En snabb jul

Tänk, det man har grämt sig över och planerat för den senaste månaden är över. Julen försvann på ett nafs. Snart är det dags för jobb igen, och jag vill verkligen inte. Har inte jobbat de senaste 5 dagarna och jag får ångest när jag tänker på att jag måste tillbaka. Så bra trivs jag verkar det som. I alla fall. Julen gick som ett jehu. Farmor den 23:e, moster den 24:e, styvfarmor den 25:e. Paket, julmat och glögg i ett nafs. Nu är det över igen. Jag är lite glad, men vart tog julstämningen vägen? Ingen snö, kort ledighet och ångest för jobbet. Usch. Jag borde åka bort nu. Men det är bara 1 månad och 19 dagar tills jag och K åker. Lite ångest för det också, kommer sakna A och Sessan sjukt mycket. Och familjen förstås. Sen har jag lite ångest över vad jag ska göra när jag kommer hem. ICA vill ju inte ha kvar mig, jag fick inte tjänstledigt så då måste jag säga upp mig. Men jag måste ha ett jobb så jag kan bo med älsklingen min.

Nej nu blir jag bara deprimerad. Måste fortsätta kolla på OC säsong 4 som jag fick i julklapp. =)

Puss

Senaste nytt från Emelies front

Mormor med sällskap (morfar+ hund) var på besök med T. A var tyvärr inte hemma, han jobbade som vanligt. Men det var trevligt i alla fall. Åt choklad och bullar och drack gott. Sessan blev asskraj för Melba (hunden) och reste ragg mest hela tiden. Men i slutet var hon tuff och vågade närma sig henne. Men en katthund blir hon aldrig. ; )

P jobbade åter idag! Riktigt roligt att träffa henne, hon är ju strandsatt på Gotland vanligtvis för plugg. Men en gång ICA alltid ICA I guess.

Annars har inte mkt hänt. Julshoppade lite i Täby centrum i tisdags med älsklingen. Blev presenter till nästan alla =) Mys. Och några riktigt snygga champagneglas! Lite kul måste jag ju få ha på nyår...

See you later! Imorgon är det vaccinering igen...

Puss

Magkatarr?

Troligen är det så att jag återigen har drabbats av magkatarr. Efter att ha känt min kropp i snart 20 år tror jag att så är fallet. Det gör ont i mage och solar plexus, jag har konstant halsbränna och jag är slöslöslö. Ja, eller så kan det vara som jag läste i Expressen; att jag har drabbats av struma (sköldkörteln producerar för mkt eller för lite hormon). Då kan man bli hängig, trött, få sämre minne (vilket jag har drabbats av, jag har sämst närminne), upp/nedgång i vikten m.m.. Eller så är det en blandning av alltihopa! Jag är inte på topp alls nu för tiden. Jaha, nu fick jag ont i örat också. Hur i helvete ska jag bli bra? Jag sover, jag äter (kanske inte så mkt som mamma vill) och jag rör på mig (om kaosa omkring på jobbet räknas). What to do?

Ja, snart ska jag i alla fall baka massa julsaker och bygga pepparkakshus. =) Får kanske min kropp på bättre mood.

Puss

Ingen bra dag

Dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Den började bra, (så bra som den kan börja klockan 06.08) med att jag vaknade självmant. Jag kände efter lite i huvudet; gjorde det fortfarande ont? När jag går och lägger mig med huvudvärk har den en tendens att inte försvinna. Men det kändes bra. Tog lilla Nemo till jobbet och tur det, det var minst 15 minusgrader! Minus 4 fick jag höra sen, men det tror jag inte på. =P Allt gick smidigt på jobbet till ungefär halv tio. Då fick jag en spyattack (spydde inte, men illa mådde jag) och A fick byta mig så jag kunde springa iväg. Mådde satans dåligt och kallsvettades och huvudet dunkade och all skit på samma gång. Så det blev hemgång redan klockan 10.15 istället för 17. Jag som behöver pengarna!!! Blev sjukskriven imorgon också, inget jag vill, men ibland ska man lyssna på kroppen och inte knoppen...

Min underbara dag fortsatte lika bra när jag fick ett 100 % nej till tjänstledigt för resandet. Jag åker i vilket fall som helst, det känns lite likgiltigt vad som än händer, men samtidigt, vem vill få ett nej? M sa att jag kunde få tjänsten tillbaka när jag kom hem, men kan man inte bara ge mig tjänstledigt då undrar jag? Tydligen inte, eftersom att "då kan fler som vill resa hänvisa till att du fick det" eller någonting liknande. Men vafan. P fick ju. Särbehandling av folk på golvet. Dessutom är inte schemat för den perioden satt så då kan man ju sätta in någon annan bara? Jag blir bara så sur. Men vad ska jag göra? Jag lägger mig inte direkt på knä för det jobbet. Jag hoppas att ödet vill mig bättre vägar i livet. Vi får se vad som händer. Någon som kan erbjuda mig ett jobb i vår?

