Lite ledighet

En mellandag i skolan idag. Imorgon är det sista dagen på kursen och då är det simulatorsövning. Sen är det en ledig dag igen på fredag och på lördag tänkte jag skriva tenta. Sen är första kursen för terminen över :) Förhoppningsvis blir det ett VG, men man vet aldrig... Hade gårdagens diagnos varit den riktiga tentan hade jag i alla fall fått VG! :D

Puss

Stress leder till halsbränna...

Hela dagen har jag gått omkring med en fruktansvärd halsbränna, som inte har suttit i halsen utan mer i bröstet. Det har alltså känts som att jag har en pågående hjärtattack eller något! Men jag härdade ut 9-15 i skolan (inklusive diagnos och redovisning av c-uppsats inför klassen) och nu har jag varit på ett oerhört välbehövligt Body Balance pass. Jag har kommit på att det och cykel nog är mina starka sidor på gymmet. Dans är det i alla fall inte :P Men jag kämpar på...

Imorgon är jag "ledig" (citattecken för jag har tenta på lördag = man är inte ledig) och jag ska träffa E för en promenad och sen en annan E för tentaplugg. Soft dag. Kanske hinner jag med ett gympass :) Man inser när man står framför speglarna i gruppträningssalen att rumpan blivit lite större på senare dar!

Puss

Nyfiken!

Jag är verkligen nyfiken! Satt just och kollade mailen för jag var nyfiken om jag hade fått nåt nytt!!! Okej, jag är ett litet kontrollfreak också, men mest nyfiken, faktiskt! Så bara för att jag kollar mailen typ 3 gånger/dag betyder inte det att jag är en nörd (eller...?) utan jag ser mig mest som nyfiken då! Haha

Sitter just nu och käkar godis och pluggar (eller nu har jag en paus och bloggar :P). Jag skulle ha gått på zumba kl 18 men jag orkade helt enkelt inte. Blev matinköp med A och plugg istället. Och godisätande (inte bra!) På lördag är det tenta, som tur var via Internet! Så man kan i alla fall vara hemma :)

Puss


Hemska nyheter

Min brorsa tävlar cross och idag var han och C och kollade på SM i Västerås. Flera av hans kompisar tävlade, även jag hade bekanta som var med. Och så händer det som inte får hända. En 15-åring, en av min brorsas kompisar, vurpar i starten, blir överkörd och avlider. Han var lika gammal som min brorsa. Även om jag inte kände honom blev jag oerhört ledsen och berörd, det kändes som att det lika gärna kunde ha varit min bror!!! Förra året i maj kraschade nämligen han på ett liknande sett men han hade änglavakt och fick "bara" kotkompressioner. En medtävlare sa efteråt att han bara var centimeter från att köra över min bror. Och så händer samma sak, nästan, idag men killen hade inte samma tur. Mina tankar går till honom, till hans familj och alla hans vänner. Jag hoppas att samma sak inte ska få hända igen!

Innan dessa hemska nyheter slog ner så hann jag faktiskt uträtta en del saker. Jag åkte till K-rauta, köpte klädstänger till klädkammaren och fick upp dem, alldeles själv!! Jag borrade och mätte och hade mig. Och bra blev det! Nu är det bara andra väggen kvar :) Sen kommer vi få in massa saker som bara ligger och skräpar nu!

Imorgon är det skola igen, och tragikomiskt nog läser vi ju traumatologi...

Puss

Storm här hemma också?

Jag vaknade av en riktig åskknall i natt och nu märker jag att det blåser kraftigt och regnar... (eller har regnar mycket i alla fall!) Har N.Y. orkanen "Irene" hittat hit också? (Most likely not :P) Men det var inte sånt här väder jag hade förväntat mig idag! Enligt DN (eller SMHI...) skulle det vara sol. Så mycket för det.

Igår var jag och A på hans pappas bröllopsfika. Trevligt att träffa hans släkt, de är så snälla :) Mycket småbarn och djur och hög ljudnivå men det är kul :) Idag måste jag och E öva inför simulatorsträningen på torsdag (eftersom att färdighetsträningen var mindre bra). Vi får leka ett helt traumateam själva :P Men det ska nog gå bra ;)

Puss

Nja...

