Jobbar och jobbar

Det känns som jag jobbar och jobbar men det visar sig inte på lönespecen... Det känns som om jag är mer på jobbet än skolan ibland! Fan då att vårdyrkerna är så dåligt betalda!

Idag ska jag dock inte jobba (även om jag är frestad) utan jag ska plugga. Måste verkligen göra klart rapporten men det går lite segt. Tänkte skriva ut lite artiklar och ta med mig dem + böckerna ut i solen. Det låter som en bra idé tycker jag :)

Puss

Kolsvart

Jag och A var båda "lediga" (läs: ska plugga) idag och vi bestämde oss för att fylla på kylen och åka och storhandla. Eftersom det är så tråkigt att alltid handla på ICA i Väsby åkte vi till Stinsen och City Gross. Vi hann väl en tredjedel innan allt bara blev kolmörkt i affären! Jag gick lite bakom A och studsade fram till honom för jag blev så rädd (är mörkrädd). Sen kommer massa City Gross-personal rusande och letar efter ficklampor. Tydligen har strömmen gått överallt i närområdet; hela Stinsen var svart, tågen utanför stod stilla och mobilnätet fungerade inte. Så vi fick åka till ICA Väsby i alla fall! Haha. Lite kul med krydda i vardagen :)

Har faktiskt kommit en bit på fältstudierapporten, typ 3 av 8 sidor. Jag har mest letat artiklar och forskning idag men det är inte så lätt, det tycks inte vara så att det finns så mycket forskning kring ämnet ambulanssjuksköterskor och tolkhjälp :P

Imorgon ska jag jobba igen, sist var jag smått grinig (saknar ambulansen så mycket!) men jag hoppas att jag är på bättre humör imorgon.

Puss

Så var påsken över

Påsken var ovanligt sen i år och i februari eller så tänkte jag att den aldrig skulle komma. Och nu är den över. Och det är snart Maj. Galet. Varför går åren snabbare och snabbare?

Igår vilade jag upp mig efter tre dagars praktik. Jag var helt slut! Det var galet roligt, nog den bästa placeringen, men jag var så himla sliten igår. Sov till 11-tiden och repade mig nog aldrig. Haha. Käkade middag på restaurang med A (som jag typ inte sett på flera dagar) och hade det mysigt. Somnade tidigt igår igen.

Idag blir det jobb på 73an, jag trivs väldigt bra där :) I alla fall för det mesta. Det kan vara mycket och så men ju mer man jobbar desto bättre kan man hantera det :)

Resten av veckan ska jag plugga (rapporten ska in nästa vecka), jobba på torsdag, middag på lördag. Träffa vänner och ta igen tid med A.

Puss

Sista dagen

Idag är tyvärr sista dagen på ambulansen. :( Jag har verkligen tyckt att det har varit kul! Även om de mesta körningarna har varit små struntsaker så har jag ändå lärt mig en del. Igår till exempel fick jag sätta PVK i ambulansen när vi åkte blåljus in. :) Och jag klarade det på första försöket! Okej, ett litet smärre blodbad blev det men ingen skada skedd :)

Idag hoppas jag på mer prio ettor, det är ändå de som är mest intressanta. Med min tur blir det max en...

Puss

sovaVFUätasova

Dessa tre dagar är inte mina mest sociala, tyvärr. Jag sover, är på VFU, äter, sover. Typ. Går upp fem på morgonen och kommer hem åtta på kvällen. Men kul är det :) Synd att A och jag går om varandra hela tiden... Men nu är det bara två dagar kvar på ambulansen sen är jag "ledig" en vecka. Vilket betyder att jag ska jobba och göra en rapport. Snark.

Så påsken för mig i år består av att skjutsa omkring folk i Stockholm, förhoppningsvis rädda någras liv. Eller i alla fall påsk. :)

Puss

Hemma...

Ögat var inte bättre imorse och jag KAN inte gå till praktiken som jag ser ut... Vilket resulterade i att jag är hemma :( Det var verkligen en inre kamp imorse hur jag skulle göra men fåfängan vann. Man kan inte gå och se ut som Quasimodo och ha nedsatt syn. Så jag fick stanna hemma. Jag ville verkligen inte! Det är ju så kul att åka ambulans...

