BVC

Idag har jag haft praktik på BVC (barnavårdscentral för er som inte vet =P) och det var väl... långtråkigt. Jag är ingen vårdcentralsmänniska! Det ska hända saker och man ska inte behöva sitta på en stol hela tiden. Jag var där 9-12 och det var så länge sen jag var så trött när jag kom hem. Och det berodde på att jag hela tiden höll på att somna under praktiken! Nej, riktigt så illa var det inte men jag tycker det är lite segt... =P

Imorgon ska jag följa en läkare och jag har en känsla av att jag kommer sitta mycket då igen. Men sen är jag ledig i 5 dagar så det gör inget! Kanske ska jag jobba, kanske inte.

Och sol har det varit idag! Synd bara att jag sov bort ett par timmar och sen har varit tvungen att plugga... Förhoppningsvis kan jag bättra på brännan under mina lediga dagar =)

Puss

AVA 2

Har precis fått placeringarna till sista terminen och sista praktiken. Jag hade önskat att hamna på nån akutvårdsavdelning och det gjorde jag! AVA 2 (kirurgi) på KS Solna blir min slutstation och jag är så glad! Det är ju det här jag vill hålla på med :) Snabba vårdkontakter med svårt sjuka människor. Hemsk jag är men det är det roligaste :) Ville bara berätta det!!

Nu ska jag kämpa vidare med terminens sista inlämningsuppgift... Snark...

Puss

Egna patienter

Min handledare har semester just nu vilket gör att mitt schema blir lite sköj. Idag har jag enbart gått förmiddag och haft tre egna patienter; ett mottagningsbesök och två hembesök. Självklart har jag en annan distrisktssköterska som uppbackning, men jag har klarat mig fint själv :) När jag kom hem tog jag mig en tupplur och snart tänkte jag bege mig till gymmet. Jag funderade lite på om jag skulle gå ut och springa men nej, det blir gymmet ändå. Haha.

Imorgon ska jag gå med en sjuksköterska på BVC. Mäta, väga och allt vad dom nu gör :) Det ska bli kul! Och på onsdag ska jag gå med en läkare. Sen är jag ledig torsdag-måndag!! Hur skönt som helst! Då ska jag passa på att sola, gymma, plugga och kanske jobba. Men mest sola så jag hoppas på sol i helgen :)

Puss

Presenter

Vad jag har fått i födelsedagspresent:

* vita hortensior att ha i vardagsrummet

* en keyboard

* kläder

* hudprodukter

* en engångsklotgrill

* en picknickfilt

* presentkort på SF

* rosor

Tack så mycket!! :D

Imorgon börjar en ny vecka och jag är redo.

Puss

Firande

Igår fyllde jag år, hela 23! För ett par år sedan hade jag åldersnoja och kände mig jättegammal, men det gör jag inte längre. Och det är så skönt! Födelsedagen spenderades på jobbet mellan 7 och 15.30 men sen åkte jag hem till A och öppnade min present. En keyboard! Det ni :) Så jag spelade massa igår och några takter satt fortfarande i. :) Vi gjorde inget speciellt när jag kom hem, jag var alldeles för trött. Åt thaimat och köpte godis och chips, och hyrde Due Date! Den var roligt, men A somnade. Haha.

Idag kommer släkten över och äter tårta, kladdkaka och bullar. I år orkade jag inte baka själv (förutom tårtan) så de får nöja sig med frysta varianter ;)

Puss

Time to work

Jag har inte jobbat på drygt en månad så det är väl dags nu igen, tyckte jag. Så ikväll och imorgon bitti ska jag göra avd 73 lite bättre ;) Jag hoppas innerligt att det går bra! Tänk om jag nu kommer ha två helvetesdagar... Hopefully not!

Imorgon är det för övrigt min födelsedag, någonting jag inte vill fira... Släkten kommer på tårta och kaffe på söndag men that's it. Kanske blir det nån god middag imorgon också med A.

Nu ska jag fixa och trixa lite innan jag åker till jobbet. Fick förresten VG på Kultur och Hälsa-kursen, när jag åkte med ambulansen!!

Puss

50 %

Idag har jag gått två av mina fyra veckor på vårdcentralen, så snabbt det ändå går! Detta innebär att det bara är två veckor kvar till sommarlovet också!! Sen har jag gått fem av sex terminer på sjuksköterskeprogramet. Galet värre.

Folk frågar om jag trivs på vårdcentral och om jag kan tänka mig att jobba på en i framtiden. Ja, jag trivs, men det är nästan enbart beroende på att det är så bra folk där! Min handledare är fantastisk och alla andra med. Men jag skulle inte vilja jobba på en vårdcentral. Det är lixom inte jag. Men då är det tur att det finns annat folk som vill det!

Nästa vecka är min handledare på semester vilket innebär att jag kommer att göra annat. På måndagen ska jag ha några egna patienter som är "stammisar" och som jag har träffat tidigare. Ingenting komplicerat eller så, så det ska nog gå bra. På tisdagen ska jag gå med en sjuksköterska på BVC och på onsdagen ska jag få följa en läkare. Så det blir nog jättebra!! Sen är det kristihimmelfärdshelgen och nationaldagen så det blir lite långledigt innan jag går in på sista veckan med bland annat examinationsdagen på torsdagen. Sen är det sommarlov!!

