härliga till :) Har inte sett maken till avdelning. Och jag är nöjd :) Har idag varit med på ett läkarsamtal samt varit på föreläsning om neuroleptika.

Idag jobbar A, jag tänkte laga korvstroganoff och barikera mig framför TV:n :)

Puss

Sjukt nöjd

Nyss hemkommen från första dagen på MAK, min psykplacering. Och jag måste säga att jag är sjukt nöjd! Mina förväntningar är uppfyllda. :) Och visst, jag kan tänka att det kan bli sämre, men jag väljer att denna gång njuta så länge det går. :)

Alla är så snälla, läkare, ssk och skötare. Till och med överläkaren är superhärlig :) Jag tror jag kommer att trivas som fisken i vattnet. Det är verkligen en arbetsform som passar mig. Mycket eget ansvar och många nya människor. Idag t.ex. var jag på ett hembesök, svarade i telefon (jag svarade inte idag, men jag kommer få göra det), var med på ronden osv. Ja, jag är verkligen nöjd.

När man har fått en så bra placering får man genast så himla mycket mer energi :) Jag gick upp 6.20 imorse men jag sprudlar av energi. Tyvärr är A lite hängig annars hade vi kunnat hitta på nåt. Och så är det ju typ snöstorm så man vill inte ta bilen i onödan. Tänkte laga lite god middag och kanske baka lite istället. :)

Puss

Nya kraftfulla tag att ta

Idag börjar psykpraktiken och jag är 60 % förväntansfull, 40 % nervös. Vilket är ett framsteg eftersom att jag för typ 2 veckor sedan var 100 % nervös! Det är tur att man har en delkursansvarig som är bra :) Men det börjar riktigt chill idag med intro på DS. Så det kan inte gå så himla mycket fel. Eller? Jag har svårast för att bara slappna av och ha roligt på praktiken eftersom att jag är så rädd att den ska vara dålig. Om en vecka eller så kanske jag kan slappna av mer. :)

Ska som sagt snart ta bilen till DS, sedan blir det lägenhetsvisning. Och efter det förhoppningsvis middag. :P Jag är redan hungrig! Resten av veckan ser ut på följande sätt:

Tisdag: Första riktiga dagen på VFUn. 8-16

Onsdag: Ledig

Torsdag: Praktik

Fredag: Seminarium

Lördag: ?

Söndag: Fars dag

Som ni ser är det en rätt så skral vecka, igen. Men det beror på att jag inte vill planera in nåt än eftersom att jag måste justera mitt schema jag har fått till den här praktiken.

Jag och P käkade förresten middag igår, det var sjukt trevligt! :D

Puss

En sten föll

Kollade intranätet (PingPong) för skolan och såg att jag dels var godkänd på hälsoprojektet, dels fick VG i slutbetyg. Det var som en sten föll från mina axlar när det svart på vitt stod att kursen var klar! Och att jag faktiskt kämpat mig till ett VG. :) Det var nog en av de tråkigaste kurserna jag varit med om... Men nu är den över! Full fart framåt mot VFUn imorgon.

Skulle ha gått på lägenhetsvisning idag men ingen ville gå med mig så jag hoppade det. :P Ska gå imorgon med A istället. Men jag är mer nyfiken på en trea som har visning nästa helg...

Imorgon börjar VFUn och jag har intro på DS. Sen ska jag ut och göra stan mindre osäker. Eller nåt. Jag är lite förväntansfull faktiskt, men väldigt nervös också såklart. Kommer säkert vara ups and downs som vanligt där också.

Ikväll ska jag och P göra paj och ha middag :D

Puss


Allhelgona

Nu var det allhelgonahelg och alla är lediga :) nästan i alla fall, inte A som vanligt. Han jobbar och jag är hemma. Som vanligt.

Utan honom har jag spenderat fredag kväll och lördag följande:

Igår träffades jag, E och M hemma hos E. Åt god mat, kollade på idol och drack vin. Mötte upp E's pojkvän på Runby puben, jäklar vilket dåligt ställe. Åkte hem och sov.

Idag har jag handlat mat, köpt nya balkongblommor, planterat balkongblommorna (ljung), lyckats mixtra sönder mammas bärbara (okej, bara tangentbordet...), hjälpt mamma att förbereda sig inför en halloweenfest, ätit middag på Tiger med T, A, C och T, köpt sjukt mycket godis ("pappa betalar") och kollat på film. Och tagit en power walk med mamma!

Nu ska jag tvätta bort sminket sen ska jag hoppa ner i en nybäddad säng och läsa lite! Imorgon är det lägenhetsvisning. Igen.

