Helgen

Igår började helgen och jag och V åt en mycket god middag! Innan dess hann jag köpa mig en tavla som jag tycker passar utmärkt i vardagsrummet men som A var lite skeptisk till. Men den åker upp ändå! =D Somnade sen som en stock av utmattning.

Idag ska jag åka till den gamla lägenheten och fortsätta att städa. Jag hoppas verkligen att vi blir klara idag, men det jag hoppas på allra mest är att vi kan få upp tapeterna! Och att Väsbyhem godkänner dem så vi slipper betala 1980 kr... Ingen rolig summa för vi hade en hylla uppskruvad på väggen. Ikväll ska jag äta middag med familjen och kolla på Melodifestivalen sen blir det en tidig sänggång för imorgon bitti ska jag jobba. Det var länge sen jag jobbade förmiddag så vi får se om rutinerna håller i sig.

Sen ska jag försöka klämma in att pappa ska komma förbi och fixa med tvättmaskinen, det börjar bli lite panik nu... Och så ska jag ju hinna se Solsidan! =D

Puss

Kommer bli den renaste lägenheten!

Idag har jag putsat vidare i den gamla lägenheten och jag tror minsann, så hårt som jag jobbar, att Väsbyhem aldrig sett en renare lägenhet förut! Badrummet riktigt skiner =) Jag kommer strypa dem långsamt om de slår ner på städningen under slutbesiktningen...

Ska faktiskt försöka ta mig ner till gymmet idag (har försökt ett par dagar men inte orkat), men först ska jag kolla klart på skid-VM! Förhoppningsvis håller det inte på hela kvällen...

Försöker också reda ut alla räkningar som just nu hopar sig. Eftersom att A sa upp alla autogiron när han bytte bank och eftersom att vi precis flyttat så är det många frågetecken. Och jag som tjänar minst har lyckats få de stora räkningarna på mitt konto. Hehe. Men jag tror jag har löst det nu. Och det är ju tur att våra bolån inte har börjat dras från kontot än för den här månaden är en sån där månad då alla kvartalsräkningar kommer... Typ Radiotjänst, elen osv.

Puss


Snart ger jag upp

Hatar VVS, ska aldrig någonsin utbilda mig inom det. Vatten som bara rinner genom packningar som ska hålla emot. Nej inte min grej. Sen att jag är grym på att fixa det är en annan sak ;) Har idag (tror jag, peppar peppar) fixat diskmaskinen (provisoriskt gissar jag dock på) och så har jag kopplat in tvättmaskinen. Det saknas bara el till tvättmaskinen men den fixar pappsen i helgen :)

Det går faktiskt rätt bra med uppsatsen just nu, sitter och knåpar med bakgrunden, problemformulering, syfte och design. På fredag ska vi hämta in enkäterna och förhoppningsvis så svarar fler än tre... Haha.

Mamma har också varit snäll idag och hjälpt mig bära ner massa saker till källaren och börjat urstädningen ur gamla lägenheten.

Puss

Prioritera

Att prioritera är inte min starka sida just nu. När jag har för mycket saker blir jag helt handlingsförlamad. På riktigt! Jag kan lixom inte göra någonting för jag har så mycket att göra. Och allt går ut på stackars A. Han får stå ut med mycket just nu, är nog inte den bästa flickvännen. Men jag orkar lixom inte hur mycket som helst.

Det går fortfarande inte bra med tvätt- och diskmaskinen =( Läcker som ett såll under diskbänken och till tvättmaskinen hittar vi inte ens nån slang. Kul!

Imorgon är jag återigen ledig (som idag) och jag ska till banken. Mamma har också lovat mig att hjälpa till att bära ner massa kartonger i källaren. Sen måste vi städa lägenheten.

Puss

Okej, inte min bästa dag

Dagen har varit ok, det är vad jag har gjort som inte är så bra. Jag har ätit chips, ostbågar, en bulle. Sen har jag sovit en stund på eftermiddagen. Jag känner mig lite smått tjock faktiskt. Vilken tur att jag är ledig imorgon så jag kan dra till gymmet. Idag orkar jag inte, jag är helt utpumpad.