Det går annars bra på praktiken, gick omkring lite själv idag. Genomförde bland annat mitt hälsofrämjande samtal, och som vanligt hamnade man inte alls där man trodde man skulle hamna. Men det gick bra i alla fall.

Idag hade jag tänkt att ta mig till gymmet, vi får se om jag orkar. Den här praktiken tär på mig tydligen, jag är sjukt trött!!

Puss

Snurrig

Igår när jag var på praktiken bara snurrade hela världen till och jag höll på att svimma. Inte kul! Fick lägga mig på en brits och bli patient för en timme innan jag åkte hem. Det var så illa att A fick ta bilen in och hämta mig. Men nu har jag repat mig. Och jag har ingen aning om vad det var som hände. Hade bra blodtryck och puls så det var inte det. Lite nystagmus (ögonen rör sig okontrollerat) när läkaren kollade. Men idag mår jag bra. Jag kan tappa blodtrycket lite då och då men inte på det här viset. Helmysko.

Idag hade jag halvtidsbedömning. Det var nog det enklaste och roligaste jag varit på! På en linje tycker handledaren att jag är längst åt höger på alla punkter (vänster=dåligt, höger=utmärkt) så samtalet handlade mest om löner, karriärmöjligheter osv. Trevligt :)

Imorgon är det återigen praktik, jag ska mer och mer ha egna hembesök. Det kommer nog gå toppen, om jag inte går vilse vill säga...

Puss

Lost

Den här helgen har verkligen varit lugn, och jisses vad skönt det är! I fredags var jag ute och sprang sen åkte jag till mamma. Solade, kollade på Lost och åt middag. Mysigt! Igår gick jag inte upp ur sängen annat än att åka på bio med E (som äntligen kommit hem igen...) och resten av tiden plöjde jag Lost. Och planen idag är att gå ut och springa, kanske träffa K och shoppa lite blommor. Och kolla på Lost!

Ja, jag har fastnat för Lost. Jag kollade aldrig på det när det gick på TV så jag kör nu. Hehe.

Imorgon är det praktik igen. Bara att tagga till.

Puss

Äntligen fredag!!

Den här veckan har faktiskt inte gått särskilt fort. Det har hänt så mycket att jag knappt har orkat med. Eller hänt och hänt, jag har haft praktik! Det är intressant och så men jag skulle inte vilja jobba på en vårdcentral. Alldeles för lugnt. Haha. Även om man hela tiden har saker att göra. Nej, ambulansen lockar mer.

Idag är jag ledig, thank god. Jag har varit så galet trött så jag behöver det. Ska träna tänkte jag sen vet jag inte vad jag ska hitta på mer. Sova antar jag. Haha.

Puss

5 K

Jag har börjat gilla löpning och så här i början kör jag 5 km varje gång. Ibland lite mer. Eftersom att jag inte orkade gå ut och springa idag så begav jag mig till gymmet istället. Sprang 2,5 km innan jag började må illa så jag gick 1 km. Sen sprang jag igen. Tiden för 5 km: 35.54. Rätt ok skulle jag säga för att må illa! Och dessutom ha drabbats av en blodtrycksfall tidigare på dagen... Någonting som min kropp har börjat med.

Första dagen på VFUn annars. Jättesnäll handledare och schyssta tider. Bra avslutning på termin 5. :) Tänka sig att det är sommarlov om 4 veckor! :D

Imorgon är det VFU igen.

Puss


Sunday

Idag är det söndag, och min mammas födelsedag :) Familjen är på crossbanan och anordnar tävling så jag tänkte bege mig hem till dem och baka en tårta som överraskning!

Jag har verkligen inte gjort någonting idag. Vaknade sent, åt en pizza med A och nu har jag kollat på Lost. Vi var hos E och F igår. Grillade, snackade och kollade på ESC. Härligt att Sverige kom trea! :D Det var riktigt trevligt igår. :)

Idag är det också hockeyfinal, hoppas Sverige vinner!!

Imorgon börjar VFUn igen. Wish me luck!

Puss

Final

Jag och A kollade på eurovision igår och jag var sjukt nervös för ännu ett fiasko! Men Sverige kom till final! :D Vilket innebär att det blir lite roligare att titta :) Men usch att de läste upp Sverige sist...

Idag ska jag egentligen göra tre saker: träna, plugga och kolla på hockey-VM. Sen tillkommer alla vardagsgrejer såklart :)

Puss


En dag kvar

Det är bara en dag kvar, i skolan alltså, på den här terminen. Resterande fyra veckor ska jag vara på praktik! Kan ni tänka er att jag sen bara har en termin kvar! Jag dör. Det har verkligen gått upp för mig nu. Haha.

Hade case idag, gick bra. Vår klass är inte den mest pratglada så det var ett rätt tyst case. Men som sagt, godkända. Nu tänkte jag och A rusta upp cyklarna och sen bege oss ut på en liten cykeltur. Och kl 21 är det Eurovision Song Contest. Jag vet att jag har sagt att jag ska bojkotta tävlingen men ändå hamnar jag framför TVn....

