Ska det vara så svårt!

Jag har letat och letat och letat, men jag HITTAR verkligen ingen resa mellan Ho Chi Mihn (Saigon) och Kuala Lumpur. Okej, jag hitter om jag är beredd att betala över 2000 kr för den resan. Men är jag det? Vi måste ju ha en utresebiljett ur Vietnam, annars blir det big no no vid gränsen. Funderar nästan på om man ska köpa biljetter i Thailand. Typ chansa lite grann. Men tänk OM man inte hittar någon. Då missar vi ju Vietnam... Vilka problem jag har. Men man vill ju att allt (okej, i alla fall det allra mesta) klaffar när man åker på en sådan här resa. Det är ändå THE trip. Imorgon är det middag med K, vi får luska på det då.

Äntligen har mitt 6 dagars pass på ICA slutat. Jag är ledig en dag sedan är det 6 dagar igen. Sedan en dag ledigt, sedan två dagars jobb, sedan två dagar ledigt och sedan mina sista två dagar på jobbet innan jag åker. Gud vad kort tid om man lägger fram det så. =) Det ska bli riktigt skönt att få slippa ICA ett tag.

Nej, nu ska jag göra mat tror jag. Jag vet inte vad, men nåt i alla fall! =D

Puss

18 dagar

Om 18 dagar. Ja ARTON dagar är jag, Emelie, ensam tillsammans med K (kan man vara ensam med en vän?) i Asien. All alone. Med resten av Asiens befolkning. Men endock ensam. Hur ska jag, som längtar hem efter en helg, kunna vara borta en evighet? Det kommer gå great tror jag. Med internet går allt bra. Synd bara att familjen inte vet hur internet fungerar. Typ. Men det kommer gå jättebra. Det värsta kommer att vara när min resfeber kommer. Än så länge fokuserar jag min nervositet på allt inför resan; allt packande, köpande och tänkande. Orkar och vill inte tänka på att jag snart inte kommer att vara hemma. Scary. Men det ska göras. Och jag kommer få så roligt!

Vad händer annars i mitt liv? Eftersom att jag inte sitter vid datorn allt för ofta längre måste jag ju göra någonting. Det spenderas tid med älsklingen, det behövs inför resan! Det städas och det slöas, sovs och äts. Men mest av allt jobbas det. Kunderna undrar om jag någonsin är ledig? Svaret är: Nej. Jag är aldrig ledig. Men jag ska bli. Haha. 11 veckors ledighet. Jag spenderar självklart lite tid med resten av familjen också. Här hos A inkluderar det Sessan (som snart ska få company av sis Miranda!) och hos resten av familjen med alla. Mormor, mamma, pappa, V, R, T, C och alla andra. De måste ju få se en skymt av lilla mig inför den stora resan.

Har för övrigt fått Alzhimers light (jag kommer inte ihåg hur sjukdomen stavas =P). Sitter just och försöker förklara för A vad vår chef skrev. Men jag kommer inte ihåg vad hon skrev. Bara att det var fel. Han undrar vad poängen med allt är. =P Jag med. Jag måste förbättra mitt minne. Skolavsaknaden gör mig störd. Förut kom jag ihåg allt. Till och med när bussarna gick. Från varenda busshållplats jag åkte ifrån. I Stockholm. Ja, stört. Nu: bortglömt. Alltså Alzhimers. Hur i helvete det nu stavas igen. Hello Google.

Annars går mest mina funderingar kring vad jag kan äta. Jag är aldrig hungrig, bara uppsvälld. Eller illamående. Eller bara jättemätt. Testade med att äta en grapefrukt och en banan till lunch (jag var inte ens hungrig innan den). Är väl lite hungrig nu, men A ville inte äta när jag ville så nu övergår det snart till överhunger; jag är inte hungrig igen.

Ja livet.

Puss på er

En ledig dag

Lite ledigt så här innan helgen. Morgondagen är också en dag fri, lite ovanligt för mig att ha ledigt två dagar i rad. Haha.

