Pigg igen!

Vaknade imorse ovanligt pigg! Hur konstigt som helst eftersom att jag igår var supertrött. Men jag antar att jag sov superbra då. Klev upp 5.10 (hualigen!!) för att visa mig duktig på praktiken =) Det gick faktiskt bättre idag, fick ha hand om en egen boende. =)

Ska äta tacos med älsklingen och P vid sju-tiden, ska bli jättegott. =) Länge sen jag umgicks med vänner efter all sjuklighet och praktik och skolarbete.

Har fått lite pli på mina studieuppgifter under praktiken nu, det är inget att leka med... Får göra det mesta när jag går med sjuksköterskan v. 46-47 eftersom uppgifterna innebär att man ska sätta sig in i en ssks arbete.

Känner att jag har försummat mig själv de senaste två veckorna; har ätit katastrofalt samt inte tränat en enda gång. Men jag har ingen ork till att träna samt ingen tid att äta. Och när jag kommer hem och har tid att äta är jag för trött för att göra bra mat... Måste komma på en strategi för detta.

Puss

Sjukhuset

Var på Sabbatsberg idag för att göra en undersökning, men jag har så ont att det inte gick :( Så nu måste vi boka en ny tid så jag kan få narkos men till detta är det ca 4 månaders väntetid! Helt sjukt... Jag som bara vill bli frisk. A var med mig idag, han höll mig i handen när de undersökte mig.

Känner mig ledsen och nere, vet inte varför. Funderar på om det beror på praktiken; att det är så mycket som rör sig i huvudet. Arbetar med personer med demens vilket leder till att en hel del frågor och funderingar ploppar upp i huvudet. Men det går lixom inte att hålla reda på allt. Dessutom har vi haft ett dödsfall som det inte alls har talats mycket om. Jag som aldrig har varit med om det vet inte alls hur jag ska ställa mig till det.
Men det kan också bero på den mörka årstiden, eller så är det en kombination av mycket. Att jag har börjat äta dåligt igen kan ha med saken att göra.

Dessutom har jag tonvis med uppgifter att göra samt att jag känner mig superdålig på praktiken. Alla andra verkar vara så mycket bättre och får göra så mycket mer....

Frustrerad

Fortsätter på praktiken, men den gör mig frustrerad! De andra får vara med på sjuksköterskornas saker, medan jag bara får gå med ett vårdbiträde... Även när jag idag bytte avdelning fick tjejen som bytte med mig göra saker med syrran trots att jag aldrig får! De säger att jag måste gå med vårdbiträdet och inte vara med syrran eftersom att jag aldrig jobbat inom vården, men jag kan väl få avvara 15 min per dag och se vad jag kommer att jobba med?? Det är inte så jätteroligt att gå omkring (och mest titta faktiskt) på det som vårdbiträden gör (matar, duschar, bäddar etc). Så jag är frustrerad.

Puss

Ny vecka, och inget lov här inte

När alla andra som går i skolan (okej, i alla fall gymnasiet och grundskolan) har lov kämpar jag på mot illamående och med praktiken. Dessutom kom S och sa att vi hade en uppgift som skulle ha varit inne förra veckan så den har jag panikgjort nu (jag kan glädja mig med att endadt 2 stycken hade lämnat in den...)

Sjukt illamående, vaknade i natt av att jag nästan spydde. Men pallrade mig iväg till praktiken i alla fall. Var mer självständig där idag, och det är jag stolt över. =) Imorgon är jag på en ny avdelning och på onsdag är jag ledig (läs: ska till läkaren) så det är först på torsdag jag träffar alla boende och min handledare igen. Måste sätta mig ner med henne igen, har ju min uppgift att gå igenom (en målformulering som hon egentligen ska ha tagit del av innan).

Idag blir det lite plugg i form av litteraturläsning och brain storming, sen får vi se om jag ids äta nåt vettigt till middag samt om jag kanske ska hoppa in i duschen.

Puss

Vill också!