Puss

Soool!

Det har varit så underbart väder de senaste dagarna!! Sol och värme! Jag har till och med fått lite färg på nosen :) Helt underbart har det varit.

Idag har jag varit ute på två promenader, den ena i 1,5 h i lite snabbare takt och en i samtalstakt också det i ca 1,5 h. Det var skönt! Så får fläsket röra lite på sig :)

Imorgon är det case i skolan. Handlar om en distriktssköterska. Ska väl bli intressant :)

Idag: lite plugg, middag och sen hockey-VM!

Puss

Lugn helg

För en gångsskull har det varit en lugn helg utan vare sig jobb eller plugg. Jag minns inte när det var så sist! I fredags drack jag rosé hos familjen och kollade på hockey och åt god mat, igår var jag och A på Sörab, beställde trösklar, handlar osv. för att avsluta dagen med middag på Olive House och sen bio (Thor i 3D). Idag har jag sovit länge, åkt till stan och träffat B och sen varit hos familjen. Supermysigt!

Imorgon börjar en ny kurs, jag är taggad. :)

Puss

37,5 hp kvar!

Det är helt otroligt, jag har bara 37,5 hp kvar innan jag är färdig sjuksköterska!!! Vilket innebär en kurs i primärvård (7,5 hp), en kurs i traumatologi/katastrof (7,5 hp), en kurs i organisation och ledarskap (7,5 hp) samt en kurs i geriatrisk/somatisk omvårdnad (15 hp). Ja, typ så det det ut. Den 20 januari tar jag examen!

Igår var sista dagen på Kultur och Hälsa-kursen, den avslutades med ett jättebra seminarium om etik. Jag tyckte att det var jättelärorikt! :D

Idag tänkte jag gå ut och springa med V (som är mer vältränad än jag så jag kommer väl att dö) och sen kanske våldsgästa hos mamma lite. Imorgon firar jag och A tre år som förlovade, vi tänkte käka på restaurang och sen gå på bio :)

Puss

Tänkte försöka ha en ambitiös dag

Om jag igår låg i sängen med en påse godis och laptopen i knät (för att plugga!) så tänkte jag vara mer ambitiös idag. Sitter just nu med det sista finliret på fältstudierapporten, sen ska jag förbi biblioteket och lämna tillbaka böckerna. Sen insåg jag att lägenheten måste städas så det tänkte jag göra. Jag tänkte också hinna med att gymma och plugga med min lillebror. Det blir en tight och ambitiös dag. :)

Har just ringt min kontaktperson på vårdcentralen jag ska göra praktik på om drygt två veckor. Hon var inte inne men ska ringa upp. Jag skulle ju behöva ett schema till exempel :)

För övrigt tänkte jag spana in Sverige - USA idag. Kan vara en bra idé att kolla upp när den startar...

Puss

Men vad hände?

Det var över 20 grader bara för några dagar sen och vad vaknade jag upp till idag? Jo snö! Snöflingorna var stora som knytnävar (typ) men som tur var är det borta nu. Vi hoppas att det var det absolut sista vädergudarna ville ge oss i snöväg för den här säsongen...

Har haft skola idag (herregud det var länge sen!) och vi hade oral presentations av våra fältstudierapporter. Min var så dålig att jag skämdes och genast bestämde mig för att vara bättre förberedd nästa gång. Som tur var satt vi i grupper och läraren närvarade inte! Nu är det bara en halv dag kvar av denna kurs (och en rapport som ska in) sen börjar nästa kurs på måndag. Då är det primärvården som vi ska ta oss an!

Kvällen tänkte jag spendera med en godispåse och datorn, jag täntke nämligen bli klar med rapporten idag tänkter jag. :) Vi får se hur det går med den saker. Sen tänkte jag även laga mat, nåt jag inte gjort på ett par dagar... Jösses vad lat jag har blivit!

Puss


Valborg

Igår var det valborg, vilket betyder att det är Maj nu! Galet... Men i alla fall, det var ett bra Valborg :) Först pluggade jag (den där j*vla rapporten blir ju aldrig klar!) sen gick jag och A till gymmet (har träningsvärk i rumpan idag :D) och sen bar det av till Kista Galleria för middag med J och M på O'learys och sedan bowling där. Maten var okej, åt lax med bakad potatis och guacamole. Och på bowlingen var jag också okej. Första omgången kom jag faktiskt på delad första plats! Med rekordpoängen 89! :P Sen gick det bara sämre och sämre... Jaja, då började jag känna igen mig själv när det gäller bowling :P  Efter det åkte vi i alla fall till E och F, sjöng lite Lips. Sen blev det Only Sportsbar i Väsby för E kände en kille som skulle spela där. Vi kom hem efter 1 nångång och det var en bra valborg :)

Idag ska jag försöka skriva klart rapporten tänkte jag för på tisdag är det redovisning. Orkar inte med så mycket annat så jag ska ligga med laptopen iknät (som jag gör nu) i sängen och slöa.

Puss