Trodde faktiskt att färdighetsträningen på KTC idag skulle ge mer. Kanske berodde det på att jag typ redan visste allt som gicks igenom, kanske berodde det på att jag inte hann öva!! Ajja, tur att man har vänner och pojkvän man kan tvinga att vara försökskaniner :P

Har också hunnit träffa V och spinna. Sjukt skönt att spinna alltså! Men shit vad jag svettas :P Det är nästan pinsamt... Men man bränner massa kalorier!!

Imorgon är jag ledig, skulle ha golfat men O har glömt sina golfklubbor i en bil som just nu är i Uppsala. Och jag har inga egna. Så det får bli nästa vecka. Haha. Ska på hej-då-fest hos J inne i stan. Han, som alla andra, flyttar nämligen till Örebro för att plugga!!

Puss

Skön massage

I brist på annat (okej, jag borde plugga...) så skriver jag ett till inlägg!!

P var över, vi gjorde en god efterrätt bestående av citron/lakritsglass, hallon och maränger och snackade en massa. Så himla underbart att bara vara! Och så fick jag en oerhört skön och välbehövlig massage av henne :)

Puss

Skulle ha varit en PW...

Tänkte ta en power walk idag men istället insåg jag hur trött jag var och la mig och vilade på soffan. Det måste väl också vara bra för kroppen? I alla fall om man är trött :) Ska träffa P snart, blir väl lite skitsnack som vanligt ;) Ibland är det så skönt att inte vara så politiskt korrekt och faktiskt snacka skit - utan att ha dåligt samvete!

Traumatologikursen fortsätter i skolan. Det går snabbt på genomgångarna och hjärnan är helt slut när jag kommer hem, men det är så kul! Och det är faktiskt lite tur att jag skrev om trauma i min c-uppsats för då vet jag lite i alla fall :) Imorgon är det "färdighetsträning" på KTC och jag har inte riktigt kommit på vad det innebär. Svaret får ni imorgon :P

Har också hunnit dagdrömma en del idag efter att jag kom hem. Idag var det "vad skulle jag göra om jag hade massa pengar". Köpa en sjukt stor lägenhet inne i stan med walk-in-closet, jaccuzi, bastu osv., resa massa, kunna jobba som sjuksköterska och ändå må bra (pengamässigt...), ha en städerska... Ja, min lista över önskesaker är lång :P Synd att man inte hade massa pengar...

Nej, dags att bli lite effektiv och plugga. Yee haaa

Puss

Liten trötter

Nu har jag blivit så där trött igen men det kanske inte gör någonting, klockan är ju snart åtta :P Det har i alla fall varit en produktiv dag idag! Och en lång dag. Har hunnit sälja en bok, simma och vara i skolan. Planen för kvällen var egentligen att dammsuga men jag tror inte jag orkar. Får väl göra det imorgon istället. En annan tanke var väl att plugga (nåt jag faktiskt måste göra) men jag tror att jag ska kolla på True Talant först :)

Vi har en rolig och inspirerande kurs nu. Det är ju trauma jag bland annat vill arbeta med. Och kanske ska vår skola starta en ny specialistutbildning med trauma och katastrofmedicin!! (Kanske jag sagt det? Och bara för att jag har sagt det kommer det säkert inte att ske...) I sådana fall vill jag gå den :)

Puss


Första dagen på sista terminen

Idag började det igen, skolan. Men skillnaden nu är att det är sista terminen! Kan ni tänka er!? Jag är snart färdigutbildad sjuksköterska :P Galet va?! Frågorna börjar redan hopa sig; när ska man söka jobb, vart ska man söka jobb, vilken specialistutbildning ska jag välja, ska jag läsa fristående kurser också, vilka kurser då... osv. Mycket snurrar men det är samtidigt väldigt roligt :) Den 20 jan 2012 tar jag examen!

Vi började med traumatologi idag, en liten mjukstart sådär (jag skrev ju min uppsats kring trauma så mycket vet jag :)). Kul att träffa alla igen, men väldigt intensivt när alla träffas för första gången på länge! Imorgon fortsätter mjukstarten med skola 15-18.