Sitter här hemma när alla (!) andra är ute och partar, men så går det med feber... Passar på att spana in bloggar och sånt, och kom på att jag är så sjukt avis på tjejer som lyckats på sina områden!

Se Sofi Fahrman som har flyttat till NY och gör det hon allra mest vill, skriver en bok, blir plåtad osv. Eller Isabella Löwengrip som tagit Sverige med storm (antingen hatar man henne eller så älskar man henne). Och så finns det dem som lyckats inom de områdena de vill. JAG VILL OCKSÅ!

Är så avis, men kan de kan väl jag?? Vad vill jag då?

* Bli framgångsrik och en förebild

* Sprida glädje

* Ha en maktposition så att jag kan förändra!

* Hjälpa utsatta människor

Och mycket mycket mer. Självklart vill jag tjäna pengar också, men förhoppningsvis kommer det på köpet. =) Men främst vill jag förändra så mycket, och just nu är jag inne på sjukvården och speciellt ssks lönesituation... Kanske hamnar jag i politiken? Förändring åt folket! Och tänk om jag kunde bli en bra förebild som unga kunde se upp till och tänka, precis som jag gör nu, kan hon kan jag.

Puss


Äntligen helg

Efter en lång vecka är det äntligen helg. =) Jag behöver sova så mycket!

Fick tillbaka tentaresultaten igår (Omvårdnadsvetenskap) och gissa vad. JAG FICK VG!! Jag som trodde jag kunde faila :P Underbart. Jag är som på moln. =) Dessutom klarade jag läkemedelsberäkningen! Hurra! Inga tentor som släpar längre. Nu kan jag till fullo koncentrera mig på praktiken.

Fick en vaccination mot svininfluensan igår, satan vad armen gör ont! Men det är det ju värt. =)

Nu ska jag och A iväg till Stinsen och shoppa, men alla andra :P

Om en månad får man lönen som man ska julhandla för! Vart tog året vägen??

Puss

Slutkörd

Första heldagen på praktiken är över, och det känns som om jag har blivit överkörd av ett tåg. Huvudet spränger och jag är superdupertrött. Men lite bättre är det efter lite sömn och mat =)

Det är väl inte så jätteroligt på praktiken, gav frukost, mediciner, klädde på osv osv. Okej, jag gjorde inget utan tittade på. Måste ju titta första gången. Efter lunch gjorde jag ingenting faktiskt.

Imorgon hade jag tänkt att vara lite mer kreativ och läsa journaler.

Puss

AJ!

Sitter här och borde sova men har så sjukt ont i magen! Usch...

Pappa har just skaffat facebook hur kul är inte det? ;)

Jobbade 17-22 idag, insåg att jag håller på att bli en grinig tant.

Imorgon börjar praktiken, är inte lite nervös! Och givetvis taggad.

Puss

Vatten, stan är full av vatten

Typisk höstdag med regn och blåst. Skittråkigt. Ska ner till centrum och träffa V och kolla massa kläder, men det blir svårt för jag gissar på översvämning snart.

Insåg efter igår att jag måste vara en oerhört tråkig 21 åring som aldrig går ut. Nu får jag lite ångest över det faktiskt.

Borde städa idag, började lite smått igår, men den städmanin gick över tills idag. Ska väl göra så mycket jag orkar. :P

Vad tråkigt jag fick.

Puss

Årets sista tenta?

Känner mig tom i huvudet efter tentan, men nu börjar det klarna upp. Tentan i sig gick väl inte så jättebra, kan ha klarat den, kan ha missat den. Men det bästa är att det inte gör så himla mycket om jag missar den, jag kommer ju att lära mig allt som vi hade tenta på någon gång!

Gick hem till mamma och åt en god middag och fick i mitt ett par glas champagne så en fruktansvärd huvudvärk har infunnit sig. Men det är väl baksidan av att spänna sig inför en tenta och som släpper med alkohol. Men två alvedon gör susen.

Ska snart och sova (pinsamt att säga en fredag när man är 21 år!!) men jag dissade tjejerna för en utekväll. Kändes bara som jag inte skulle orka. Kudden lockar inte allt för mycket, men dit ska jag. Ska bara kolla på Idol först. Hoppas inte Camilla åker!

