Valborgsmässoafton

Så var man framme vid valborg. Det här året har verkligen gått rekordsnabbt! Och varit rekordkallt...

Hade tänkt att springa lite idag, det blev en promenad till centrum istället. Är så sjukt trött efter all praktik och nu ser det ut att bli regn vilken sekund som helst. :( Blir väl en springtur imorgon istället.

Tänkte ta en dusch och sen en tupplur innan jag ska dra på fest.

Puss

Praktisera kväll

Idag fick jag en välbehövlig sovmorgon, ställde klockan på fem timmar senare än vanligt! Hur skönt var inte det?! :D

Ska gå kväll på praktiken men först har jag ett målformuleringssamtal som ska göras. Jaja. Tur att man är i grupp och slipper ha två timmar själv. ;)

Idag ska jag för tredje gången på en månad hämta min mobil från verkstaden, får se om det fungerar nu. Men jag har inga större förhoppningar.

Puss

Inte som jag hade tänkt mig

Jag hade tänkt träffa V och P idag, men de fick andra planer :( Så det blev en dag med plugg och blomstershopping.

Jag och mamma tog en tripp för att inhandla vårblommor till uteplatserna, men vi verkade antingen vara ute i för god tid (inga blommor har kommit än) eller för sent (allt var urplockat), för jag måste säga att utbudet minst sagt var dåligt :( Köpte bara två gröna växter att byta ut mot två döda vi har här hemma. Haha.

Har hunnit med en löprunda imorse, 2 varv i spåret räckte för mig som haft ett litet uppehåll. Nu har jag ont i benen :P Har också pluggat en massa idag, imorgon har vi grupparbete som vi hade tänkt bli klara med. Får se hur det går.

Om en halvtimme ska vi grilla! :D

Puss

Sool!

Äntligen kanske våren har kommit tillbaka! :D

Fredagskväll!

Inte för det känns som en, snarare en seg-som-fan-fredag. Eller annan dag. :P Har varit väldigt mycket nya intryck hela veckan att jag däckat i säng varje dag. Inklusive idag när jag varit ledig :P

Har varit och lånat böcker på bibblan idag, köpt nya löparskor, handlat mat, tagit en promenad och chillat idag :D Lite plugg har jag hunnit med också. Vad effektiv jag är :)

Helgen kommer spenderas ensam, A jobbar som vanligt... Men jag tänkte som sagt bege mig till Arlanda imorgon för att kolla cross :) Sen blir det nog en massa plugg också. Jag älskar verkligen att plugga! :D För det mesta ;)

Annars händer det inte mycket. Skola och praktik har upptagit hela mig tid. Bokstavligt talat.

Puss

Långhelg!

Den här veckan går fortfarande segt, men nu har jag i alla fall tre välförtjänta lediga dagar :)

Var på KTC hela dagen idag, övade injektioner, PVK, SVP och CVK. Det gick väl sådär... Kommer behöva en hel del träning på detta. Men så var jag lite småtrött hela dagen också, och hur bra tar man in info kl 15 på dagen?? Nej, får öva lite själv. :)

Imorgon tänkte jag sova ut, och sedan ta en promenad till bibblan och låna ännu mer böcker :D Kanske blir det en löprunda också eftersom att träningen helt har lagts åt sidan denna vecka. Min kropp needs it.

Helgen kommer väl bli lugn. Lite plugg om blodtransfusioner. Kanske. Kanske titta när bror min tävlar på Arlanda. Mest blir det nog trök.

Puss

Helt slutkörd

Det är bara onsdag men det känns som det vore fredag. Jag är helt slutkörd efter 3 dagar på den nya kursen, och det är speciellt de två senaste dagarna när jag varit på avdelningen som har skapat detta.

Jag har väl inte direkt fått göra sjuksköterskeuppgifter än eftersom att sjuksköterskorna på min avdelning ofta är "ute i vården" som det kallas (d.v.s. hjälper undersköterskorna...). Men idag fick jag ge lite mediciner genom PEG. Ja, ungefär det som är sskjobb. Och vara med på ronden. Vilket var rätt trist :P

Vi får väl hoppas att jag får göra mer sskjobb, jag menar, det är ju det jag ska lära mig! Inte uskjobb...

