Två helvetes veckor

Förlåt att jag varit rätt kass på uppdatering men jag har haft två riktiga skitveckor. Jag skulle vilja påstå att det inte kan bli värre, men gör jag det är risken att det blir det. Så jag är tyst.

Förutom att det varit skit så har jag varit riktigt trött också. Eller så är jag trött just för att allt är skit. Jag vet inte. Men jag kan ju säga att det inte är många moment i mitt liv som flyter på just nu...

Idag har jag tagit en promenad till centrum, handlade faktiskt på MQ's rea, det brukar jag inte för det brukar mest vara skit. Men idag hittade jag ett par trosor, en halsduk samt en t-shirt till A. För bara 197 kronor. :) Mycket nöjd. Det var också skönt att komma ut i solen trots att det blåste satans kallt.

Simningen och gymandet gick bra igår kväll (egentligen är det söndag nu och jag borde skriva fredag kväll...). Jag och P sprang, cyklade och simmade :) Och jag får inte glömma badade bubbelpool, bastade och åt pizza. Haha. Sen somnade jag snabbt. Som sagt, trött...

Ikväll har jag varit hos mamma. Kände inte för att träffa Väsby-folk idag så jag tiggde middag och sällskap. :) Sen blev det lite vin och godis också. Rimmar illa med min träning...

Imorgon ska jag ta det lugnt. Plugga lite med T sen kommer A hem tidigare än vanligt så vi ska ha filmkväll med take-away mat. Och så ska vi ju inte missa Solsidan!

Puss

Avundsjuk

Helt plötsligt tycks alla åka utomlands och här är jag kvar i ett kallt Väsby. INTE kul. Nu vill jag också åka...

Ska snart iväg till gymmet och sen ska jag simma. Mysigt :)

C-uppsatsen går bra, halva PM:et klart. Väldigt spänd över hur det ska gå.

Puss

C-uppsats

Har nu börjat skriva uppsatsen och det går bra. Började på riktigt idag, PM:et börjar ta form. Imorgon är det ämnesseminarium.

Anledningen till att jag inte skriver så mycket just nu är privat men förhoppningsvis ska saker och ting bli bättre.

Puss

Känns bra

Hade första handledarmötet idag för c-uppsatsen och jag tror att det här kommer bli superbra :)

Totalt slut

Vaknade på fel sida imorse, grinig och sjukt trött. Försökte pigga på mig men det gick verkligen inte så jag stannade hemma idag. Dessutom mådde jag jätteilla... Lite slutkörd? Nu mår jag lite bättre men jag är fortfarande matt och svag, det krävs en kraftansträngning att resa mig upp.

Imorgon måste jag släpa mig till skolan, första handledarmötet sker då. Förhoppningsvis är jag mycket piggare då, det är inte roligt att vara så här trött.

Puss

Då var man igång

Idag har termin 5 alltså startat och det var nog det minst färgstarka jag någonsin varit med om. Läraren malde och malde och ingen lyssnade. Efter lunch gick vi hem och jag minns inte ett enda ord hon sa...

Somnade när jag kom hem, vaknade av att mobilen ringde kl 17 men jag trodde det var mitt i natten och blev jätteförvirrad. Det är ju så mörkt ute! Haha. Hoppas att solen kommer snart.

Måste också nämna att gårdagens arbete kan ha varit det värsta jag har varit med om.

Idag: städa, äta, packa.

Puss

Söndag morgon

Det har varit en riktigt bra helg måste jag säga, även om den inte riktigt är slut. I fredags firade vi H ute på krogen med drinkar och öl. Det var så himla kul att träffa tjejerna från klassen igen, jag var ju inte i samma grupp som dem under termin 4 så det var ett kärt återseende :) Lördagen fortsatte med renovering i lägenheten och sen middag och Solsidan med A, P och V. Också länge sen jag träffade! Och idag ska jag vila och sen jobba.

Tentan i fredags gick jättebra, jag är ganska säker på att jag klarade den. :) På måndag börjar termin 5 och c-uppsatsen ska påbörjas. Det sjuka är att när jag började utbildningen tyckte jag att när man skrev en c-uppsats så var man vuxen och där är jag nu och inte känner jag mig mer vuxen nu än då. :P

Puss

Det går framåt

Allt går framåt, till och med tiden! Konstigt va...

Imorgon är det återigen tenta, akutsjukvård denna gång. Jag tror jag är redo men ska läsa lite mer ikväll. För först är det ju handbolls-VM.

CIVA och postop har gått riktigt bra, undantaget igår. Idag glänste jag istället. :) Skulle lätt kunna jobba där. Om det inte blir ambulansen.