Min vecka ser ut på följande vis:

Måndag: skola 10-14

Tisdag: gymma, städa ur gamla lägenheten

Onsdag: bankmöte 9.00, plugga

Torsdag: skola 10-15

Fredag: plugga, LÖN!

Lördag: städa ur lägenheten

Söndag: jobba 7-15.30

Sen tänkte jag hinna gymma några fler gånger, jag har ju gångavstånd till gymmet nu :)

Puss

Nu har jag flyttat

Nu bor jag inte på Solbergsvägen längre utan mer centralt (i Väsby) haha. Det är skönt men det är inte lätt att flytta! Man blir trött, kan inte äta riktig mat (för allt är nerpackat och diskbänken belamrad) och saker går inte riktigt som man tänkt sig. Dessutom är det dyrt!

Först gick kylen sönder och vi fick köpa en ny ($$$) men då blev det i alla fall en snygg :) Sen ska vi koppla in tvättmaskinen, då passar inte vattenröret med tvättmaskinen och vi letar ny koppling (letar fortfarande, det tycks inte existera). Sen ska vi koppla in diskmaskinen men det är samma sak där; vattenröret passar inte. Och där hittade vi en ny koppling ($$$) men då läcker det vatten. Suck. Och vi kan inte använda vasken så länge vi inte har kopplat in diskmaskinen för det finns inget stopp där... Herregud.

Nu står det kartonger överallt som bara väntar på att få bli uppackade. Och katterna är nervösa för de fattar ingenting. Så sova fick man inte göra för de gick runt och jamade. Så jag har lite att ta tag i. Men imorgon är det skola igen och då är det det som gäller.

Puss


Ledig dag

Saker och ting börjar gå åt rätt håll. Jag har varit väldigt stressad på sista tiden men nu börjar det kännas lite bättre. Uppsatsen går framåt, lägenheten börjar ta form och jag har ledigt idag :) Även fast jag är ledig så vaknar jag tidigt vilket inte är så roligt. Men jag behöver inte stressa omkring i alla fall. A är på rättegång (idag igen) och han har bilen. Så det enda jag "måste göra" innan flytten, och som jag kan göra, är att packa. Men jag tittar på skid-VM istället och surfar omkring. Rätt så skönt.

Idag ska jag göra två saker, det ena är att hämta lim från C's jobb och det andra är att lägga klart golvet. Sen kommer jag säkert att sätta upp de sista socklarna men jag orkar inte tänka på dem just nu. Haha. Och så kanske vi baxar upp tvättmaskinen till den nya lägenheten.

Ja, mycket i mitt liv kretsar kring flytten och lägenheten och jag är den som kommer bli gladast när allt det är över.

Puss

Jorå

En liten kort uppdatering:

Har målat klart hela lägenheten, känns SÅ skönt. Har också lagt halva vardagsrumsgolvet med hjälp av pappa och A (såklart). Och några fler socklar kom upp. Och jag städade lite i köket. Det här börjar kännas bra. =)

Har också suttit en del med c-uppsatsen och den börjar ta form. Är rätt nöjd just nu. =)

Puss

Bollar i luften

Just nu har jag ganska många bollar i luften, men det ska jag väl klara av. :) Att skriva om allt i bloggen får mig att strukturera upp det, för då ser jag allt svart på vitt.

Idag ska jag:

* Till banken (check, band lånen på 1 resp. 2 år)

* Plugga (läsa igenom artiklarna jag hittat, skriva slask)

* Renovera (måla vardagsrummet, lägga nytt golv)

* Packa

Ja, nu vet jag själv vad jag ska göra :)

Puss

Helt slut

Har återigen spenderat största delen av dagen i nya lägenheten och renoverat. Idag var det vardagsrummet som fick ett första lager vitt och taket blev målat. Vi åkte också och köpte ett nytt golv, valnötsfärgat blev det. Det blir nog riktigt snyggt. Imorgon ska pappa hjälpa till och lägga in det :)

Vaknade kl 8 imorse av att banken ringde, ska på möte imorgon (kl 8, jag kommer somna ståendes :P). Sen är det bara ett möte kvar, typ nästa vecka, sen är lägenheten vår på riktigt!

Eftersom jag vaknade så tidigt och varit i farten hela dagen (har också hunnit plugga en del) så är jag helt slut nu. Skulle kunna gå och sova känner jag, men låter nog bli. Hehe.