Jag har i alla fall spenderat morgonen åt att boka in en ansiktsbehandling, fixat mitt ICA kort och bokat hotell på Koh Phangan. Nice va?! Hotellet är i och för sig inte helt bokat, men en resarvation är inlagd. Det är för tiden under Full Moon Party! Lite party så där på slutet är inte fel. =)

Jag hade tänkt att sova idag, men eftersom att biverkningarna av, om det nu var malariaprofylaxet eller dukoralen, gjorde sitt (mardrömmar, usch) kunde jag inte sova vidare. Jag vet inte allt som hände i mina drömmar. En gång flög jag till och med ur sängen för att stänga av diskmaskinen. Haha. Vad ska man säga. Jag hoppas att det ger med sig.

Jag hade ju tänkt att käka middag hemma idag men mamsen är inte hemma, så det får bli någon annan dag. Självklart kan jag ju äta med resten av familjen, men K skulle varit med för mamma ville träffa den jag ska resa med. Men allt sprack lixom när hon inte var hemma. Så det blir ännu en romantisk middag med älsklingen och katten =)

Nu ska jag ta en promenad hemåt i alla fall. Jag måste ju titta efter om jag fått någon rolig post! =D

Puss på er alla. Nu är det bara 22 dagar kvar tills jag åker. Passa på att träffa mig ; )

The sun does it

Jag har varit väldigt trött den senaste tiden och jag tippar på att det beror på att jag aldrig är ute i solen! Det är sant, jag hade typ glömt att solen kunde lysa. Illa. Jag jobbar ju jämt! Börjar när det är mörkt, slutar när det är mörkt... Det är inte bra. Så när solen äntligen sken och jag äntligen var ledig tog jag och älsklingen en promenad i solen. Och gud vad skönt det var. Jag kände mig mycket piggare och fräschare och orkade ta tag i saker. Vi fick till och med diskmaskinen att äntligen börja gå ; )

Men idag föll jag tillbaka i old habbits. Jobbade när solen lös. Blev trött. Åt, men var inte hungrig. Det är inte bra... Men vad ska man göra? Jag måste ju jobba och jag får jobba mer på dagarna. Och så är jag ledig när A är det. Jag fokuserar på solen i öst. På Asien. Det är riktigt nära nu. Bara jag inte somnar av den mörka årstiden. Som för övrigt inte kan kallas vinter, snarare höst... Förutom igår då; då var det vår! =D

Jag åker 25 dagar. Det är väldigt snart med tanke på att det inte alls var länge sedan jag sa att det "bara är tre månader tills jag åker"... Snart är jag där. En blandning mellan förtjusning och resfeber... Ja, som vanligt alltså. ; )

Nu ska jag slappa vid TV:n. För ovanlighetens skull. Hjälp, jag lever framför den. Eller, jag lever på ICA... Det var i alla fall trevligt att träffa V idag efter jobbet. Lite gossip och chittchatt.

Puss på er


Hjälp!

Tänk att jag åker om mindre än en månad... Jag kanske låter lite nipprig, jag ska ju trots allt vara borta i 2,5 månader (bara) men det är ju så stort och nytt!! K och jag har lånat böcker och läser om alla länder, beställer kläder och kollar visum och sånt. Jag lovar att vi kommer att glömma bort någonting! Jag har väl inte direkt någon superresefeber än, men jag lovar, den kommer. I sinnom tid.

Ja, snart slipper jag ICA för ett tag. Det kan vara rätt skönt. Jobbar så mycket nu. Sen blir det förhoppningsvis studier i höst. Men jag fick hem IBS's studiekatalog för utomlandsstudier idag. Gud vad kul det låter! Tänk att plugga vet.med. i San Diego till exempel! A får flytta med då =P Jag skulle nog inte banga om jag hade dem pengarna. Ärligt. Men det kostar ju en del. Typ 60 000 per termin. Och det är en femårig utbildning. Hmm. Rik nån? Ja, jag skulle inte banga på att plugga franska i frankrike, spanska i Barca eller mode i Milano heller. Jag vill lära mig så många språk jag bara kan! =D

Drömma kan man. Men jag är ju faktiskt i det stadiet att jag kan göra vad jag vill med mitt liv. Kanske kanske.