Imorgon är det KTC och jag sitter och läser på om PVK, CVK, SVP och injektioner.

Puss

Praktik imorgon!

Imorgon drar jag ut på praktik, avd R18 på KS Solna (neurologisk rehabilitering). Jag är jätteförväntansfull! Nu får man bara hoppas att det kommer bli så bra som jag hoppas :)

Puss

Nu är det lördagsmys

Ska snart göra mig iordning för att bege mig till ica och inhandla mat som jag, V och P ska tillaga :) Sen blir det vin och mums hela kvällen!

Har sovit typ hela dagen idag, är fortfarande lite seg efter ambulansdygnet :P Men det var så värt det! :D

Jag är förväntansfull inför praktiken på måndag nu, det ska bli så kul! Får se hur mycket man har lärt sig då ;)

Puss

Så himla roligt!

Nu har jag kommit hem och sovit ett par timmar efter att ha varit med på ambulansen. Och det var verkligen jätteroligt! Trevliga människor, fritt jobb, snabba utryckningar... ;) Det vill jag verkligen jobba med i framtiden! Det levde verkligen upp till förväntningarna!

Fick hela fyra st prio ettor, vilket var mer än jag räknat med. Full fart med blåljus på motorvägen!

Jag följde ssk på ambulansen som en liten svans och jag lärde mig verkligen jättemycket, även bara på det dygnet! Fick göra lite, som att ta puls och blodtryck, men det räckte :D Hade verkligen jätteroligt!

Jag vet vad jag vill arbeta med senare i alla fall!

Sjukt trevlig station och personal. De har t.o.m. pool på baksidan för somrarna ;) Hahaha

Puss

Börjar bli nervös!

Imorgon bär det av med ett pass på ambulansen, och jag börjar bli lite nervös! Drömde en mardröm i natt om att det inte hände någonting... Haha! Jag är super duper excited!

Har haft sista momentet för DK 9-10 idag, och det gick faktiskt väldigt bra! Tyckte vår grupp gjorde bra ifrån sig :) Så nu är det "bara" praktik, och sedan sommarlov!

På måndag börjar alltså praktiken och jag är mycket mer nöjd med min praktikplats nu än jag var först :) Det kommer bli superkul!

Våren har ju riktigt slagit till nu med värmande sol, kluckande vatten, glass, blommor, fjärilar och allt annat som hör våren till. :) I LOVE IT!

Puss

Sagt upp mig!

Nu har jag sagt upp mig från ICA. Var där över 3 år :) Men nu är det nya äventyr som väntar ;) Det känns fantastiskt måste jag säga, även om jag kommer sakna alla :) Men inte för att jag aldrig är där och handlar!!

Nu ska jag sova, för imorgon ska jag upp och opponera och bli opponerad på. Kl 13 ska jag möta E! :D Och på torsdag morgon bär det av med ambulansen i ett dygn. :D:D:D

Puss

Uppspelt!

Fick just ett mail av chefssjuksköterskan på stroken på DS att jag är anställd! Har dock inte skrivit på några papper än, men det känns tillräckligt säkert för att säga upp mig från ICA.

Både roligt och tråkigt att inte jobba där längre.

Puss

En heldag på ICA

Som student måste man ju få ekonomin att gå ihop och för mig innebär det ju att knega extra på ICA. Har varit där 7-17 idag, och när jag kom hem stupade jag i säng. Var mycket tröttare än jag hade föreställt mig. Tvingade mig uppvid 19.45 för att jag över huvudtaget skulle kunna somna i kväll.

Hände annars inget roligt på ICA, mer än att det var segt som fan. Har dustats lite med envisa kunder, men såna finns alltid.

Imorgon är det seminarium i Moment 1 denna delkurs. Jag har övat lite och är redo. :) Kommer gå galant. Även Moment 2 är ju inlämnat så det är först på onsdag nästa uppgift ska göras, och den blir nog värre: att opponera! Jag är nog lika spänd över att opponera som att bli opponerad på. Tänk om jag ärskittaskig eller om de andra råsågar vår uppsats???