Imorgon ska jag förutom att gå på möte på banken svänga förbi skolan medan A är på rättegång. Sen får han hämta mig igen innan vi åker till lägenheten igen för att måla ett sista (förhoppningsvis, jag dör om det blir flammigt) lager vitfärg i vardagsrummet och på kvällen lägger vi in golvet. Sen är det bara socklarna kvar! Lär väl inte hinna dem imorgon men det skulle vara skönt.

Det går lite upp och ner med c-uppsatsen. Vi kämpar på men det är lite i motvind. På fredag morgon ska vi i alla fall till c-op och lämna enkäter. Också det kl 8 på morgonen. Och på fredag em ska jag till läkaren. Det är mycket för mitt huvud just nu...

Puss

Va fan!

Kan SL ge sig nu?? Det var typ -10 grader ute och ALLT var typ försenat "pga halka". Det tog mig 2 timmar att komma till skolan och då var det strålande sol! Gissa om jag frös om fötterna när jag kom till skolan... Nej, nu är jag trött på SL och deras slapphet, jag ska skriva ett klagobrev! Dessutom stannade busschauffören på en påfart till motorvägen idag = dödsdom!

Jag och H fortsätter att skriva på uppsatsen, men det går lite trögt. Imorgon hoppas vi på ett besked om vi kan fortsätta med uppsatsen.

Har även hunnit med en sväng till nya lägenheten idag. A hade filurat lite och jag satte upp lite nya socklar idag. Imorgon ska vi måla tak och väggar i vardagsrum och förhoppningsvis blir jag klar med alla socklar. :) Jag kan inte fatta att vi flyttar på lördag. Det känns faktiskt bra :)

Puss


Duktig helg

Jag, mamma och C har varit riktigt duktiga i helgen när det gäller lägenheten. Vi flyttar ju om 6 dagar så det har varit massa att göra. Vi har:

* Målat sovrummet

* Tapetserat en fondvägg i sovrummet

* Satt upp golvlister i sovrummet

* Målat klädkammaren

* Målat köket

* Tagit bort alla lister i hela lägenheten

* Städat ur lägenheten

* Slängt massa skräp

Sen har vi säkert gjort mer men jag minns inte allt, jag minns bara att jag typ bott i lägenheten hela helgen.

Andra saker som jag hunnit med i helgen är att kolla på melodifestivalen (mycket bättre bidrag än förra veckan!!), skaffat nytt gymkort på Medley, pluggat med T, packat... Och sovit! Har ju sovit kasst på sistone men i natt vaknade jag faktiskt av A's väckarklocka och inte av mig själv :) Kanske håller sömnen på att bli bättre?

Imorgon är det skola igen och jag hoppas innerligt att saker och ting löser sig där...

Puss

Lite som en berg-och-dalbana

Det är väl lite så livet är; som en berg-och-dalbana. Men det är först när man tänker på det som man inser det. Idag har verkligen varit en sån dag. Börjar dåligt med att jag har ställt väckarklockan en timme för tidigt, det snöar ute och det är bilköer på E4:an. Dagen fortsätter med ett gigantiskt bakslag i vårt uppsatsskrivande (som i skrivande stund iprincip är löst). Sen åker jag och letar nya tapeter, försöker reda ut c-uppsatsproblemet och är trött som satan. Det är kring 12-tiden som all börjar plana ut och gå uppför igen. Jag hittar tapeter (i lagom prisklass dessutom!!), får i mig lite lunch, åker till lägenheten och målar klart sovrummet :) Sen småpysslar jag lite med annat i lägenheten innan jag får skjuts hem igen. Dagen rättade till sig kan man säga :)

Imorgon ska vi till skolan igen och fortsätta på uppsatsen. Sen ska jag jobba kväll på DS. Jag valde faktiskt att göra det trots att jag har det rätt så hektiskt men det är dels för att jag vill ha pengar och dels för att få tankarna på annat än lägenhet och skola. För just nu finns det inte mycket mer plats i min hjärna än det.

Vi hoppas på en bra morgondag!

