Förkyld

Blivit sjuk. Igen. Tur att jag inte är ensam den här gången, halva Sveriges befolkning tycks vara förkylda. Kändes som jag gick omkring i en bubbla idag, mitt huvud var så tjockt. Lite pinsamt faktiskt.

Första riktiga dagen på VFUn gick annars bra. Lagom mycket att göra, att se och att förstå. Att ha sommarjobbat har verkligen gett mig så mycket! Det var en mycket bra idé att göra innan den här terminen. Annars hade jag varit lika lost som vanligt.

Resten av veckan är det ju fullbokat. Förutom söndag. Kanske hinner jag sova då?! :D

Puss

En dag och redan helt slut

Måndag vilket har inneburit tre timmars intro till pediatrik-VFUn och rundvandring på avdelningen. Mitt huvud är sprängfullt! Jag som inte hittar i min egen ficka fick ännu en avdelning att hitta på.

Annars verkar det bra på avdelningen. Har lite olika handledare så vi får se hur det går. Det är ju bara i två veckor så det borde inte kunna gå så fel.

Har fått mitt schema också. Går (tackochlov) inga helger. Den här veckan är det mån-tors (fre är temadag i skolan) och nästa vecka mån, ons, tors, fre. Soft!

Har lite att göra, borde egentligen inte sitta framför datorn. Men har just vaknat efter lite välbehövlig sömn (tror att min huvudvärk beror på sömnbrist) så jag är lite seg. Ska hänga tvätt, plocka lite, borde plugga, betala lite räkningar (blä!) och så vidare...

A jobbar. Sa till honom att han minsann fick ta lite extrapass, han jobbar alldeles för lite. Så stackarn är i full gång igen :P Som tur är kommer han hem tre timmar tidigare idag. Men vi har fortfarande inte haft en kväll tillsammans på över en vecka, imorgon blir det!!

Puss

90210

Träffade E idag, var så himla länge sen! Trots att man bor nära varandra så räcker inte tiden till... I alla fall så tog vi en promenad, åkte sedan och åtvedugnsbakad pizza för att slutligen hamna hemma i min soffa och kollade på nya 90210. Bra serie, men det stör mig så mycket att alla är smala, snygga och duktiga i allt! Jaja.

Är himla trött efter den här veckan, somnade en timme efter att E gått hem. Har just kollat på valutfrågningen av Jan Björklund. Jag blir inte ett skvatt smartare över hur jag ska rösta i valet. Inget block satsar ju på oss studenter...

Hade tänkt att plugga och städa i helgen, blev inget av det. Nu är det inte många timmar kvar av söndagen och de timmarna ska jag duscha på och sedan sova bort. Sova behöver jag.

Imorgon ska jag till avd Q62, jag hoppas och tror att det kommer bli oerhört givande och roligt!

Puss

Till pappa och lillebror

Ska idag en sväng till pappa och lillebror som jag inte har träffat på ett tag. Ut på landet och fika lite :) Ingenting annat planerat idag. Förutom att gå till hemtex och köpa badrumsmattor :D

Är så sjukt trött idag. Igen. Sov i 12 h men känns som jag som i 6... Orkar inte gå och lägga mig igen, får ta en liten tupplur sen istället.

Tänka sig att det är sol idag! :D

Puss

Mys hemma

Är ensam hemma, A jobbar som vanligt. Det är fredagkväll, jag har guacamole med nachochips, 70 % mintchoklad, cola, kollar på TV och har tända ljus. Mysigt! Det enda är att jag är så sjukt trött. Är så trött att jag inte kan fokusera på vad jag ska göra. Typ krypa ner under en filt i soffan.

Ringde mäklaren idag, har köplats 96 (!!!) av 103 till lägenheterna. Suck. Det finns 57 st, varav 7 st 2:or som vi vill ha. Märklaren sa att det var ca 1/6 som skrev kontrakt, vilket innebär att det är ca 20 st som kommer göra det. Mäklaren tippade på 20-30 st. Och de flesta vill ha större lägenheter. Så jag tappar inte hoppet. Men får vi ingen är det väl ödet. Den 4/9 får vi se.

Idag var sista dagen i skolan, på måndag går jag återigen ut på VFU. Ska vara på barnortopenden. Ska bli så sjukt roligt! Det är bara två veckor, så man får verkligen göra det mesta och det bästa och situationen. Sen blir det två veckor gynavdelning.

