En tenta som är över

Nu är första tentan över, men det gick inte smärtfritt som vissa vet...

Men ett VG skrapade jag ihop, bra jobbat säger jag till mig själv. =)

Puss


Borttappade skolböcker

Vad har Emelie lyckats med denna dag om inte att tappa bort allt som har med labbandet att göra, böcker, kompendium och anteckningar. Asbra eftersom att labben ska inte idag. Har letat på alla ställen i lägenheten, men ingenting hittar jag. Vart kan de vara!? Det är min stora fråga. Jag har en vag aning om att jag använde dem igår, och då bara MÅSTE de vara här någonstans! Vad ska man göra!? Inte ens katterna har sett dem...

Får väl plugga "vanlig" kemi inför tentan imorgon stället.

Puss

Uppdatering:
Jag hittade dem!!! Hurra! Jag hade städat för väl... Detta har nu resulterat i att jag nästan är klar med labbrapporten!

Plugg på plugg på plugg

Den senaste veckan har oavbrutet handlat om plugg. Sena kvällar, tidiga mornar; allt handlar om plugg. Helgen, den lediga tiden, tiden på tåget, all tid. På fredag är det tenta men jag kommer inte att klara den. Sitter och tragglar med G-uppgifterna. Hur kul är den?! Plugg plugg plugg. Lite jobb har slinkit igenom, men inte mycket mer. Missar fester, kompisar och ett liv. För plugget. Man tycker att det är över efter tentan, men då har vi en labb att lämna in, jag som inte ens har lämnat in den förra, jag hinner inte. Varför kan det inte finnas 30 timmar på ett dygn? Eller kan man hoppa över att sova? Det känns inte så roligt, jag har sökt nya program till våren. För visst ska det inte vara så att man har kämpat arslet av sig hela gymnasie- och grundskoletiden för detta? Nu ska det vara roligt. Kemi är inte roligt. Inte i den här takten.
På måndag börjar organkemin, men jag kommer få plugga allmänkemi också, för jag kommer inte klara tentan. Yippe.

Ja, ni ser mig inte, men det är för att jag pluggar.

Den segaste dagen på mycket länge

Det känns som om den här dagen har varit minst lika lång som alla andra dagar. Speciellt föreläsningen i förmiddags som var så fruktansvärt lång att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Så rolig var den inte heller. Höll på att somna typ. Jag är fortfarande sjukt trött, men jag måste plugga.

Det går väl sisådär med pluggandet. Jag tycker jag börjar få grepp om den mesta teorin nu, nu ska man bara sätta in den i alla situationer och mattetal. Tur att det är 9 dagar kvar till tentan! Annars hade jag varit körd. Jag pluggar som om tentan är imorgon. Mycket är det att ta in.

Imorgon kommer en efterlängtad sovmorgon (okej, det var sovmorgon för två dagar sen, men det känns inte). Klockan 13.15 börjar föreläsningen. Gud så skönt. Fast hade vi inte haft den (den är extrainsatt för läraren var sjuk) så hade vi varit lediga imorgon. Men men. Nu har vi i alla fall sovmorgon. =)

Back till plugget då...
Puss!


Så är antagningen aktuell igen

Inte för att jag vantrivs eller någonting på SLU, men nu har jag återigen sökt till högskola/universitet. Jag vet inte om jag kommer att tacka ja på det jag kommer in på (om jag inte kommer in på läkare, men vad är chansen!?) men det är alltid bra att ha en backupplan eftersom att jag faktiskt inte är 100 % säker på att det är Mat och Hälsa jag vill hålla på med. Så det blev lite annat jag sökte. =) Läkare i första, andra och tredje hand (olika universitet) och sjuksköterska i fjärde och femte hand. Vi får se vad som händer i framtiden.

Annars missade jag bussen till skolan idag, så jag stannade hemma. Bara det säger hur motiverad jag är, har jag någonsin missat bussen annars? Som sagt, jag är inte 100 % säker på utbildningen...

Men jag måste ju forsätta plugga på det jag påbörjat, så jag kämpar med kemin. Det är ju alltid bra att ha de poängen med sig. =)

Vi ses nån dag om jag kan slita mig från böckerna...