Ja, hur ska dagen fortsätta? Kan den bli sämre? Så ska man i och för sig aldrig säga. Men just nu suckar jag bara över allting. Dessutom tror jag att min magkatarr är tillbaka. Don't like.

Puss från en sjuk, och snart arbetslös, Emelie

Dagens agenda

Idag är det den 14 December och bara 17 dagar kvar på år 2007!! Det är otroligt vad det här året har gått snabbt. Men så säger jag varje år nu. =P Jag börjar bli gammal. Det är också bara 10 dagar kvar tills julafton vilket resulterat i att jag idag ska göra följande:
- Köpa en present till Miccan som firar 18 år imorgon
- Köpa/leta en present till min älskling. Har ett litet hum om vad det ska bli
- Leta nyårskläder, i alla fall spana på lite, mellandagsrean kommer ju sen!
- Köpa julklapp till lillebroder. Kanske även till Valde. Får se vad som bjuds
- Jobba 16-22.15
- Gå hem till mammsen med glöggrejerna
- Duscha och göra mig iordning inför work
- Sooova djupt, förhoppningsvis. Imorgon är det upp kl. 6

Ja, interesting day, huh!?

Puss till er alla, jag hoppas ni är i mer julstämning än vad jag är.

Lucia; what to do?

Idag är det lucia. Igen. Men guud vad strange det känns. Känns inte alls som lucia. Det är inget glitter, ingen skönsång och inga ljus. Bara Oprah på TV. Jag är för en gångs skull ledig (inte enligt L då) och jag är döuttråkad. Ändå är jag stressad för det finns så mycket att göra. Städa, städa, gå hem (A ville ha en kväll själv...), städa och mycket mer. Men dilemmat är följande: Om jag städar och går hem då har jag ju städat endast för någon annan och jag får inte ta del av den rena lägenheten. Och jag vill inte gå hem men samtidigt vill jag ju göra A glad. Men jag orkar inte gå hem för jag är så trött. Jag vill helst av allt gå och lägga mig. Men alltså, jag vill inte sova bort dagen. Jag vill göra någonting vettigt. Gå ut och gå? Nej, kallt och grått. Träna? Nej, jag har inget kort längre. Sova? Nej, inte sova bort dagen. Gå hem? Nej, jag vill i alla fall träffa A innan. Städa? Nej, jag pallar inte. Snacka om att sätta sig själv i klistret. Jag vill göra någonting, mne inte det som jag borde. Någon som känner igen sig?! Jag orkar inte heller kolla på ställen jag vill resa till i Asien. Ingenting. Det kanske är bäst att sova. Men vad boring. Sov ju typ 12 h i natt. Vaknade inte ens när A gick typ 5.30. Tror jag i alla fall. Inget minne av det. Sova blir nog bäst. Då hinner kroppen läka alla små sår (som är en del efter jobb och Sessan). Och så hinner jag vila ut innan 8 dagars jobb sedan. Yes, fredag-fredag med jobb. Yeehaaa.

Städa? Sova? Gå hem? Finns det inget roligare att göra i mitt liv? Inte som jag orkar göra.