Puss

Fortfarande ont i halsen

Jag blir verkligen sjuk hela tiden! Det är helt galet, får man inte vara frisk en månad ens?? Nu har jag haft ont i halsen i nästan en vecka och jag blir galen. Inte för att det gör super-duper ont (peppar peppar) men jag kan ju inte träna :( Och jag som har satt upp som mål att träna 2-3 ggr/vecka fram tills jul. Det går alltså inge bra.

Idag ska jag storhandla, hämta böcker och hem till E på pajmiddag. :) En mysigdag tippar jag på. Ska nog försöka få med A på en promenad också, det är ju så fint väder.

Har skrivit upp mig på 4 jobbpass under jullovet och alla är efter nyår! Ska bli så skönt att vara hemma i jul och mellandagarna och under nyår :) Var länge sedan sist...

Puss

Lite ledigt

Det är verkligen rätt slappt att vara student ibland, som nu. Är inne i en period där vi tycks ha ledigt rätt mycket. Idag gick jag halvdag och imorgon är jag ledig. Sweet!

Helgen ska väl inte spenderas på nåt speciellt sätt, har fortfarande ont i halsen vilket gör att jag inte kan gymma. Hade tänkt att ta en promenad idag i det fina höstvädret men jag somnade istället och när jag vaknade vid halv fem var det bäcksvart! Ingen promenad idag inte... Men imorgon är jag ledig, då blir det nog en. :)

Imorgon kväll ska jag till E på pajmiddag, hon bjuder :D Sen ska vi dricka vin och kolla på Idol, mycket bra idé :) A jobbar hela helgen så han kommer jag inte se röken av. Han ska t.o.m. jobba extra. Gäsp.

På måndag går jag ut på min psykplacering på MAK och jag är sjukt taggad! Jag har hört så mycket bra om avdelningen att jag faktiskt är förväntansfull :) Psyk har annars varit den kursen jag har bävat för under hela utbildningen...

Puss

Hemma igen

Det har varit en lång dag, men kort i skolan. Redovisning (inte av mig) mellan 10 och 11, och gästföreläsning om psykoser mellan 13 och 15. Och nu är jag hemma igen. Har ingen som helst aning om hur jag ska spendera kvällen. Har beställt nya böcker på adlibris och jag hade hoppats att de hade kommit, men nej. Får läsa kurslitteratur istället. :D

Puss

Trött

Är det obligatoriskt att vara trött på hösten eller är det bara jag? Det är så sjukt segt att gå upp på morgonen och så fort jag har kommit upp önskar jag att klockan vore 22 så jag fick gå och lägga mig igen.

Var och åt tacos hos A med mina underbara vänner från skolan igår ju! Det var jättetrevligt! Så trevligt att det inte gjorde det minsta att det tog mig 1,5 h att komma hem i regnet och med trasiga skor. Jättetrevligt! Saknar dem så mycket när vi inte är i samma grupp...

Nu bär det snart av till skolan igen, A skjutsar mig till Karolinska så jag kan ta bussen därifrån. Lyx! Och det är inget onödigt bilåkande, han ska in till kontoret på möte så jag åker snålskjuts. :D

Puss

I skolan

Sitter i skolan och väntar på att akutgruppen ska bli klara med sin föreläsning. Gud så jag avundas dem! Längtar så till akuten, även om jag gillar psykiatrin.

Jag och mina underbara vänner från skolan ska nämligen åka hem till A och äta tacos! Det ska bli hur mysigt som helst. Vill bara bli av med min äckliga huvudvärk som har plågat mig hela dagen. Försöker intala mig att det är vätskebrist och inte ett symtom på min förkylning men att dricka vatten hjälper inte... Får tigga lite huvudvärkstabletter av nån snäll vän. :)

Har haft grupparbete idag igen, nu med en ny grupp. Vi ska redovisa om neuropsykiatriska störningar på torsdag, och min lott föll på Tourettes syndrom. Väldigt intressant att läsa om psykiatriska sjukdomar faktiskt! I vilket fall som helst så jobbade vi på i bra takt och blev klara till lunch.

Puss

En vecka utan A

A jobbar den här veckan så det betyder att jag har lägenheten för mig själv nästan hela tiden. Första dagen är det skönt, sen är det skittrist :P Men jag kommer nog hitta på saker att göra.

Har börjat psykiatrikursen nu, den verkar faktiskt bra. Hade lite ont i magen innan, men det ska nog lösa sig. :) O som var på samma praktikplats som jag ska vara på sa att den var bra. Skönt att höra. Dock hade han blivit jagad med en kniv en dag! Hjälp!

Idag tänkte jag nog försöka städa lite, om jag ids. Inte det roligaste som finns, men ibland måste man. Sen är det Böda Camping på femman kl 20. De spelade in det avsnittet när min familj var där så jag tänkte spana efter dem. Haha. Dock är mamma den absolut sista personen som skulle visa sig i TV så jag tror inte man ser så mycket av henne... :P

Puss