Puss

Lite segt

Det går lite segt det här med att  blogga nu för tiden märker jag. Antingen har jag inte tid eller så orkar jag inte. Orsaken? Jobbet. Jag jobbar otroligt mycket. Det kanske inte låter så mycket när man säger runt heltid, men passen jag har är skrämmande. Minst 9 timmar om dagen spenderar jag på jobbet. Sen när jag kommer hem stupar jag i säng. Hade jag inte haft resan att se fram emot vet jag inte vad jag skulle göra för att hålla modet uppe. T.o.m. kunder undrar om jag bor på jobbet. Jag är ju där både vardagar och helger. Den här veckan har jag jobbat varje dag förutom måndag, och det är inte lätt att se lad ut jämt. Men drömmen om Asien håller mig vid liv. Och det faktum att det faktiskt kommer in pengar på kontot sen. Och det lär bli lite pengar nu med tanke på hur mycket jag jobbar. =) Och inte behöver jag köpa hem någon frukost; jag äter den på jobbet varje dag nu! Det är lite trist, men vad gör man... Snart börjar ett nytt liv i alla fall.

Ja, om en månad och två dagar bär det av. Jag hörde V nämna något om en avskedsfest...! =D

Puss

Äntligen!

Vad ni än säger (Inga namn Linus =P) så är jag ÄNTLIGEN ledig i dag och två dagar framåt. Det är jag värd, det är inte direkt några slöpass på ICA jag har arbetat. Tre dagar 7-17, nyårsafton med för mycket sprit, nyårsdagen 9-17, 11.45-17 (på min egentligen lediga dag), 7-16 torsdag och fredag. Jag är helt slut. Somnade 22 igår, vaknade 05.50 av Sessan som skulle kela. Somnade dock om väldigt snabbt men vaknade igen runt 9 av att hon var hungrig och kelig. Gick upp, åt lite frukost och somande om till 12. Nice =) Nu är jag på ett småilsket humör eftersom att Sessan vägrar låta granen vara ifred! Kan hon inte baar lyda?

Har blivit trött på julen, vill rensa ut den och börja det nya året med en fin lägenhet. Jag vet att jag och A ska slänga ut granen i morgon men jag kan inte låta bli att ta ned resten av julsakerna nu. Han är ju på kryssning och kommer inte hem förrens i kväll. När vet jag inte. Undrar hur det blir med middagen... Ajja.

Nu ska jag reda ut lite saker inför resan och städa lite. Au Revoir!

Puss

Nytt år, 2008.

Så var det 2008. Jag vet inte om jag vill klämma dit med ett äntligen. Jag har haft ett underbart 2007 även om jag hoppas att 2008 ska bli minst lika bra. Men det kan ju vara svårt att slå följande:

* Studenten 6/6 - det var den bästa dagen i mitt liv!
* Träffade min älskling
* Alperna! Det var så sjukt roligt! En riktig upplevelse
* Personalfesten i mars - en av de bästa festerna
* Att jag och K bestämde oss för att faktiskt åka!
* Den bästa tiden var när alla prov och inlämningarna var klara
* En sjukt massa jobb på ICA - men nu är jag ju grym också =P
* Min bror bröt lårbenet - nåt han inte ska uppnå i år igen!
* Spontanköpte en häst - hur många kan säga att de har gjort det?
* Nemo blev min - som i dagens snöoväder levde upp till Hitta Nemo
* En liten katt vid namn Sessan kom in i mitt liv
* En skandalfylld ESC när Sverige kom typ 19:e man?

Sen så var det allt annat som alltid händer: kärleksproblem, gymmande, sjukdomar, fester och massa vänner =)

2008 har jag planerat ska bli ett år i resans tecken. Redan den 15 februari åker jag och K till Bangkok, vidare runt i Thailand, Vietnam och Malaysia. Sen planerar jag en trip to the U.S. till Emelie. Och lagom till jul och nyår 2008 tänkte jag ligga på en strand i Krabi med familjen. =) Yes, det ska bli underbart. Och självklart, A du kommer få lika mycket uppmärksamhet som vanligt =)

Puss