Det går också framåt med lägenheten. Har tvättat väggar och tak i sovrummet samt spacklat där. Imorgon ska A dit och slipa på spacklet och börja måla. Sen ska jag börja tvätta hallen tror jag.

Puss

Kort

Blir ett kort inlägg.

Jag är trött, går upp 5 på morgonen, kommer hem sent. Tenta på fredag som måste pluggas till, en lägenhet som ska iordningställas och så...

Hade den sämsta handledaren idag. Skyllde på att jag var tvungen att plugga och åkte hem tidigare för jag inte stod ut med henne.

God natt!

Puss

1/3 klar!

Ska vara på CIVA i tre dagar och nu har jag gått en, vilket innebär att jag har gjort 1/3! Jag är inte glad för det för jag ogillar stället, mer för jag är allmänt trött på praktik och är redo för en nystart med termin 5. Det går i alla fall bra även på CIVA :)

Min redan fullspäckade kalender har blivit ännu mer fullspäckad. På fredag ska jag träffa tjejerna från klassen, på lördag ska jag träffa V och även A har planerat in att vi ska träffa folk. PLUS att vi ska måla i lägenheten i helgen. Tur att tentan är avklarad då...

Imorgon är det tidig praktik vilket innebär att jag snart ska sova. Har gått eftermiddag idag men jag hade turen att bli ivägsläppt tidigare plus att A hämtade mig.

Puss

En vecka kvar

Eftersom att höstterminen är kortare än vårterminen så går höstterminen över 2 veckor på vårterminen. Vilket har resulterat i att jag fortfarande är inne på termin 4 fast det borde vara 5... Men nu är det bara 1 vecka kvar på höstterminen och sen drar c-uppsatsskrivandet igång.

Imorgon ska jag återigen till CIVA men nu ska jag hålla mig där. Förra veckan var jag som sagt på postop (där de "vaknar till" efter operation). Det blir nog intressant och jag ska verkligen försöka lära mig så mycket som möjligt. Sen har jag ju också en tenta som ska göras på fredag som jag måste plugga till. Jag borde hinna med det också.

För inte nog med att jag har praktik, jag ska också försöka börja måla om i nya lägenheten och packa. Som tur var är A ledig nästa vecka så han får göra en del. Men det är ändå en del att göra. Sen har jag ev. också ett möte imorgon angående c-uppsatsen. Men det är kul att ha saker att göra!

Nästa vecka alltså:

Måndag: Ev. möte 10.00, VFU 13.30-21.30

Tisdag: VFU 7-15.30, förhoppningsvis handla målarfärg + material

Onsdag: VFU 7-15.30, gymma? Börja måla?

Torsdag: VFU 7-15.30, gymma?

Fredag: Tenta 9-11, skola 12-14

Lördag: Måla, packa, umgås med vänner

Söndag: Umgås med vänner, packa, måla, gymma?

Ja, en fullspäckad vecka. Och det gäller att sova ordentligt för det tar på krafterna att ha praktik så mycket. Sen har jag fått (som resten av Väsby) en gratisveckas gym på Medley i Väsby, och det tänkte jag utnyttja. När jag har flyttat har jag nämligen bara 5 min gångväg dit och de har gym, solarium och bad! Nice. Så jag måste inspektera det.

Idag: promenad i tövädret, plugga med bror, plugga själv och packa lite mer.

Puss

Pluggar på

Det är lördag men jag pluggar på ändå. Om 6 dagar är det tenta och jag ska inte känna att jag inte pluggat tillräckligt/på fel saker. Så E var här en stund och vi gick igenom lite akutgrejer. Det är tur att det är så intressant för det är rätt mycket man ska lära sig...

Igår hade vi caseseminarium i skolan och eftersom att jag faktiskt var så väl förberedd så var det inte alls svårt. Roligt är det också! Lite lärde jag mig men det mesta hade jag läst på innan i min underbart bra bok traumatologi.

Ska inte göra mycket mer idag, ska troligen knata över till mamma men jag känner mig lite matt, mör och sliten så kanske stannar jag hemma.

Puss

Hemma igen

Den sista dagen på postop avklarad, den placeringen gick väldigt smidigt och bra! Min bästa prestation hittills faktiskt :) Kan ju bero på att den bara varade i 3 dagar, men ändå! Jag har haft en svacka i mitt venprovtagande men idag lyckades jag igen när jag skulle ta en venös blodgas. Jag är mycket stolt över mig själv ;) Visserligen hade patienten jättefina vener, men jag måste ju vända min negativa trend nångång.

Idag är jag inte heller lika trött som jag var när jag kom hem igår och jag tror det beror på 2 saker:

1) Jag åt en kanelbulle och drack juice på vägen hem

2) Jag somnade kl 18 igår!