Puss

Efter regn kommer solsken

Har ju klagat en hel del på sistone (med rätta måste jag säga) men det verkar som om saker och ting börjar gå min väg igen *Peppar peppar* Har idag hunnit uträtta en del ärenden (handlat nya socklar och hämtat nycklarna till lägenheten igen), varit produktiv (målat klart nästan hela sovrummet, jobbat på hårt med uppsatsen med H) och fått en parkeringsplats bredvid nya lägenheten! Underbart! Vanligtvis är det lång kö till platserna men vi hade sån tur att det inte var kö just nu :) Så vi har en plats från 1 feb redan så vi kan stå där när vi renoverar!

Fast imorgon började dagen inte så bra, bussen jag skulle ta kom inte upp för en liten backe så vi fick gå av den. Suck. Men jag kom bara 10 min sent :) Till ett seminarium i och för sig, men 10 min var lite med tanke på hur länge vi stod och försökte komma upp i backen...

Resten av kvällen ska jag slappa, det har jag förtjänat. Imorgon ska jag och H till KS och lämpa enkäter, sen är vi lediga. Så jag ska låna brors bil och åka och kolla på tapeter, för tydligen var det 12-14 dagars leveranstid på de vi hade valt och så länge orkar vi inte vänta.

Puss

Trött

Jag är så trött och sliten att jag börjar fundera på om det är något fel på mig, fysiskt. Jag kan vara supertrött en hel dag och sen inte kunna sova på kvällen. Jag kan sova hur många timmar som helst men är lika trött hela tiden. Och om jag har sovmorgon vaknar jag ändå kl 9 eller tidigare. Kan det bero på stress? Jag börjar nästan gråta för det är sjukt jobbigt...

Idag var jag och H på CANE och informerade om vår studie. Jag vet inte om det gick bra eller inte, jag försöker intala mig att det gjorde det. Jag orkar inte ens tänka på vad som händer om ingen vill delta i studien... Jag vill inte göra en uppsats som misslyckas!!! Jag orkar inte samla krafter till det. Så jag hoppas verkligen att de vill vara med.

Nästa vecka flyttar jag och A och om någonting mer inte går enligt planerna kommer jag gå och gräva ner mig. Vi har ju inte haft tillgång till lägenheten på över två veckor och ligger jättemycket efter med renoveringen. Man kunde ju tänka att det skulle vara bra för mig att inte kunna renovera så jag inte skulle ha så mycket att göra, men jag blir stressad över tanken att inte kunna renovera! Det måste vara nåt slags fel på mig...

Ikväll ska jag väl inte göra nåt speciellt. Har just sovit en timme men jag skulle kunna sova mycket mycket mer....

Puss

Duktig

Idag har jag och A varit riktigt duktiga. Trodde jag skulle vila mer idag men vi har varit effektiva. Bland annat har vi moppat golven, lagat toastolen, slängt massa skräp på Sörab, beställt tapeter och handlat mat. Och jag var till och med duktig när jag handlade, det blev ingenting onyttigt! Bröd med frön, lax, frukt och grönt etc. ramlade i korgen, var faktiskt lite nöjd när jag la upp allt på bandet. :)

Puss

Slödagar

Har suttit inne de två senaste dagarna (med undantaget att jag gick till Abbes och köpte magnusglass...). Jag har verkligen känt att jag behöver det, måste komma i fas med livet igen. Så jag har glott på Glee (inte så bra serie) medan A har varit på utbildning och sen har vi ätit middag och kollat på film ihop. Och när jobbet har hört av sig ang. jobb så har jag tvingat mig ifrån att inte tacka ja, jag behöver ett par dagar till att fundera och bara vara...

Idag är det i alla fall sol och jag funderar på en promenad :) I vilket fall som helst måste jag gå ut idag för vi är bjudna till B och P att kolla på Melodifestivalen som drar igång. Igen. Det ska bli trevligt :)

Dessutom måste jag städa, kommer en "spekulant" och kollar på lägenheten idag. Tror inte att han har uppfattat hela grejen rätt, men eftersom att Väsbyhem stängde sin telefonväxel kl. 12 igår kan vi inte fråga utan han får väl komma och kolla på lägenheten då. Det har redan varit massa folk här men det var evigheter sen... Jaja.