Puss

En sjukling som pluggar en fredagkväll

Hur lågt får man sjunka om man sitter ensam en fredagkväll och pluggar allmän kemi?! Hahaha, ibland undrar jag vem jag är =P

Sliter i alla fall med basbråksdiagram, låter inte roligt och är inte roligt. Efter föreläsningen idag gjorde mitt huvud ont, bokstavligt talat. Hur mycket kan man ta in på en gång?

Jag funderar lite på vad jag egentligen vill göra och bli... Vi får se om det blir några förändringar till våren...

Förkylningen sitter i. Det nyses och det hostas. Nu har jag fått värsta halsbrännan också som har suttit i ett par timmar efter en pizza (jag vet, jag tål den inte, men ibland orkar man inte komma på vad man ska äta) och sömn. Ingen bra kombo för mig. Inte ens mina supernaturläkemedelsgrejer hjälper... What to do? Jag som hade köpt chips för att tröstäta när jag pluggade... Det kan jag inte äta nu.

Om 2 veckor är min första tenta över, är inte det weird!? Det går så snabbt. Snart sitter jag med 2 barn och en villa och fyller 40! Hjälp. Nej så illa är det inte. Men tiden går snabbt. Höst har det hunnit bli också.

Puss på er alla!

Fortfarande sjuk, men nu med kemiboken i knät

Förkylningen tycks bli värre och värre, även om jag igår trodde den var på väg bort. Nu har turen kommit till en täppt näsa, vilket gör att jag borde släpa mig till apoteket. Men det finns varken tid eller ork för det; jag har ju skolarbete att göra! Sitter just nu med allmän kemin och läser och läser. Om 15 dagar är det första tentan och den vill man INTE faila på. Jag KAN inte faila på den! Vad händer då? Jag orkar inte plugga mer saker samtidigt... Alltså gäller numera plugg vareviga dag.

Jag skippade skolan för tre saker idag. 1. Jag är sjuk och har inte råd att var ännu sjukare! 2. Jag behövde sova ut i morse, jag som i 12 h! Annars skulle jag bara fått 7 h sömn. Det var det värt =) 3. Jag måste plugga! Ja, man borde ju plugga i skolan, men jag får mycket mer gjort hemma än där. Lärarna går igenom allt så snabbt så man hinner inte fatta någonting.

Jag borde göra lite mat snart. Funderar på grönsaker med nudlar, det har sett så gott ut när klasskamraterna ätit det! Annars ska jag ställa mig och göra köttbullar och köttfärsås att frysa in. Men finns det tid för det? Kanske senare. Mat måste jag ju ha, det blir nog nudlarna. Om ett tag, när tiden finns.

Ja, mitt liv består numera av en förkylning och pluggande. När jag vill komma bort från allt kryper jag ner i min älsklings famn. =)

Puss

En sjukling bland grisar och höns

Jag kände av i går kväll att min hals började tjafs, och javisst, imorse var rösten borta! Efter en kopp te tänkte jag att det kanske inte var så farligt, jag var ju faktiskt tvungen att åka till skolan, vi hade studiebesök till Funbo-Lövsta och Ekhaga försöksgårdar. Vi har, i regnet och rusket, kollat på hönor (läskiga saker!! utan fjädrar), grisar (kultingarna var iof söta!) och sedan stod det vall, ogräs och lite annat smått och gott på schemat, men då var min hals så hemsk att jag åkte hem. (Ååååhneeeej... tss). Vilket var jätteskönt. Att stå på en åker i regn (med en kraftig förkylning) är inte min grej.

Ja, nu ska jag plugga lite kemi som vanligt (har just pillat med första labbrapporten) och sen blir det sängen.

Puss!