Att somna kl 18 är nog nåt slags rekord för mig, så idag har jag varit utvilad :) Men i och med att jag somnade så tidigt så har jag lite att göra idag, typ städa, packa, plugga...

Puss


Så kom det snö igen!

Jag ville verkligen tro att våren var på ingång (jag vet, väldigt naivt, men jag ville!) och tji fick jag. Idag var det snöstorm och återigen vinter. Buhu. Och i veckan ska det bli kallare igen. Inte kul. Men jag ser ett litet litet ljus i tunneln.

Min andra dag på Postop idag, det går väldigt bra måste jag säga! En bra handledare som litar på mig och låter mig göra saker och så är det alltid nåt att göra vilket innebär att dagarna flyger iväg :) Imorgon är faktiskt sista dagen på postop! Galet. Jag får i alla fall göra i princip allt som ssk gör där, och mycket självständigt. Har egna patienter, fipplar med läkemedel, rapporterar, tar kontroller och prover. Ja det mesta :)

Idag ska jag gå och lägga mig tidigt. Innan dess ska jag försöka plugga, men jag tror inte att min hjärna är tillgänglig för det.

Puss

Sen dag

Idag ska jag ha praktik sent vilket innebär lite sovmorgon och dötid. Hade kunnat disponera tiden sjukt mycket bättre med exempelvis träning på morgonen, en lång frukost eller varför inte åka in till stan tidigare och ta en promenad igen från Karlbergs station till KS? Men så blev det icke. Jag sitter här i godan ro och har duschat, druckit två glas nyponsoppa och kommer troligen inte att åka in tidigare. Ja, man hade kunnat disponera tiden bättre. I bästa fall sätter jag mig och pluggar lite grann. Case på fredag och tenta nästa vecka.

Idag åker bästa E till Dubai för vidare resa till Malaysia och Australien. Gissa om jag är avundsjuk!! Tänkte först att man skulle kunne hälsa på men insåg sen att jag varken har tid eller pengar. Vad har man då??

Puss

En bra första dag

Har tagit mig igenom dag 1 på CIVA/Postop och det gick mycket bra måste jag säga. Vi hade intro och jag kände inte alls att "det här kommer bli tufft". :) Tror jag har det lite förspänt av att ha varit på akuten, de andra hade inte haft nån akutsjukvård alls och kände sig lite förvirrade. Jag däremot hade t.o.m. varit i traumarummet ju! Imorgon är det praktik 13.30 - 21.30 för att sen snabbt åka hem, sova, och åka tillbaka. :P

Jag har insett att jag måste börja träna igen. Rumpan hänger, kondisen är inte vad den har varit (alls) och fläsket börjar synas lite väl mycket. Men eftersom att jag är trött, precis varit sjuk och inte har tillgång till bil ska jag inte gymma den här veckan utan ska ta promenader istället. Igår var jag och A ute på en, idag gick jag och T från KS till Karlberg. Bra början i alla fall :)

Just nu är jag lite trött, Miranda väckte mig alldeles för tidigt. Men jag ska inte sova än, då kommer jag vara pigg som en lärka ikväll. Nej, jag ska hålla mig vaken. På nått sätt. Hade tänkt att plugga men det lär väl inte hålla mig vaken. Men jag måste plugga så det får nog bli så i alla fall.

Puss

Jag är redo

Trots att jag har känt lite småångest över att dra igång med skolan igen och trots att jag inte fått det jullov jag velat, så känner jag mig redo att imorgon inställa mig på CIVA. Och detta enbart pga jag har fått lite vårkänslor! Igång när jag åkte hem från jobbet så regnade det, kl 21 på kvällen, och idag är det sol och snön smälter. Underbart! Så nu känner jag mig (mer) redo att ta mig an skolan. Och resten av vintern. Tror jag.

Idag hade jag tänkt att ta en promenad, man måste nog passa på när solen faktiskt visar sig. Samla lite krafter och bränna lite energi så jag i kväll kan somna snabbt och tidigt. Jag ska upp alldeles för tidigt imorgon bitti.

Annars händer ingenting, jag kanske öppnar lite skolböcker senare, dags att börja tentaplugga.

Puss


Lite småångest för måndagen

Sista helgen på jullovet. Det har gått både snabbt och sakta, snabbt för jag inte är så utvilad jag hade velat vara, långsamt för jag har varit sjuk. På måndag börjar absolut sista etappen av termin 4; två veckors praktik. Lite småångest ja, eftersom att det inte känns som om jag kan få in mer info i min hjärna just nu... Men på nåt sätt ska det väl gå.

Jobbade igår kväll, ska jobba ikväll igen. Bra med pengar. :) Ska försöka jobba lite mer nu denna termin, vill inte ta så mycket lån.

