Pirrigt

Händer massa saker idag, en del som jag inte kan berätta om ännu, och en del som jag kan berätta om. :)

Ska ringa min kontakt på ambulansen i Väsby, tyvärr svarar hon inte för tillfället, men jag är så förväntansfull inför att åka med dem!

Ibland har man verkligen medvind i livet, medan man andra gånger har motvind. Just nu känns det hoppfullt, även om jag har lärt mig att det snabbt kan svänga.

Ikväll är det preparatory course 17-20 som gäller.

Och nu tänkte jag kolla igenom lite kurslitteratur och se om det finns nåt användbart till denna kurs uppgifter.

Puss

Ny kurs och småsjuk

Måndag idag, och ny kurs i skolan. Metodik II vilket innebär att vi ska presentera en gammal c-uppsats samt komma på en egen (lyckligtvis inte skriva en hel!). Jag tror det kan bli kul jag :) Men det är bara jag ;)

Mår fortfarande inte helt 100. A fick hämta mig på station idag eftersom jag mådde så dåligt. Gick hem och sov ett par timmar. Nu mår jag väl bättre, men inte bra.

Imorgon ska vi egentligen ha skola 8.30-10 och sedan preporatory course 17-20, men inte en chans att jag är i skolan de timmarna emellan! Hem hinner jag väl, men det är mest hem och tillbaka då. Så jag hoppar nog datalabben som är på morgonen och arbetar hemifrån. Är planen just nu. Får se om jag pallrar mig iväg i alla fall. Jag får så dåligt samvete.

Annars händer inte mycket. Som vanligt. Ställde om till sommartid igår natt, vilket känns konstigt eftersom att det fortfarande är massa snö ute. Men nu kanske det går snabbt mot våren! Jag jobbade 7-17 igår och var helt mördbultad när jag kom hem. Uscha mig.

Puss

Hemska tenta

Nu har jag ältat denna tenta så många gånger till så många personer att jag slutat tro att den faktiskt var så hemsk. Men det var en smärre chock att öppna den... Nej, inte okej att göra en tenta på det sättet!

Skulle gått på inflyttningsfest idag hos M, men jag mår alldeles för illa och dåligt för det. Varför vet jag inte, men det började redan igår. Och imorgon jobbar jag ju 7-17 och det kan man ju inte sjukskriva sig till...

Så nu sitter jag här hemma, alldeles ensam, smådeprimerad, illamående och småsjuk. Inte en rolig lördag. Men det har ju knappt varit lördag för mig, jag har ju haft tenta.

Vet inte vad jag ska hitta på för att må bättre. Har sovit, tittat på TV, ätit mat och glass och suttit vid datorn. Inget hjälper. Usch.

Hoppas morgondagen blir bättre.

Glöm inte att ställa fram klockan inatt gott folk!

Puss

Hemma denna dag

Egentligen var ju planen att jag skulle åka till skolan för att plugga, men jag bestämde mig för att stanna hemma. Har en del saker att göra som jag inte kan göra från skolan, typ storhandla och umgås med pojkvännen. Tyvärr blir sånt lite lidande dessa dagar.

Vädret är verkligen ett varannan-dag-väder nu för tiden. Igår var det sol, idag är det moln, i förrgår snöade det... Men det blir i alla fall varmare! Även om det är svinkallt på morgonen...

Min kropp har verkligen vant sig vid att gå upp tidigt, idag kunde jag ha haft sovmorgon, men då vaknar jag vid 8 av mig själv. Lite skönt det med så man inte sover bort hela dagen :)

Nu ska jag väcka A och sedan hoppa in i duschen!

Puss


Tentaplugg

På lördag är det återigen tenta på schemat och just nu befinner jag mig i en tentapluggsperiod. Har idag pluggat så mycket Global Hälsa att jag inte vill öppna de böckerna nåt mer. Men jag måste väl imorgon.

Hoppade idag av bussen vid Handelshögskolan och gick till skolan, samt gick hela vägen från skolan till Karlberg när jag skulle hem! Är det inte duktigt av mig?! Mina ben värker lite just nu, men det var det värt :) Bränna kalorier och ta en skön promenad i solen är bäst!

Så resten av dagen hade jag tänkt spendera i sängen med en bra bok, sen kl. 21 ikväll är det Grey's Anatomy! :)

Puss


Söndag

Firade A igår, mycket trevligt, men gud så trött jag var. Somnade runt 3-tiden.

Idag har jag sovit till kl 15 vilket var jätteskönt! Hade tänkt att tvätta fönstrena och gymma, men somnade om i godan ro. Ska på bio sedan och kolla på Percy Jackson och åskviggens hemlighet. Jag har sett lite reklam om den men har ingen aning om det ska vara bra. Det märker vi.

Och vad hände i morse??? SNÖSTORM!!! Jag som trodde det var vår...

Puss

Soool!

Det är lördag och det är sol = promenad!! Jag och A har precis stigit ur sängen och jag ska tvinga honom att äta frukosten snabbare så jag får komma ut :) Sedan är planen att åka och gymma :D Jag har verkligen hamnat efter på det planet...

Ikväll ska vi fira A med kompisarna. Hoppas det blir kul!! Jag är lite stressad vilket automatiskt gör mig lite deprimerad så jag är väl inte på det bästa partyhumöret. Men förhoppningsvis fixar det sig.