I helgen har jag faktiskt ingenting planerat! Hur sjukt är inte det?! Kan inte ens träna eftersom jag nyss var förkyld (halsontet har precis gått över, snorar fortfarande). A jobbar hela helgen. Och det kommer väl regna (jag är ju ledig). Kanske en storstädning skulle passa? Och lite plugg. Nu börjar det verkligen bli roligt att läsa kurslitteraturen!

Puss

På dåligt humör

Känner mig på riktigt kasst humör. Grinig, trött och otrevlig. Vilken tur att jag är ensam hemma. Mindre tur att alla tycks vilja ringa mig just idag... Orkar inte prata med någon egentligen.

Sitter och filar på en redovisning jag och E har imorgon. Om urininkontinens av alla ämnen. Inte världens roligaste, men måste man så måste man.

Hade en liten plan att gå till Abbes och köpa en chokladkaka bara för att, men jag är för grinig för det. Till och med för det! Då är det illa... Fast jag tror nog jag ska gå dit i alla fall. Tänkte bänka mig framför TV'n ikväll och se något valprogram på ettan och sen Da-Vinci-Koden på sexan. Men först måste jag plugga klart.

Puss

Full fart framåt

Skola, skola, skola. Det mesta just nu består av skola. Vilket är underbart. Jag har saknat skola. Men jag är ombytlig och kommer säkert hata skola om sisådär 3 dagar. Eller nåt.

Hade barn-HLR idag, fick sluta tidigare, vilket var mycket skönt. :) Jag och E satte oss i centrum och pluggade, till sist tittade jag i kors av allt plugg! Som tur var kunde man shoppa lite då...

Var på infoträff ang. lägenheten idag. Det är så mycket med en nyproduktion! Räntor, byggstarter, säljstarter, tillval, könummer, u name it. Imorgon får vi i alla fall reda på vilket könummer vi har till lägenheterna. Det är lixom först-till-kvarn-principen... Fingers crossed! Går allt enligt planerna är vi nyblivna (nästan) ägare om 10 dagar. Det kontraktet man skriver då är inte juridiskt bindande, så vi ska inte korka upp champagnen då.

Kvällen kommer bestå av lite plugg, en dusch, en promenad. Ja, det vanliga. Får se om det går nåt bra på TV. Men jag har ingen ro i kroppen att titta på TV längre, dont know why...

Puss

Som jag har tjatat

Och idag var det dags för första dagen på termin 4. Tänk så fort tiden har gått... Rivstart med skola 9-16, som tur var är det roligt; gyn och barn. :) På måndag går jag ut på VFU i 4 veckor, först på Astrid Lindgrens barnsjukhus, sedan KS Solna Gyn.

Fick papper från mäklaren idag ang. nyproduktionen av lägenheten. Gud så jag velar angående den! Den har inglasad balkong vilket jag hatar, men jag säger till mig själv att jag inte ska bo där för evigt och att resten av lägenheten är fin. Dessutom blev den inte lika dyr som jag trodde! Så på onsdag ska jag och skriva på det första kontraktet och jag hoppas innerligt att jag får den lägenheten jag vill ha (chansen är inte så stor...) Annars vet jag inte vad jag gör.

Resten av kvällen ska spenderas ensam; A arbetar. Tänkte ta en promenad, duscha och sen plugga lite. Eller, kolla igenom de roliga avsnitten i böckerna. :P

Puss

Lägenhetsvisning

Ska idag iväg på en lägenhetsvisning vid station här i Väsby. En trea på 68 kvm. Detta trots att jag vill ha den nyproducerade på Kyrkvägen! Men jag är så otålig och har inget annat för mig (och mamma ringde och undrade om jag inte skulle gå) så jag tänkte: "varför inte?!".

Var hos B och P igår och det var hur trevligt som helst! Käkade mat och spelade Wii hela kvällen. Har aldrig spelat det förut, men oj vad kul det var! :D En riktigt trevlig kväll! :)

Annars har jag ingenting planerat för idag. En promenad. Lite tagg inför imorgon. Haha. En lasagne ska jag göra! Mums!! Och nu ska jag gå och väcka A som alltid sover mycket längre än jag...