Jag hade faktiskt tänkt att gå på zumba idag men jag orkade verkligen inte! Dålig natt... Blev en pizza på Stazione med E istället... :)

Puss

Supertrött

Det var länge sen jag var så trött som igår när jag kom hem från jobbet. Åkte förbi ICA och handlade lite gott innan jag kraschade på soffan. Men så gott jag sov när jag gick och la mig :) Jobbet gick för övrigt lätt igår.

Jag har så mycket idéer för mig, just nu har jag lust att börja på nåt modemagasin och jobba i en lite mer glamourös omgivning eller så vill jag flytta till NY, kanske plugga design?

Men stopp nu Emelie. Du har ju en termin kvar på sjuksköterskeutbildningen!!

Puss


Underbara vän :)

Träffade U igår som har varit au pair i London väldigt länge nu. Och det är alltid lika mysigt och trevligt! Hon är en av de underbaraste och trevligaste människor jag mött. Det blev en god lunch i Mörby C innan jag var tvungen att bege mig till jobbet. Och jobba blir det även idag och imorgon.

Och höst tror jag minsann att det har blivit!! Regn, kallt på morgonen... Lite löv på marken. Snart dags att dra på sig höstmunderingen och stuva undan sommarsakerna. Egentligen hade jag velat köpa massa nya höstsaker (som väska, skor, jacka... ja ni vet ;)) men med min studentlön är det ingen bra idé :( Tur att man snart är färdigpluggad (även om min ingångslön kommer att vara katastrofalt dålig!!)

Puss

Lediga torsdagen

For the record: det blev core igår :) Men SATS core är mycket jobbigare än Medleys...

Idag blir det spinning, så får jag se om jag ska fortsätta med det på torsdagar. Zumban på måndagar var ju bra men coren på onsdagar sämre så man vet aldrig :P

Idag har det ju varit min lediga dag och självklart har det regnat. Åskat har det också gjort!! Men det gjorde inte så mycket för jag och A har storstädat lägenheten. Det har egentligen behövts sedan semestern men det var först idag vi har haft tid (och ork...). Jag hade tänkt att tvätta fönstrena också men jag tror jag lämnar dem till ett senare tillfälle.

Och äntligen damp ELLE ner i brevlådan! Jag hade börjat undra vart den tagit vägen. Inte mindre än 5 tidningar kom denna gång!! Inte 5 olika ELLE utan ELLE, ELLEs trendguide och 3 st mindre tidningar från olika designers. Otroligt kul! Jag har hittills bara hunnit med trendguiden och lite lite av ELLE men resten tänkte jag ta efter spinningen :)

Imorgon och resten av helgen blir det jobb, sen börjar faktiskt skolan på måndag!! Sista terminen... Jag har ansökt om studiemedel, lämnat studieförsäkran, skrivit ut lite papper och mentalt förberett mig för skolstarten. Det här ska nog gå bra :)

Puss

Gym eller inte?

Då sitter jag här igen och funderar... ska jag gå till gymmet eller inte? Som emot har jag att jag kanske inte orkar, att det är mycket folk nu, att jag inte ska gå på något pass och då är det tråkigt... Som för har jag att jag borde, att jag vill träna, att det är bra för mig, att det inte alls är jobbigt när jag väl kommer dit, att jag skulle kunna gå på ett 30-min corepass... Haha, jag vet att det är fler för men varför är det så svårt att komma iväg? Funderar också på en promenad men det bränner inte lika mycket kalorier och det är inte alls vad jag har lust med just nu.

Imorgon är jag ledig, ska bli superskönt. Det känns som att jag spenderar den mesta av min tid på jobbet, även om det kanske inte stämmer. Men imorgon ska jag alltså få sovmorgon! :D Sen har jag faktiskt bokat in mig på ett spinningpass. Det ska bli skönt :)

Puss

Jag skulle bara...

Jag hade verkligen inte tänkt att somna efter jobbet idag, det gick ju så bra igår att inte sova. Men jag föll för min kropps trötthet och sov ett par timmar. Vilket innebär att jag kommer ha svårt att somna ikväll och blir trött imorgon! För självklart ska jag upp 5.20 då...