Dagen efter en dag jag inte vet om den var bra eller dålig

Lördag igår, mer specifikt den andra lördagen efter skolstarten, vilket innebär att vi skulle bli riktiga ultunesare och inte vara småttingar längre på skolan!
Det var upplagt för fest, med middag, spex, dop och party. Jag hade bytt bort mitt jobbpass så jag kunde ha hela dagen på mig att fixa mig, men jag lyckades aldrig bli pigg eller komma i någon partystämning innan jag i ösregnet (!!!) traskade till busshållplatsen. (Jag hade paraply.) Lite ombyteskläder var nedpackade om jag skulle behöva sova hos H, allt händer ju i Uppsala så det är en bit hem.
Sitter trött på upptåget, får vänta tjugo minuter på bussen till Ultuna, sitter trött på den. Träffar S på bussen som inte heller är särskilt pigg. Vi kommer överens om att det säkert blir bättre när man väl är där.
Kommer äntligen fram, träffar H och går till Loftet. Alla vi tre har klänningar på oss, men vad händer när vi kommer upp?! Jo, folk går omkring i mjukisbyxor! Vad har vi missat? Det stod ju kavaj på inbjudan (för er som inte vet betyder det klänning eller kjol för tjejerna, INTE mjukisbyxor). Nåt hade vi uppenbarligen missat i info väg (kan bero på att vi inte var med på någon aktivitet under dessa två veckor). Vi inser till slut att alla är klädda fult för vi ska slängas i Fyrisån! Självklart valfritt, men jag hade ändå inte gjort det om jag visste om det. Vi skulle alltså bli döpta till riktiga ultunesare. Jag kände mig väldigt uttittad, så jag gick och bytte om till jeans och tröja! Tur att jag hade ombyte med mig. Jag var ju självklart inte uttittad, men man känner bara så. I alla fall så satt alla uppe på loftet som ett litet lågstadiedisko och drack de vidrigaste drinkarna jag någonsin har sett! De var smutsgröna med något skum ovanpå som helt hade skurit sig mot spriten. Usch. Sen var det vidaremarsch mot en liten aula där det skulle vara spex. Det var alltså inte livat, och jag var jättetrött. Där framfördes en liten pjäs som skulle driva med oss småttingar (vi är värdelösa, odugliga osv osv) men jag fattade inte det så jag trodde det var en sjukt dåligt pjäs. Eller vad det var. Sen var det rättegång eftersom att vi hade väckt jynsens vrede, och vi blev dömda till ett dopp i Fyrisån. Men först var det middag. En knäckebrödsmacka med två russin på och sjuukt mycket smör till alla oss småttingar (de som inte var småttingar fick öl, fin förrätt, riktig servett osv). Nu insåg jag att vi var ju småttingar, så vi skulle inte få någon fin mat (middagen och efterrätten var samma som för alla, tur det!) och därför var det en äcklig fördrink också. Jag hamnade på en ytterkant (igen) med en 50-årig professor och inspektör bredvid mig (party!!), och inte nog med det satt en hedersledarmot (typ 100 år gammal) och Generalen! vid samma bord. Vilket party det var... Jag var lätt uttråkad hela middagen vilket inte gjorde saken bättre. Inget ont mot de äldre, men jag hade inte förväntat mig det efter förra veckan då det var rööööj! I alla fall, efter lite kidnappningar, endast ett glas vin (man kan ju inte ha allt för mycket vin i kroppen om man ska i Fyrisån), middag och en massa sång blev vi med huvor bortförda i regnet. Jag fick gå först av alla! Hur läskigt var inte det!? Mörkt, kallt och blött med en vetskap om att Fyrisån väntade (nu hade jag ett rött band runt armen så jag slapp bada, men man vet aldrig vad som kan hända!). Så vi gick runt där och fick säga någon ed, blev uppskrämda av vikingarna osv. Till slut fick vi framför Jyns välja dom eller dop (dop var badet antar jag) så jag sa dom. Så drog dom mig och M mot bryggan! Jag var livrädd att de missuppfattat allt och skulle slänga i alla i alla fall! Usch, men så var inte fallet. Där fick vi en pin med Kårens ensmeble (som jag har tappat bort, hehe) och en öl. Sedan traskade vi upp till Kåren igen, bytte om och festade! Musiken var för övrigt mycket bugg. Skitkul...
Hemvägen var inte så rolig. Jag tänkte ju sova hos H men eftersom bussen bara skulle gå efter typ en timma så tänkte jag ta den istället. Satte mig en stund på Max där en (jag antar full) kille började snacka med mig och tyckte jag var arrogant! Tack för den äckel. Men jag sa att jag kanske blev det om han sa sånt. Sen gick han i alla fall (när han frågade sa jag att jag hette Anna, bodde i Knivsta och skulle ta den bussen hem). Man vet ju aldrig. Sen begav jag mig till bussen som jag i förväg hade kollat upp hur den skulle gå eftersom att det är banarbete på söndagsmorgnar. 5.20 skulle den gå. Jag väntade, och väntade, de ropade i högtalarna att bussen skulle gå 5.20 från hållplatsen där jag satt, jag väntade, klockan blev 5.20, ingen buss, jag tänkte att den kommer, jag väntade, solen började gå upp, folk kom, jag väntade, ingen buss, 6.20 gav jag upp och började typ gråta. Jag ville ju bara hem! Ingen buss i sikte, ingen att fråga, ingen annan bussschaffis vet, jag väntade. Centralen var inte ens öppen! Det var kallt och blött, efter 6.20 hade de i alla fall öppnat så man kunde gå in och värma sig. Ingen buss i sikte. Nästa upptåg skulle gå 6.43 så jag väntade på det. Det kom, hallelulja! Åkte mot Väsby och tog en taxi hem, somnade direkt 7.30. Lite väl sent kanske. Vaknade kl 15 (alltså för en timma sen). Inte så kul att hela dagen blev förstörd.
Det enda bra med all den väntan var att man inte är bakis idag, eftersom jag inte gick och la mig full!