Puss

Lördag i mitt hjärta

Jobbade sista passet igår, gick riktigt bra. Lugnt och fint. :) Fick beröm från chefen! :D Det värmer så mycket :)

Lördag idag, vaknade med magont. Inte så kul. Nu är jag mest trött. Lilla Miranda väckte mig också, den lilla kelisen. :)

Tanken var att jag och A skulle ta oss till en äng och spela lite badminton, men nu är det ju grådaskigt igen. :( Bara för att jag är ledig...

I dagarna börjar alla plugga igen, jag är lite avis på de som flyttar och pluggar. Även om det är skönt att vara hemma verkar det så roligt att åka iväg!

Funderar på att lägga mig och läsa lite kurslitteratur. Kom dock på att jag inte fått tag i den mest viktiga boken...

Puss


Tacos

Kom hem från jobbet, somnade (ja, som vanligt...), sov lite för länge, åt tacos. :D Mums! Snart ska jag och A ta en promenad. Han ska bara smälta sina fyra tacos... :P

Har inte hänt nåt speciellt idag. Lugn och skön dag på jobbet. :) Imorgon är det den sista innan skolan börjar...

Puss

A day off

Ledig idag, sen bara två dagar kvar...

Vädret är som vanligt när jag är ledig grått och trist. A sover och jag har smått tråkigt. Vad ska man hitta på en ledig dag som denna? Funderade på att åka till Stalands för att titta lite, men jag har alldeles för lite pengar på kontot för att vilja det. Centrum förkastas också, liksom alla andra centrum i närheten. Städa vill jag inte göra. Däremot vill jag träffa U men det verkar inte vara det enklaste. :P Får se vad som sker...

Kanske ska jag åka till KIs bibliotek och låna lite kurslitteratur? Eller så kan jag... Hmmm...

Puss

Århundradets sämsta film

Jisus my God vad dålig film jag har sett på bio, the expendables. Se den inte är allt jag säger. De andra tyckte den var jättebra, inte jag.


Har bara tisdag, torsdag och fredag kvar på jobbet, sen är det skola. Ska bli fruktansvärt skönt att få slippa jobba, men samtidigt kommer jag ju att sakna en del människor :)


Imorgon är det som sagt jobb, innan dess ska jag och A planera för en eventuell Kolmårdenresa på lördag. Mys! Men allra först ska jag sova, djupt och länge...


Är jag lite för ambitiös om jag redan nu börjar läsa på inför första VFUn?? Jag tror en del tycker det...


Puss


Saknar er

Sitter här i min ensamhet (A är på jobbet) och saknar alla mina vänner så sjukt mycket!! Tänker på alla resor man gjort tillsammans och allt kul man har hittat på. SATAN! Och nu har ingen tid att ses :( (Okej, jag är en stor del av det...) I love u!!

Har ätit lite för mycket sombreros och lite för lite mat idag. Usch vad jag känner mig onyttig då! Tog just ett äpple för att kompensera upp det lite :) Dock finns chipsen kvar i magen...

Har jobbat hela dagen och ska göra så mån och tis också. Missar som vanligt en rolig utgång pga jobbet! Ska det vara så?! Blir så ledsen... :(

I övrigt inget nytt. Sov fyra h efter jobbet idag. Sjukt skönt.

Puss

Det går upp och det går ner

Bihålorna är nästan som vanligt igen, men vad händer då? Ett jävla virus övertar min hals till den grad att jag inte kan svälja! Fick ställa klockan och dra mig upp till Närakuten imorse. Men de kunde inget göra. "En halv alvedon och en halv ipren" skulle jag ta. Jaha.

Nu har jag i alla fall bestämt mig för att bli frisk! Orkar inte vara sjuk längre. Nån som har förslag på hur?

Puss

Segar omkring

Fortfarande lite ont i bihålorna men det som stör mig mest just nu är mitt halsont! Min kurering består nu av att hela tiden äta strepsil. Får se om det går.

Har inte gjort någonting idag. Ätit lunch. Handlat kuddar på rea (får se om A märker nåt...), myst hos föräldrarna... Lånat nya bäcker på biblan. Ja, helt enkelt försökt bli frisk men inte totalt uttråkad!

Imorgon ska jag träffa K, det blir så långt mellan gångerna. Hon jobbar dock till 16 så jag får väl lata mig hemma i soffan tills dess och äta strepsil.

