Lägenheten ser ut som ett bombnedslag!

Det kanske är en dålig liknelse med tanke på vad som sker ute i världen just nu (ta Gaza som exempel) men hade en bomb verkligen brunnit av i vår lägenhet hade den inte sett mer annorlunda ut än vad den gör nu. Jag står handfallen och vet inte vart jag ska börja röja! Det är kläder, julklappar, dammtussar, granbarr... You name it! Jag har börjat sortera all vår tvätt, men det tar aldrig slut! A's tvätt är kvar och jag orkar inte ens titta på den. Han får göra den själv när han kommer hem. Som om det kommer att ske...

Annars tänkte jag börja handla inför nyår idag. Tänkte inhandla snackset, det blir ju inte dåligt på tre dagar. =) Och så ska jag träffa K, det ska bli skoj, det var ett tag sen. Jag funderade lite på att dra till gymmet, men jag är helt slut efter denna julvecka! Jag hade glömt bort hur jobbig julen är... ; )

Puss på er!

Ännu en jul är över

De senaste månaderna har det mesta handlat om den stundande julen; det har varit julklappsinhandling, granklädning, hysteri och allt annat. Och vips, så är allt över. All denna hysteri för tre dagars... vaddå? Det vanliga; Kalle Anka, släkten, tomten, paketen... Och jag som har jobbat juldagen och annandagen minns inte ens allt detta. Missade Kalle Anka för A behövde skjuts hem från jobbet, familjen är inte ens hemma, och jag menar, hur juligt blir det då?!

Så än en gång är julen över, den känns inte lika rolig som när man var liten. Jag måste säga att det är rätt skönt att den är över. Jag ser mer fram emot nyårsafton faktiskt! God mat och massa vänner =)

Nu ska jag se Twilight!

Puss


Trötter som ska till jobbet

Jag är sjukt trött efter en lång natt, som inte innehöll alkohol faktiskt, inte för mig i alla fall. Snarare en natt med illamående och en försenad pojkvän... Lång historia. Jag är i alla fall inte pigg inför jobbet nu. Hur ska jag orka med ett 7 h pass?!

En sista julklapp har jag kvar också, vi får se om den orkas med idag.

Puss

Jag låter gnällig, men jag är bara trött. ;)

Julklappsshopping!

Idag har jag och E varit på julklappsjakt i Barkaby! Hittade både saker till andra och till mig själv =) Men jag stod faktiskt över frestelsen att köpa ett par skor...

Så nu sitter jag här, fredagen innan jul, och slår in julklappar. Det känns INTE som fredagen innan jul... Lite känsla fick jag när de spelade julmysik på Outleten, men nu är den borta igen. Det känns inte ens som en fredag!

Imorgon blir det i alla fall mer julbestyr när maten ska inhandlas. Då kan jag ju stöka i köket med köttbullar, skinka och prinskorv. Tänkte försöka mig på hemmagjord rödbetssallad också. =)

Nej, back to business om klapparna ska bli klara. Och inte katterna äter upp dem!

Puss

Massa, massa jobb och ingen julkänsla

Jobbar en hel del just nu eftersom att alla tycks vara hemma med sjuka barn. Men det är inte bra och jag måste säga till att jag inte kan jobba mer nu. Men det är inte så att de lyssnar så ofta...

Julkänslan har inte riktigt infunnit sig. Men det är ju inte så konstigt med tanke på att jag bara jobbar och det inte finns nån snö. Dessutom är inte familjen hemma under jul vilket inte blir en riktig jul. Men tro inte att jag inte tänker vara i deras hus! Vi fick tom släpa dit katterna om vi ville =)

Om 55 min börjar ett 12-20 pass. Skitkul... Det är inte självvalt!

Puss

Jäklar vad humöret kan skifta!

Jag vet inte vad det är för en period jag har hamnat i, men mitt humör har svängt som sjutton de senaste dagarna! Ena dagen asgrinig, nästa hur glad och sprallig som helst och en tredje jätteleden. Hur kan det komma sig? Mysteriet livet kanske... =)

Har tränat idag igen, känner mig duktig. Det blev ett spinning och ett corepass. Kommer säkerligen ha träningsvärk ännu en dag. Hade väldans ont i rygggen igår efter torsdagens pass på gymmet.

Imorgon bär det av till farmor. Har inte sett henne sen... Förra julen?! Trist, men imorgon får vi ta igen det. =) V, R och pappa följer med. Ska bli mysigt. Synd att inte älsklingen kan komma med, han jobbar ett av sina helvetiska pass imorgon; 7-17. I know, been there, done that.

Lucia idag, men jag känner ingen som helst luciastämning. Brist på snön kanske?

Puss

Tre dagar utav fasta

Jag har varit så duktig att jag har köpt ett sånt där kit som innehåller allt man behöver för att ha en tredagarsfasta! Grönsaksjuice, äppeljuice, ananasjuice, buljong, örtte etc. Det ska bli roligt och se om resultatet verkligen blir det som de utlovar; piggare, fräschare, viktnedgång... Jaja, värt ett försök!

Gymkort är ju också införskaffat, så jag och J hade faktiskt tänkt att köra lite muskel på fredag dag. Jag som är så otränad kommer att skämmas öronen av mig, men jag får väl trycka in mig längst bak i ett hörn...

Det är tänkt att jag ska gå på en timmes promenad idag, jag har gjort ett träningsschema som säger så. Jag MÅSTE följa det enligt mig. Vi får se om så blir av. Tänkte ringa E och se om hon ville med. =)

Men hur hade de tänkt att man ska hinna med att dricka allt som man ska i fastan? Jag gör inget annat än dricker...