Puss

Måndag igen

Återigen måndag, det börjar kännas slentrianmässigt :P

Kört mitt första zumbapass idag! Och som jag förmodade var jag typ sämst... Men eftersom att jag inte tänker ge mig och försöka ha det som stående varje måndag tänker jag bli bättre :D

Annars jobb idag, en seg men rätt så skön dag. För ovanlighetens skull. Imorgon och på onsdag är det också fm-pass på 73:an :)

Annars inget nytt, repar mig fortfarande efter en fantastisk helg!!

Puss

En underbar helg

Helgen har varit intensiv men väldigt rolig!! Igår åkte vi till Skebo herrgård strax utanför Norrtälje för att medverka på bröllop mellan S och F. Och vilket bröllop! Det var så fint, så perfekt, till och med vädret visade sig från sin bästa sida. Brudparet var så fina, hade så fina löften, maten var supergod, talen och spexen under middagen var helt underbara... Och så fortsatte kvällen. Det blir svårt för andra par att toppa det där :) De la ribban högt ;) Men nu är vi hemma igen och imorgon återgår jag till jobbet. Den sista jobbveckan faktiskt! Om 8 dagar börjar skolan igen, den sista terminen! Mycket sista... Det ska bli skönt men också väldigt läskigt att vara färdigutbildad sjuksköterska!

Jag bjuder på en oerhört vacker bild från bröllopet!



Puss


Två blir en

Imorgon är det en stor dag, S och F ska gifta sig!! Och det blir fest i två dagar i Norrtälje :) Hur kul som helst!! Jag har massa att fixa och dona med inför imorgon men jag är lite för trött för det. Kläder ska strykas, saker ska packas, bröllopspresenter ska köpas... Men det löser sig :)

Har jobbat idag, lugn och skön dag :) Tänk om alla dagar kunde vara sådana!! Då skulle jag stormtrivas. Tills jag fick tråkigt :P I alla fall åkte jag hem sedan, duschade och träffade V. Vi såg King's Speech som var helt ok. V somnade en gång :P ;)

Nu: göra det jag borde göra och sen kolla klart på Lost och sen SOVA!!

Puss

Å nej!

Jag har fått en stor blivande finne på kinden, 2 dagar innan ett bröllop!!! Försöker att klämma den men inser att det bara blir värre :( Tips på hur man får bort den??

Och sen blir jag lite trött på mig själv. Hade tänkt att INTE somna efter jobbet idag, jag hade tänkt att dra till gymmet istället och faktiskt vara trött när jag SKA sova ikväll. Vad gör Emelie? Jo, sover ett par timmar när jag kommer hem... Suck. Vaknade just och insåg att 1) jag inte orkar stressa till gymmet och 2) att jag inte kommer att somna ikväll, igen, och att väckarklockan står på 5.20... Nej, det måste bli ändring på detta....

Nu i alla fall ska jag bege mig ner till ICA och inhandla lite middag (som förhoppningsvis blir till lunch imorgon också). Har lite funderingar på nachotallrik...

Puss

Regniga onsdag

Regnet öser ner och vad gör Emelie, jo glömmer paraplyt hemma. Vilken tur att jag har så underbara kollegor som skjutsar hem mig då :)

Ja, jobb idag då. Gick bra, var "resurs" igen (har inga egna patienter utan ska hjälpa alla andra). Fastnade på en LP i 2,5 timmar!! Men då behövde jag inte stressa runt med så mycket annat så jag är inte lika trött idag som de andra dagarna. Vilket innebär att jag kanske beger mig till gymmet. Grease på TV, en kopp te och en filt i soffan känns mycket mer lockande dock...

Imorgon: mer jobb. På lördag är det bröllop. WEEE!!!

Puss

Underbar måndag

Igår hade jag en riktigt bra dag, även om jag var duktigt trött. Det började med att jag och A var i Stinsen och handlade kavaj och skor till honom inför bröllopet på lördag. Och som grädde på moset (förutom att jag fick shoppa) så hittade jag ett par ursnygga skor!! Det är beiga mockaskor med platå och kilklack och de är supersköna att gå i!! Jag var bara tvungen att köpa dem. Även fast jag inte har råd... Efter Stinsen åkte jag in till Brunnsviken med E och K. Tanken var att vi skulle bättra på brännan men det började regna :( Så vi åkte in till stan istället och gick runt och kollade i affärer. Sen käkade vi middag på en indisk restaurang! :D Klockan 19 var det dags för ett oerhört efterlängtat frisörbesök. När jag gick därifrån kändes det som en sten hade fallit från mina axlar, så dåligt mådde jag över min utväxt och mitt halvlånga, halvdassiga hår. Men nu är jag så nöjd så! När jag kom hem stupade jag i säng för jag var så galet trött...