Idag ska jag istället plugga, gå ut och springa och kanske plugga med bror. Familjen får stå ut med ett svullet öga. Haha.

Har omvandlat c-uppsatsen till PDF-filer nu och mailat in till examinatorn :) Nu är det bara att skriva på ett papper och lämna till bibblan sen är den kursen över! Sjukt skönt :) Synd bara att vi fick den strängaste examinatorn...

Puss

Svullen

Ibland lyckas jag få en inåtvänd finne som sätter sig i närheten av ett öga och då blir det som idag; jag ser ut som Quasimodo! Inte kul... Svullen vid näsroten och det tycks inte finnas nåt som får det att gå ner. Blir det inte bättre tills imorgon får jag sjukskriva mig från praktiken, och det vill jag ju INTE!!

Gjorde 8-15 på ambulansen idag, ett kort pass, men jösses vad trött jag var när jag åkte hem. Nickade till flera gången på tåget och stupade i säng 2 h när jag kom hem. Hoppas jag kan somna ikväll för jag ska upp vid 5-tiden imorgon.

Nu ska jag äta ugnspannkaka!

Puss

Jävla dörr

Alltid är det någonting! Idag tänkte jag sätta mig på balkongen och få lite sol och läsa Igelkottens elegans men vad händer? Jo dörrhandtaget går sönder! Jag ringer pappa som kan det där och när jag öppnar själva kåpan till låssystemet så är skruven helt sönderskruvad! Det finns inte ens chans att man kan skruva upp den skruven. Pappa säger att det är puckona som satt dit dörren har skruvat för hårt vilket har resulterat i att låsmekanismen har gått sönder. Så nu kommer jag inte ut på balkongen! Och jag måste ringa de som gjort skiten imorgon så de får fixa det. Suck.

Annars har jag varit duktig idag (inte så duktig med maten, har mest ätit chips...) och tvättat fönstrena och dammsugit. Om 10 min ska jag ut på promenad med V och det ska bli skönt :) Behöver röra på fettet.

Jobbade igår, fick hoppa in lite hastigt och lustigt. Men det gick bra även om jag var lite loj. Haha.

Puss


Inte skapt för att jobba natt

Det är kul att vara på ambulansen men min kropp är verkligen inte skapt för att jobba natt! Det är okej fram till 3-tiden sen vill den mest gå och dö :P Men jag har klarat mig! Från att dö alltså ;) Två nätter i rad har det nu blivit och man kan väl inte påstå att det hänt nåt kul direkt. Men intressant och lärorikt! Sen vet jag inte om jag har funnit mitt "fenomen" som jag ska finna under tiden. Det kanske kommer :P

Jag är ledig fram tills på måndag då jag går på dagpass igen. Så idag ska vi grilla! Och dricka lite vin :) Skulle även behöva städa lite... Det blir lite eftersatt när jag bara sover och praktiserar.

Blev förresten väckt imorse av att de skulle göra en besiktning på fönstrena och ventilationen. Snark. Hann sova i en timme innan jag fick masa mig upp igen. När andra omgången människor kom och skulle kolla in fönstret i sovrummet låg jag kvar och drog täcket över huvudet. De blev lite paffa. Haha!

Glömde förresten min förlovningsring och armband på stationen imorse :S Så trött var jag.

Puss

Första dagen avklarad - nu nattpass

Gick första passet på ambulansen igår, det gick bra. :) En rätt lugn kväll men istället fick jag åka i MICU-bussen! Det är en ambulans lika stor som en buss. Idag är det ett nattpass som står på schemat och jag hoppas jag får vara med om intressanta saker :) Fortfarande har jag inte kommit underfund med vad jag ska hitta för fenomen men det dyker väl upp...

Ikväll är det också föreningsstämma. Tänkte titta förbi en snabbis, de kanske nämner nåt om renoveringarna.