Puss

Mellandagsrea

Jag och E (som åker utomlands IGEN på tisdag en längre tid....) var i Kista Galleria idag och kollade på rean. En del affärer som Monki och Mango hade bra reor, medan typ Gina Tricot och H&M hade sämre. Men så är det väl alltid? I alla fall så handlade jag ett par ursnygga pumps på Scorett för halva priset! :D Jag är alldeles för slö för att göra som alla andra och fotografera och lägga upp. Har ni tur får ni istället se dem liva nån gång :)

Annars är jag fortsatt trött. Skyller fortfarande på influensan även om jag är frisk. :) Jag googlade på nätet där det stod att man kunde vara trött i upp till 3 veckor efteråt. :P

Imorgon är det jobb igen, jag jobbade också igår. Det är tråkigt att åka dit, jag hatar att pendla, men det är roligt när man väl är där :)

På måndag drar skolan igång igen, då har jag en veckas praktik på postop och en veckas praktik på CIVA på KS. Jag vet faktiskt inte hur jag ska orka med de två veckorna för det känns inte som om min hjärna kan ta in mer information. Och till råga på det har vi tenta snart också... Och jag har inte öppnat böckerna under hela lovet. Lite ångest har jag över det, men även här skyller jag på influensan. Min plan var från början att bara slappa och att då bli så uttråkad att jag frivilligt pluggade under lovet. Nu sprack ju den planen...

På söndag kanske jag öppnar böckerna.

Puss

Helt slut

Antingen tog alla mina krafter slut igår när jag hade en sån bra och produktiv dag eller så tar influensan ut sin rätt. Jag är frisk men trött.

Idag har pappa varit och kollat på den nya lägenheten, han såg lite mer pyssel som inte vi hade tänkt på. Så innan vi flyttar in ska vi måla om. Resten får vi "bo in" och fundera över vad vi vill göra med. Men jag vet inte när vi kan börja måla, stambytet är de ju inte klara med...

Imorgon ska jag jobba igen, jag är så trött att jag inte vet hur det ska gå, men det kommer säkert gå bra. Jag har ju en hel natt att sova på först :) A ska skjutsa mig för han ska iväg på massa möten sen. Fast han är ledig... Sen får han också hämta mig! :D

Puss

Produktiv dag

Idag är en sån där mellandag som man kan vara jätteproduktiv på! Jag fick sova länge, har storhandlat, varit på IKEA (första gången jag inte har handlat nåt när jag var där!!), varit på Bauhaus (hittat ett godkänt kakel och köpt snickarbyxor till A), kollat in den nya lägenheten (mätt, kollat in vad hantverkarna slarvat med), tvättat, städat och lite så. Jag känner att jag kommer somna med gott samvete ikväll. :) Det enda jag ska göra resten av kvällen är att äta middag (burritos) och kolla på JVM. Yey!

Imorgon är jag också ledig, tillsammans med A. Har faktiskt inga planer mer än att pappa och V ska komma över. Mysigt. Sen blir det nog en storstädning.

Puss

På väg till jobbet

Har under jullovet skrivit upp mig på 4 st jobbpass och lite ångrar jag mig. Jag vill ju sova! Men behöver man pengarna så gör man. Så om 2 h ska jag vara på Danderyd. Hoppas det blir en bra kväll, min kropp är fortfarande sliten. :P

Igår var jag bara hemma hela dagen och hela kvällen. Lite duktig var jag som tvättade två maskiner och en diskmaskin. Men sen sov jag mest. Och tji fick jag för det, för när jag väl skulle sova kunde jag inte somna. Jaja.

Som sagt, idag jobb. Imorgon till farmor (?) alt. storhandling och kolla på kakel.

Puss

Hello 2011

Det är lika mysko varje gång det blir nytt år, jag vet inte varför.

Nyårsaftonen var mycket lyckad. Den började hemma hos familjens grannar med en trerättersmiddag och slutade i Prästgårdsmarkerna med vänner :) Det var jättetrevligt! Så trevligt att jag drack en hel flaska bubbel själv... Vilket kändes i form av sjukligt snurrande i förmiddags. Men nu har allt rett upp sig. :D

Idag har jag gjort absolut ingenting. Ätit två mackor med gurka. Läst en bok. Sovit. Startat en diskmaskin och en tvättmaskin. Jag har inga planer på att sträcka mig särskilt mycket längre. Lite middag i form av take away rester och kolla på Mamma Mia! kanske. :)

Imorgon ska jag faktiskt jobba. Duktig jag är. Förhoppningsvis får jag låna mammas bil, annars blir det till att åka kommunalt.

Puss