Jag längtar tills jag är frisk och kan börja träna igen! Är så taggad. Sitter och funderar på om jag ska byta till Medley alt. Friskis istället för SATS. Men jag är ju en sån vanemänniska...

Puss

Skola om 13 dagar

Den 23/8 börjar skolan igen. Hjälp vad tiden har gått fort! Jag var ju på praktik nyss?? Så jag har köpt skolsaker och idag satt jag och skrev ut lite papper från Ping Pong. Har också börjat kolla upp litteratur. Så sjukt dyrt! Och den här terminen verkar inte Väsby bibliotek kunna hjälp särskilt mycket...

Ska egentligen vara på jobbet, men jag har återigen bihåleinflammation så de skickade hem mig igår. Så jävla less på att vara sjuk! Käkar Rinexin och tar kortisonnässpray nu i alla fall. Och kör lite akupressur på bihålorna. Får se om det är en frisk Emelie till kursstart...

I övrigt är det inte mycket att göra just nu. Speciellt inte när jag är sjuk. Läser massa. Tittar ut på den blygrå himlen. Sover lite. Usch.

Puss

Vill ha höstkläder!

Tog en sväng till Sollentuna C för att leta höstkläder, men vafan, de rear ju bara ut sommarkläder! Och det vill man ju köpa i detta regn... Nej. Som tur var träffade jag J, L och C så vi fikade istället. Eller de fikade och jag tittade på :P De ska alla flytta till Örebro i höst och plugga. Gud vad kul!

Har åkt på bihåleinflammation igen. Kul.

Ska till restaurang Tiger nu. Mums.

Puss

ÄNTLIGEN!

Äntligen äntligen äntligen helg igen! Det har jag verkligen gjort mig välförtjänt av. Med min tur vart det regn också, så jag har sovit bort hela dagen. Förutom att jag har tagit en sväng ner till centrum och köpt nya skolsaker. Det är så himla kul att handla sånt!

A är på Sonisphere så jag har hela kvällen för mig själv. Har köpt sombreros och ska kolla på TV och läsa bok. Mys.

Nu har jag inte långt kvar på avd. 73. Gud vad sommaren har gått fort!!

Puss

Snart får jag helg!

Har inte varit ledig två dagar i rad på över en vecka, vilket gör att jag är rätt mör. Men imorgon kl 21.30 är jag äntligen ledig och har helg! Längtar så sjukt mycket :)

Har inte gjort mycket sen sist, jobbat och ätit godis typ. Ska nog städa lite innan jag drar till jobbet nu. Behövs.

Puss

3 dagar kvar

Tills jag får helg för första gången på länge, känns det som i alla fall. Ska bara jobba 3 st kvällspass till, sen ska jag vila :D Har bara ett helgpass kvar innan skolan börjar, men då kommer jag väl praktisera på helgerna... Uscha.

Jobbade fm istället för em idag, M på jobbet ville byta. Hon skulle hämta sin katt på ett katthem efter att polisen lämnat den där... Lång och rolig historia det där...!

Börjar långsamt bli bättre efter lunginflammationen (tror jag) men jag är inte tillräckligt bra för att våga gymma/springa.

Nu har A gjort mat, mums!

Puss

Sjukt sliten

Har bara jobbat fre och lör men det känns som om jag har jobbat i en vecka! Är så sjukt tungt på jobbet just nu. Massa överbeläggningar och tunga patienter. Det är inte ofta man kan sätta sig ner och ta det lugnt. Typ en gång per pass. Det är full rulle hela tiden. Men det är ju roligt. Då går ju tiden fort. :)

Ikväll jobbar jag igen, men imorgon är jag ledig :) Tog min sista antibiotikados igår, hoppas jag inte blir sjuk igen nu. Sedan jobbar jag tis-fre innan jag har helg :) Kväll alla dagar. Både bra och dåligt.

Är fortfarande sjukt taggad för att åka utomlands och skriva c-uppsatsen. Nu hoppas jag att alla andra tjejer fortfarande är på :D

Om tre veckor börjar skolan, och jag såg schemat för de 5 första veckorna igår. G A L E T ! ! ! Är det enda jag säger. Jag kommer inte hinna jobba under den perioden i alla fall. Så det får bli CSNlån. :(

Puss