Imorgon blir det eventuellt bio och nästa vecka går jag in i en tentavecka vilket innebär stenhårt plugg :P

Puss

Illamående

Det var länge sedan jag skrev den rubriken i bloggen, det är så skönt och inte må illa jämt och ständigt *peppar peppar*. Och denna gång var det självförvållat... Har varit på gymmet och det är väl inte så smart att ha ätit följande innan (två dagars mat):

* två äggmackor
* Två vita mackor med skinka
* Lövbiff med bea och pommes
* Tårta
* Cheesecake
* Ballerinakakor
* Ett äpple
* En halv portion grönsaker med sötsursås och ris
* En halv avokado

Sen har jag druckit saft, juice och vatten på det.

Vad hände med nyttiga Emelie?? Det får bli förbättring nu!

Nej, sängdags.

Puss

Vågar inte gå till skolan

Ny vecka, nya tag. Tänkte jag igår. Eftersom att jag däckade kl 21 igår kväll så missade jag att KTH har fått utstå hot om massaker. Och min skola ligger på KTHs campus! Så jag vågade inte gå till skolan imorse när jag fick reda på det. Efter ett tag läste jag att de gripit en person som erkänt, men jag vågar inte chansa. Tänk att sånt kan hända i Sverige också...

Så idag blir det en hemmadag, men det blir inte en lugn stund för det. Städa, fixa, dona, plugga. A fyller 25 år idag =) Så vi får över gäster, och det ser fortfarande för jävligt ut här hemma. Sen ska jag köpa klart lite presenter och hämta en tårta.

Resten av veckan är oviss, jag har noll koll på den. Men vi märker vad som sker :)

Puss

Så sjukt trött!

Har varit uppe alldeles för sent och gått upp alldeles för tidigt de senaste dagarna, med full rulle non stop, vilket har resulterat i att jag är helt slut! Det är jobb, skola, umgås med familj, renovering... Ja, och när jag väl kommer hem är jag så trött att jag inte orkar sova...

Fick VG på min senaste tenta, i alla fall ena delen :D:D Den andra delen har vi inte fått tillbaka än, men jag tror inte den gick lika bra tyvärr... Gjorde den det mot all förmodan blir det ännu ett VG att lägga till högen! :D Jag börjar ta mig ;) Det är för övrigt helt rättvist att jag satte det där VG:t, jag och F pluggade sönder sista veckan!

Imorgon är det fredag och sedan är det helg. Vilket betyder tandläkare och skola imorgon, Melodifestivalfinal på lördag och jobb hela söndagen. Lite gym hoppas jag kunna klämma in också. Har blivit riktigt dålig på det där...

Nej, nu måste jag sova, annars blir det en fruktansvärd dag imorgon.

Puss

SlöEmelie

Har varit ledig sedan i torsdags (då jag var sjuk) och jag har verkligen förslappats sedan dess! Ligger och kollar på film, kollar facebook, sover, äter chips, popcorn, går på bio, tar take away mat... Ja, inte så bra. Min mage har redan blivit större!! Men imorgon ska jag tillbaka till skolan, då får jag lite rutiner igen.

Hantverkarna är här på dagarna nu och katterna är livrädda. =( Och skittråkigt nu när A jobbar hela kvällarna för jag kan inte ens titta på TV! Då blir jag ännu mera förslappad när det finns nada att göra. Och till gymmet orkar jag inte ta mig, då måste jag åka buss... Måste kommer över den tröskeln...

Ikväll har jag ingen aning om vad jag ska hitta på!! Plugga kanske...

Puss

Spänningshuvudvärk

Usch, jag sitter ensam i en ekande lägenhet utan TV och har en fruktansvärd spänningshuvudvärk. Kan det bli mycket värre? (Ja det kan det men ibland måste man få klaga lite). A är på jobbet och vi ska få hit hantverkare imorgon som ska tapetsera vardagsrum och sovrum, så allt är bortplockat.

Hade fest i lördags, mycket trevligt må jag säga. Ingen utgång, men det behövs inte alltid!

Skola denna vecka är ons-fre, bara tre dagar :) Visserligen 9-15 alla dagar, men det får jag väl stå ut med. Ska jobba stängning på torsdag också, får se hur jag kommer hem därifrån. Buss kanske?

Nu tänkte jag kolla om det kommit några nya avsnitt av greek och gossip girl :D

Puss

Sol

Äntligen börjar det likna något, kanske ÄR våren på intåg?? Sol och bara ett par minusgrader utanför fönstret :) Snön smälter på balkongen, det droppar från taken och solen värmer. ÄR DET INTE UNDERBART!!

Tänkte vara duktig och gymma igår, det blev en tupplur istället. Alltså måste jag gymma idag. Det gör inget, för jag känner mig mer taggad idag än igår. :)

Ska annars städa och pyssla här hemma, det kommer gäster ikväll :)

Drack rosé med fanta för första gången sedan i somras, och gosh, vilken sommarkänsla som fyllde mig!!

Puss

Magen är dum nu igen

Kände redan igår att magen började strula, och ja, imorse när jag skulle gå upp så hade jag ont och mådde illa. TACK KÄRA MAGE! Efter mycket övervägande bestämde jag mig för att mina hälsa går i första hand och skippade skolan idag. Dock måste jag fortfarande jobba ikväll...

Har börjat DK 9 nu ju, och tyvärr kan jag inte säga så mycket om den. Vi har föreläsningar om WHO och HIV/AIDS. Men jag vet inte riktigt vad vi ska ha tenta på. Idag är det intro till ett grupparbete som ska göras.

Har sjuk efter-tenta-ångest. Jag är helt övertygad om att jag kuggade patofysiologin, det känns hemskt!! Och vi får inte resultaten förrens om typ 2 veckor... Jag kommer kollapsa innan dess.

Dagen kommer spenderas i sängen eftersom jag inte mår så bra, men undantaget från jobbet ikväll.

Puss