Puss

Nu blev jag nöjd

Förra terminen tyckte jag gick sådär, det kändes inte alltid som att jag hade koll + att det var fruktansvärt stressigt. Lägg till att jag var sjuk ungefär hela tiden. Då blir jag så nöjd och stolt över mig själv när jag går in på studera.nu där man har koll på alla betyg och inser att jag har fått VG på 4 av 5 tentor samt klarat alla praktikplatser u.a.! Jag var tvungen att visa er bara för att jag för en gångsskull är nöjd :) Observera att man egentligen bara kan få G på omvårdnadskurserna (men på nåt vänster lyckades jag få ett VG på akuten...)

9HFH12 SAMHÄLLE OCH HÄLSA II 7.5 VG  
9040 Examination 7.5 VG  
 
10MN11 PATOLOGI II 7.5    
0002 Obstetrik och gynekologi 1.3 G  
0003 Pediatrik 1.2 VG  
0001 Psykiatri 2.5 VG  
0004 Akut- och perioperativ vård 2.5 VG  
 
7HOM13 YRKESSPECIFIK OMVÅRDNAD INOM PSYK, OBST, GYN. OCH PED. VÅRD SAMT INOM AKUT- OCH PERIOPERATIV VÅRD 15.0    
7044 Barn- Hjärt- och lungräddning (BarnHLR) 0.5 G  
7042 Omvårdnad inom obst/gyn vård 2.3 G  
7041 Omvårdnad inom psykiatrisk vård 5.0 G  
7043 Omvårdnad inom pediatrisk vård 2.2 G  
7045 Omvårdnad inom akut- och perioperativ vård 5.0 VG  


Det var ju lite synd att jag "bara" fick ett G på obs/gyn-tentan, annars hade jag fått VG i patologikursen. Men jag är stolt i alla fall!

Jag har nu tagit 121,5 hp (det sista 1,5 hp är en preporatory course jag tog när jag trodde jag skulle åka utomlands...) och det är bara 60 hp kvar. Känns lite overkligt faktiskt.

Puss

Vaknade tidigt

Jag vet inte vad det är för fel på mig. Jag är galet trött och sen vaknar jag jättetidigt! Jag har möjlighet till sovmorgon men nej nej, då ska jag vakna. Suck. Kan jag vara så stressad att jag inte ens kan sova ut? Att jag känner att jag har så mycket att göra? (Som jag inte har, vad jag vet...)

Idag ska jag i alla fall inte göra mycket. Kanske ta en promenad om vädret tillåter. Kanske packa lite mer. Nej gud, nu blir jag ju nästan uttråkad...

Puss

Effektiv men trött

Jag och A har verkligen varit effektiva idag. Förutom att A har varit på jobbmöte har vi:

* tvättat bilen

* handlat färg till sovrum och kök

* hittat två lämpliga kandidater i tapetjakten

* handlat mat

* handlat en pirra

* kunnat hämta recept på apoteket

Igår hittade vi dessutom de socklar vi vill ha till lägenheten :) Nu gäller det bara att få tillträde till den igen så renoveringen kan fortsätta.

Är inte bättre med min mage, har sån sjuk halsbränna, det känns som nån häller nåt frätande i min hals mest hela tiden :( Och så är jag fortfarande trött. Men jag och H är klara med PM:et så jag kan softa lite till. Hade tänkt att jobba lite de här dagarna men de har inte hört av sig så jag passar på att njuta av ledigheten.

Är så grymt sugen på att åka utomlands, sitter och tittar på alla resebolags hemsidor... Förhoppningsvis kommer jag och A iväg när jag tagit examen om ett år... Långt kvar jag vet, men jag älskar att planera :)

Puss

Snurrar på

Mitt liv fortsätter sitt eviga spinnande och det är inte alltid jag hinner med. Just nu känner jag mig lite ur fas... Har halsbränna, är galet trött och är snurrig. Då är det tur att man är ledig i ett par dagar. Jag och H är nämligen klara med PM:et som vi kämpat med nu :) Så imorgon ska vi skicka in det, på torsdags och fredag läsa en annan grupps PM och sen är det helg "på riktigt". På de här fem dagarna ska jag väl lyckas på mig på rätt köl igen?

Lägenhetsrenoverandet går inte alls, kommer inte in i lägenheten... Mycket irriterande. Det gör ju inte att min stress blir mindre direkt... Idag har vi i alla fall valt ut socklar till hela lägenheten :)

Puss