Om jag får som jag vill var idag näst sista gången jag jobbade på ICA. Men de har som sagt inte ringt från Danderyd än så jag håller bara tummarna. Tror jag säger upp mig i alla fall. Eller? ÅNGEST!

Puss

Två otursdagar

De två senaste dagarna har inte mycket gått min väg. Det har varit oflyt i SL-trafiken, trasig mobil, korkade tekniker, missberäkning på jobbet, dålig sömn osv. Men efter regn kommer sol, och jag hoppas på sol idag.

Är nu klar med moment 1 och 2 för denna delkurs, vilket innebär att jag bara har en redovisning och en opponering kvar innan praktiken! Eller bara och bara, men det känns lite ;)

Har inte hört nåt mer från Danderyds sjukhus, jag hoppas verkligen inte att dom ångrade sig! Å andra sidan har det inte gått särskilt många dagar sen jag var där, referensen hon skulle ringa har varit på utbildning och min mobil har kajkat... Som sagt, solen kom nu!

Idag tänkte jag ta en promenad till kära ICA (eftersom jag glömde mitt passerkort där igår...), sova, träffa familjen och städa. Får se hur mycket av det jag hinner med. Måste i alla fall städa.

Puss

Imorgon ska jag fotas

Enligt vår skola måste vi fotograferas för att få ett SIS-kort (nytt leg) för att över huvudtaget få göra vår VFU. Så imorgon bär det av till det stället som gör det. Isch, då måste man se fräsch ut ju...

Idag har min grupp suttit med vårt PM hela dagen, jag somnade när jag kom hem, så slut blev jag. Jag hoppas det blir bra till slut!

Nu blir det pasta med köttbullar :)

Puss

Jag hade varit i total eufori om det inte vore så att jag var så satans trött

1: Jag ska åka med Väsbyambulansen den 15 april. FIXAT OCH BOKAT! Ett helt dygn! :D

2: Var på arbetsintervju idag, och har til 99% ett nytt jobb - som undersköterska på Danderyds sjukhus! Chefs-ssk ska bara ringa tillbaka, men det lät lite på henne att jag fick jobbet :D (Peppar peppar)

3: Jag klarade hela patofysiologitentan! VG på första delen och G på andra (var typ 0,5 poäng från VG... Men det ska jag se om jag inte kan fixa till :D)

4: Om 13 dagar går vi ut på praktik vilket innebär att jag får tillämpa det jag lärt mig :D

Ja, sen är jag väl allmänt glad för lite annat också, men jag hade känt mig gladare om jag inte varit så sjuuuukt trött! Varit uppe alldeles för länge. Och dagen började med en hemsk huvudvärk... Tur att man har ett apotek bredvid skolan ;)

Nu ska jag dricka lite vatten (varför väntar man alltid med det tills man håller på att förgås av törst) och sedan ska jag byta om till myskläder :) Har struttat omkring i högklackat i 13 timmar så mina fötter gör ont...

Puss

Påsken över för 2010

Redan måndag men man är ledig.

Dagen har spenderats hos A's pappa ute i Haninge med påskmat och påskgodis. Trevligt men nu är jag supertrött.

Imorgon är det arbetsintervju och skola igen!!

Puss

Långfredagen

Det är redan påsk! Hjälp vad tiden går fort...

I alla fall. Idag är det långfredagen. Jag och A ska hem på besök eftersom småbröderna ska firas :) Så det blir tårta och kakor :D Sen vet jag inte vad jag ska hitta på under resten av helgen :S Om det är fint väder får det väl bli promenader och sånt :)

Jag längtar nåt så fruktansvärt tills snön är borta, man kan gå i t-shirt och grilla! Och sen se alla träd knoppas och blommorna slå ut. I LOVE!

Jag är fortfarande lite pirrig inför praktiken, men jag tror nog det kommer gå suveränt!

Puss