Puss

En smockad helg

Nu har jag äntligen(?) tid och ork och lust att kladda ner någonting här igen. Det har varit så mycket på gång att jag helt enkelt inte har hunnit.
Fredag: Jobbade 7-16, ganska lugnt, jag bara väntade på att få gå hem och göra mig iordning för IDOLFINALEN! Ja, jag vet, töntvarning, men det var så roligt. Jag, V, C och T satt på parkett och såg allting. =D Jag tror till och med att vi skymtade förbi i bild. Underbart roligt var det. Jag tog bara två bilder för de blev jättedåliga. Alldeles mörka. Ni kan få se dem när jag har dels laddad kameran, dels hämtat hit sladden.
Lördag: Upp relativt tidigt för att handla på ICA (jajamensan). Glömde givetvis mobilen samtidigt som V försov sig så det blev en halvtimme av pinsam förvirring inne på affären innan hon dök upp. Jag måste ha sett väldigt förvirrad ut. Typ som en snattare. Men lugnt, jag betalade för allt. Eller, V gjorde. =P Sen blev det en macka på Foody Goody när V sprang på bolaget (jag är ju alldeles för ung för att få köpa =P). Hem igen, mötte K, bakade massa lussebullar och pepparkakor och snackade väldans mycket. A drog till en vän, han pallade inte. =P K's pepparkakor blev fulast. =P Hennes lussebullar också. Haha. Har bilder på dem också, men som sagt, digitalkameran... Sen skulle vi göra middag innan A's polare kom för att förkröka (jag räknades inte in där för jag skulle upp 6 och jobba). Det blev dillkokad kyckling med rotfrukter. Mycket gott, men jag är ju ett misslyckande i köket. =P Drack lite glögg och så, men jag var så fruuuktansvärt trött att jag inte orkade. Höll på att somna redan vid 18 men höll mig uppe till 23 då grabbarna drog till Magget (Eww, jag vet). A skulle vara tyst när han kom hem, vilket han inte var.
Söndag: En låååååååååååååååååååååååååååång arbetsdag 7-17. Jag var väldigtväldigtväldigt trött, vilket jag fick höra att jag såg ut som också. =P Tröttheten sätter in. Jag orkade inte vara jättetrevlig mot kunderna men det fungerade. Sa ifrån ett par gånger när gringubbar (alltid gubbar) surade till för minimala problem. En lackade på stackars M som, som tur var, inte hörde det. Han tyckte hon var inkompitent och att man absolut inte kunde göra fel. Och då hade hon bara råkat slå in 23 bullar istället för 3. Det är inte så svårt att rätta till. Äckelgubbe. Sen gick jag hem och somnade till kl 19 då älskade A gjorde mat till oss. Sen blev det sängen klockan 1 (jag vet, sent). Det var en mysig kväll med Love Actually och mys. *Kutterkutter*
Idag: Leeeeeeeeeedig (en av två lediga dagar fram till jul). Pappa kommer och installerar diskmaskinen. Vi fattar oss inte på den. =P Otekniska. Haha. Eller, ohändiga. ; ) Tur att pappa finns!

Puss på er

What's happening

Ja, ni alla. Vad händer i Emelies liv. Ni som läser bloggen vet. Jobb, pojkvän, jobb och sömn. True, true. Ibland händer lite annorlunda saker såsom att jag var på Globen Horse Show i söndags, på fredag är det Idolfinalen och vi fick våra gardinstänger idag. Haha. Jo, och så självklart, det man INTE får glömma. Alla förberedelser inför julen. På lördag ska vi ha en bakdag med glöggkväll på kvällen. Nice! Vänner och glögg, mmm! =) Vi har pyntat jättefint i lägenheten! Tror aldrig att den har varit så mysig. ; ) I really love christmas. Sen så har vi ju alla förberedelser inför the trip. Vaccination, besparanden och planering. Men det är så roligt! =D

Life goes on. Vem vet vad jag gör om ett år? Jag hoppas för allt i världen att jag inte jobbar lika mycket på ICA. Jag vill bli någonting. Nurse? Vet? Doctor? Någonting...

See yah!

Puss

Första advent - en snurrig Emelie

Gud vad tiden rinner iväg, det är redan första advent igen. Var det inte det nyss? Jag och A pyntade lägenheten, det blev jättemysigt!! Synd att jag har en sån liten hjärna att jag alltid glömmer allting, den här gången kameran, annars kunde jag ha fotograferat och visat. Men men. Jag får inte glömma den ikväll, då är det Globen International Horse Show på gång. Många anser det nördigt, men jag har varit på den i så många år att det inte är första advent utan den. =) Ja, nördigt. Men mysigt. =) Det ska bli riktigt roligt att träffa H igen. =)

Som vanligt jobbade jag igår. Till och med kunderna börjar reagera över att jag jobbar så mycket. =P I alla fall, det var SJUKT mycket folk. Vad gör alla i en matbutik? Är det trendigt? Tror inte det men just nu funderar jag över alla tänkbara möjligheter. Jag och H jobbade i alla fall ihjäl oss (alla ni andra också, så klart). Som vanligt var vi underbemannad, jag fattar inte varför? Kan man inte lägga lite pengar på oss anställda så vi inte mår alltför dåligt. Jag är inte den enda som klagar... Snart ger jag upp om det inte blir bättre. No kidding. Jag vill inte må dåligt (stressa) för ICA's skull. No way. Men jag vet att jag inte kommer lämna stället. En gång ICA alltid ICA.

Nej, nu är det färdig tjafsat. Nu ska jag ha en underbar adventsafton med fika hos mormor, globen och en häärlig kväll med den jag älskar. =)

Puss