Puss

Uppdatering:
Okej, det här med fastan gick inte bra. Som med allt annat jag försöker göra då... Har tryckt i mig pannkakor och sitter nu och äter hallon, inte direkt den fastan jag hade tänkt mig. Och jag som hade tänkt bli smal! Istället sitter jag och mår dåligt (delvis för jag var taskig mot A) och har starka tankar om att låna mammas bil och åka till gymmet. Men jag kan bara inte förmå mig själv! Vilken starkt människa jag är...

En blivande sjuksköterska

Nu har jag alltså fått svar på mitt sökande till universitetet, och som väntat kom jag inte in på någon läkarutbildning, men jag kom in på Röda Korsets sjuksköterskeutbildning!

Jag har alltid varit 100 % positiv till det hela, men nu när jag fått det svart på vitt att jag faktiskt har kommit in så börjar jag bli nervös. För vad vet jag inte; jag menar, någon måste jag ju tycka är schysst, är utbildningen dålig kan jag hoppa av, jag har redan börjat på universitet en gång osv. Vad har jag att frukta? Inget hoppas jag

Det känns faktiskt overkligt att jag ska bli sjuksyrra.

Puss

En önskelista

För första gången ever har jag svårt att komma på vad jag önskar mig när folk frågar mig. Men ett par saker har jag kommit på:

* Digitalkamera

* Dagbok

* Träningsdagbok

Smånördiga saker, men jag kommer verkligen inte på nåt! ;)

Är på bra humör idag faktiskt. Förkylningen börjar lägga sig! Men man ska inte ropa hej...

Puss


Ännu mera shopping

Idag ska jag och E på en liten shoppingrunda. =D Det var tänkt att bli en runda i stan men eftersom att jag är så himla förkyld så blir det ett shoppingcentrum istället, och valet föll oväntat på Stinsen! Enligt mig ett av de mer värdelösa varuhusen här omkring, men de har ryckt upp sig och fått en del bra affärer faktiskt. Det är bra när de har massa söta inredningsaffärer som är super så här till jul!

See ya!

Puss

Vad händer?

Måste bara skriva lite till idag med anledning av att KI har ställt in sin sjuksköterskeutbildning VT2009! Vad är oddsen med tanke på att jag har sökt dit?! Deras grundutbildning fick underkänt i en undersökning så det blir inga nya studenter i vår, vilket måste betyda att jag kommer att börja på Röda Korset, eller?

K ringde nyss och berättade det här och jag kastade mig på telefonen, men telefontiden var slut. Men jag måste väl bara komma in på nästa val? Vad gör jag annars? Tänk om det nu blir värsta konkurrensen om platser och jag inte kommer in?

Det var iof tur att jag inte hann börja utbildningen, man vill ju inte gå på nån som fått underkänt! Men nu bara måste jag ju komma in på RK! Blir det ICA ett haövår till annars? Nej, det funkar inte.

Imorgon ringer jag intagningsnämnden så fort jag vaknat, det blir strid om inte annat.

Puss

En gastroskopi avklarad!

Har varit på Danderyds sjukhus nu och gjort gastroskopin. Det var inte alls som jag hade tänkt mig! Jag fick gurgla och svälja lokaledövning (smakerna körsbär och banan) och sen frågade de om jag ville ha lugnande i form av en spruta också. Eftersom att jag hatar sprutor sa jag nej. Jag vet inte om jag skulle ha sagt ja, för det var mycket mer obehagligt än vad alla har sagt till mig. Men jag har en känsla av att alla andra var smarta och tog lugnande. I alla fall så stoppade de ner slangen i munnen och ner i magen och tolvfingertarmen där de tillsist tog lite prover, bl.a. för glutenallergi. Läkaren sa att hela min mage och hals såg jättefin ut och att jag inte alls hade någo inflammation eller magsår eller någonting, och avslutade med att jag hela tiden har ätit fel mediciner!!! Ni anar inte hur sur jag är på min (numera sparkade) husläkare som har gtt mig denna medicin, och inte bara det utan även sagt att jag kommer att få äta den i resten av mitt liv!!! Jag behöver inte ens äta den ju! Hur kan man ordinera medicin i den utsträckningen om man inte ens är säker på att man har rätt? Jag är inte glad. Så idag blir det bye bye Omeprazol och hello SATS (i alla fall när jag är frisk från förkylningen). Läkaren idag trodde nämligen att jag fick ont endast p.g.a. orolig mage som hon kallade det (jag är alldeles för stressad alltså!) vilket botas bäst med träning som förbränner stresshormoner. Tänk om min exhusläkare hade kommit på det från början istället för att ha ordinerat massa onödig medicin...

Det känns ändå skönt att veta att jag inte alls kommer att behöva äta massa mediciner hela tiden. Nu får vi se om det är glutenallergi istället eller om jag kanske bara ska vila borta allt, utan mediciner!

Puss

Ännu en sjukperiod och vi är redan i December!

Vad hände?! Hur kan det plötsligt vara December med allt som hör till; mys, ångest, stress, pepparkakor och uppbokad kalender. Vad hände!?

Och som om jag inte har det fullt upp med jobb, middagar, släkten, julklappsshopping, gymmande (skaffade SATSkort igår! =D) och älsklingen så har jag gått och fått en hejdundrande förkylning! En sån som man inte kan jobba med, så jag har fått stanna hemma. Migrän, nysningar, illamående och allt sånt ni vet. Typiskt.

A's pappa ska hälsa på idag, har inte träffat honom än. Det ska bli spännande. Och imorgon är det gastroskopin. Och på onsdag hoppas jag på att träffa E, sen är det släktmiddag, dop och jobb i helgen.

Men det ska bli roligt!

Puss