Puss

Vad dagen gick snabbt

Idag har verkligen dagen rusat förbi. Var länge sen den gick så snabbt... Vaknade efter 10 nån gång, åt frukost, åkte med bilen till mamma så C kunde byta till sommardäck + att jag pluggade med T. Åkte hem, mormor och B kom på besök och fikade. Städade balkongen. Mamma, A och N kom förbi för att kolla på färgen i sovrummet. Och nu är klockan över 18! Lite hungrig är jag, ska försöka övertala A att gå och handla med mig :)

Imorgon är jag ledig igen! Sen är det ambulansen på tisdag. Lite nervös faktiskt! Ska leta upp skor och annat jag kan tänkas behöva imorgon, så jag är förberedd. Ska förhoppningsvis gymma imorgon också, har inte blivit så mycket av det den här veckan. Tiden bara rinner iväg för mig.

Puss

Trött Emelie

Det var länge sen jag var så trött som jag var igår. Hade världens sämsta natt med typ 3 timmars sömn innan väckarklockan ringde kl 5.15. Var lite nära på att sjukskriva mig för jag mådde så dåligt, men som tur var gjorde jag inte det. Det var kaos på jobbet som det var. Det var en rörig men stabil dag igår, vi får se hur kvällen blir idag. Ska snart bege mig till station för att åka till jobbet.

På tisdag ska jag börja åka med ambulansen i Solna och jag är så förväntansfull! Jag hoppas verkligen att mina handledare är bra och att jag får se mycket spännande, lära mig en massa saker och självklart kan göra min uppgift.

Puss


VÅR!

Idag var det verkligen vår!! Det började gråmulet men sen blev det soool! Och 12 grader! Jag kunde gå till biblioteket med uppknäppt jacka och sola på balkongen i linne. Då mår jag bra :) Snart borde lite mer blommor titta upp och knopparna komma fram...

Har hjälpt bror att plugga nån hemkunskapsuppgift, tvättat, pluggat, solat, handlat och tagit en promenad idag. Bra gjort!

Imorgon ska jag på Romeo och Julia-musikalen med mormor.

Puss

Långledigt

Har varit i skolan två dagar nu och haft intro men nu är jag ledig fram tills VFUn startar nästa tisdag. Men jag tänkte inte sitta inne och häcka. Jag ska jobba, städa, plugga, gymma... Ja, vara duktig helt enkelt. :) Fördelen är att jag kan ta sovmorgon!

Jag är så trött idag att jag har ont i huvudet av att hålla ögonen öppna.

God natt.

Puss

Lite för mycket tårta

Har de senaste veckorna ätit tårta lite för mycket, nu får det vara slut med det! Men så går det när alla i släkten bestämmer sig för att fylla år på våren...

Har i helgen tränat, umgåtts med familjen och druckit vin med fina vänner :) Jag har verkligen behövt en retreatment weekend eller vad man nu kan kalla det. Fortfarande sjukt sliten... Jag skulle behövt ännu ett par dagar att vila, men imorgon är det måndag, vare sig man vill eller inte.

Kultur och hälsa-kursen, eller elektiva kursen som den också kallas, börjar imorgon. Ska göra en etniografisk fältstudie ute på ambulansen i två veckor. Jag hoppas att det blir roligt :) Först är det en veckas intro (okej, två dagars intro...) och vi ska ha läst två artiklar tills imorgon. Jag har verkligen försökt men de är SÅ tråkiga! Har nog aldrig läst så tråkiga artiklar i hela mitt liv... Måste göra ett par till försök sen...

Puss


Sliten

Jösses vad jag är sliten idag. C-uppsatsen har verkligen tagit musten ur en! Vilken tur att vi har en ny kurs på måndag :)

Idag läste jag igenom uppsatsen för sista gången (hoppas jag verkligen!!!) och H ska lämna in den så fort hon kan :) Ska bara vänta på en sak...

Var och käkade middag på Vapiano med H, E, A och K igår. Mycket trevligt!! Och välbehövligt. Jag och H fick infallet att dricka lite vin efteråt och det blev ett par rågade glas... Mådde inte så bra imorse men det börjar ordna upp sig :P Det var en mycket, mycket, trevlig kväll!

Hämtade ut fyra böcker jag beställt idag och jag funderar på om jag ska läsa dem. Min andra tanke är att gå till gymmet, men böcker och lite choklad lockar lixom mer... Speciellt en dag som denna.

Ikväll blir det vin hos C, imorgon ska jag bara vara (något jag inte gjort på überlänge) och på söndag ska vi fira R och T samt gå på bio. Jag tror det blir en trevlig helg.

Puss