Ja, en minnesvärd dag som jag inte vet om den var bra eller dålig...

Puss

En sjuk Emelie mitt i pluggandet

Redan andra veckan i skolan lyckas jag bli sjuk och missar, troligen, mycket viktig information angående allmän kemin. Jag menar, det är ju bara 24 dagar kvar till tentan! Jag får så dåligt samvete när jag är sjuk. Men jag kände lite att det var bättre att vara hemma idag när det inte är några obligatoriska moment, istället för när det faktiskt är det.

Gör av med pengar gör jag också. Det måste man när man ska köpa massa saker till skolan. Det nördigaste jag någonsin har köpt, köpte jag igår! En labbrock! Den ni ;) Men när jag kom hem var den inte 100 % bomull som lärarna vill, men 60 % gick tydligen bra. Tur det, palla lämna tillbaka den och hitta ännu en återförsäljare!

Har äver införskaffat mig nästa kurs' litteratur; på engelska förstås. Det är organkemin som tillsammans med allmän kemin tydligen blir en kurs på 10 hp. Det blir säkert jättebra. Bara det att jag har sett schemat för organkemin; det är inte nådigt! 8-17 är inte ovanligt... Hur ska man hinna med och ha ett liv? Jag vet inte om jag kan jobba om det ska vara på det viset...

Så nu, trots feber, kämpar jag med allmän kemin. Uppgifter, text, övningar... Det tar en massa tid. Men tiden går ju när man inte har så mycket annat för sig. Vad nördig jag är. Men det är kul att plugga, det vet ni väl att jag tycker?!

J ringde idag, hon har kommit in på Uppsala universitet! Grattis! Hon ville träffas nån dag, eftersom vi båda går i skolan där. =) Men lyckosten har bara lektioner tisdagar och torsdagar och någon enskild måndag. Till skillnad från mig då som nästan går i skolan även på helgerna...

Den här veckans mission är att byta bort mina helgpass denna vecka. Det är ju småttingmiddag och det får INTE bli som förra veckan (var tvungen att dra 11.15 för jag skulle jobba kl. 7 dagen efter, täckte för A), så nu SKA jag festa på riktigt! Tydligen håller de på till morgontimmarna så om jag vill kan jag ju ta första (eller ett senare ;) ) tåg hem!

Ja, allt för mig gott folk. Nu ska jag sätta mig med min feber och läsa om kemi på engelska.

Puss