Idag har jag varit på jobbet hela dagen, lika trött som igår. Jag förstår inte varför jag är så trött!! Måste komma på det för det här fungerar inte.

Puss


Äntligen söndag

Jag är väl en av få som tänker äntligen söndag men det beror enbart på att jag har jobbat hela helgen och är ledig imorgon.

Annars inget nytt att säga, är lite för trött egentligen.

Puss

Gästbloggare

Så var blogg-oskulden tagen. Jag vill bara informera alla läsare att Emelie är tillsammans med en mupp vid namn Andreas.


Sol

Idag är jag på oerhört dåligt humör. Om det beror på PMS, att jag ska jobba när det är sol eller någonting annat vet jag inte. Men irriterad och sur är jag. Och har lite smått (okej, en hel del) ångest att det är sol och jag jobbar!!! Jag vill verkligen inte jobba :( Vill ligga och lata mig på en strand eller en klippa för att avsluta dagen med ett glas rosé. Men så blir det ju inte. Jag måste försöka komma över ångesten...

Snart skjutsar A mig till jobbet, han ska vidare till sitt. Blir också upplockad på vägen hem, vilken lyx.

Puss


Golf och bad =)

Idag är det min lediga dag och vädret kunde inte ha varit bättre!! Så jag har spenderat de senaste 9 timmarna (typ) utomhus :) Vilket har resulterat i en rätt ful solbränna... Först var jag på golfbanan med snälla O som hjälper mig att, ja spela golf. Haha. Vi gick min första runda! :D Är nöjd men det kunde ha gått bättre :P Sen åkte jag och K till stranden och låg och stekte och doppade fötterna. Underbart!! Och nu har jag just avnjutit en god middag. Mums.

Imorgon och tre dagar framåt är det jobb som gäller. Kväll hela tiden men det är rätt skönt med sovmorgon :) Och enligt SMHI ska det regna så det gör ju inte SÅ mycket att jag jobbar. Sen har A bjudit in lite folk på lördag.

Nu ska jag bara jäsa framför TV:n. Orkar inge mer sol nu, tyvärr.

Puss

Sköönt

Inatt har jag sovit sjukt länge och det har varit så skönt!!! Okej, Miranda kom och väckte mig x antal gånger under morgonkvisten men jag var så trött att jag knappt öppnade ögonen. Och när A gick upp så vaknade jag knappt heller. Då är man trött :)

Jobbar kväll idag, och jag hoppas som sagt på att det är lugnare. Och jag hoppas att jag jobbar med V!! Vi är grymma :)

Ska nog ta mig någonstans och sola lite innan jag åker. Min blekfeta hy behöver det :P

Puss

Ytterligare en jobbig dag

Idag var jobbet likadant som igår, kanske värre. Jag orkar inte. När jag kom hem sov jag 2,5 timmar!!

Imorgon ska jag jobba kväll, hoppas att det är lugnare...

Puss

Orkar inte

Jag har varit på jobbet EN dag och jag är redan less. Så less att jag inte vet om jag alls kommer orka jobba någonting i höst utan funderar på att bara slappa (förutom studierna förstås...). Det är inte så kul att komma tillbaka till jobbet när taket på hur många patienter vi ska ha är sänkt = bemanningen är sänkt, MEN det är lika många patienter som vanligt!!! Jag är helt slut och nästan gråtfärdig. Det är inte kul att jobba ihjäl sig och inte känna att man har tid för patienterna. Inte okej. Jag orkar inte. Hade jag kunnat haft tre veckor semester till hade jag tagit det. Men nu är det som det är. Till och med läkarna reagerade över arbetsbördan...

Så vad ska en trött Emelie hitta på idag då? INGENTING! Jag tänkte gå och spinna men mina ben vägrar röra sig. Sitter i sängen nu och orkar knappt tänka på vad jag ska äta till middag fast magen skriker. Usch.

Puss