Nej, nu börjar jag pladdra på för mycket.

Puss

Two down, one to go

Igår var det omtenta i läkemedelsberäkning, idag praktisk examination i omvårdnad. Imorgon är det tenta i omvårdnad. Det känns som den här veckan är evighetslång!

Tror faktiskt att läkemedelstentan gick bra, det kändes som det. Men eftersom att jag nu officiellt har erkänt det kommer det att gå åt pipsvängen.

Den praktiska examinationen gick i alla fall bra, ja, inte sådär 110 % bra som jag hade velat, men endock godkänt bra. Fick sätta syrgas, mäta saturationen samt suga övre luftvägar. Glömde dock presentera mig och mäta saturationen först så jag är inte nöjd. Men godkänd.

Försöker plugga till tentan imorgon, men det finns inte mycket ork kvar i min kropp. Det blir en blandning mellan vila och plugg. Och lite pepparkakor med björnbär.

Tror inte jag får mer än G imorgon på tentan, om ens det! Men på måndag går vi ut på praktik i fem veckor, då slipper jag i alla fall lika mycket skolarbete även om vi har en del. Skönt.

Tror det blir gymmet idag, men först ska bilen få nya skor.

Puss

Två dagar på KTC

Igår lärde vi oss allt (nåja, en del) om ergonomi som faktiskt är väl värt att ta med sig! Idag hade vi massa annat, nämligen pulsoximetri och sugning av nedre luftvägar, venprovtagning, KAD (sätta kateter) samt sårvård. Det mesta mycket intressant, men inte allt.

Var grym på venprovtagningen (enligt mig själv då) och gjorde rätt på en gång! Inget blodbad för mig inte! Och jag som aldrig gjort det förut :D Har väl tittat på för många gånger när de gjort på mig. Fast då har jag ju iof tittat bort...

Sårvården var inte mycket att hänga i julgranen, hoppas innerligt att jag inte åker på den examinationen på torsdag. Men med min tur gör jag väl det.

KAD var läskigt ibörjan, men det är bara att vänja sig och spela proffesionell. Man kommer antagligen att få se mångas underliv de nästkommande veckorna :P

Att sätta syrgas och suga luftvägar var inte så svårt som man kan tro. Men det mesta rullade på bra idag tror jag. Det kändes så i alla fall. Pigg hela dagen för en gångs skull! Trots att jag gick upp den omänskliga tiden 6.10 så har jag inte ens nickat till idag. Har tom tyckt det varit roligt att plugga.

Och på tal om att plugga, måste titta igenom läkemedelsberäkningen som det är omtenta på imorgon. Hade ett ynka fel sist...

Puss

Saker att göra när det regnar

Tittar ut och inser att hösten är här till 110 %. Det regnar, blåser och löven är gula. Jaja. A är iväg och spelar data med kompisar så jag har annat för mig i regnet:

* Försöker hänga med i hästsporten trots att jag inte är aktiv just nu. Det är världscupshoppning från Oslo.

* Äter upp de sista chipsen jag köpte i fredags! Mums

* Målar naglarna, det var ett tag sen så jag är väldigt ringrostig...

* Ska ta en lång, varm dusch, men naglarna måste torka ordentligt då

* Kollar runt lite på vad jag behöver läsa tills imorgon då vi ska vara i Huddinge och lära oss om Ergonomi!

* Läser det jag vill i min kurslitteratur, faktiskt kul om man själv får välja kapitel!

* Slöar mest allmänt, och gör vad jag vill :D

Hade tänkt att åka och sola, men eftersom A tog bilen och regnet öser ner blir det ett senare projekt.

Puss

Segt med update

Har haft två miljoner saker på gång hela tiden, när jag inte har sovit, så jag har inte haft tid att uppdatera här.

Det är skola, jobb, skola, träning, skola och sånt. Plus att jag har sovit väldigt mycket eftersom jag är helt slut.

Idag ska jag iväg till mormor på middag. Men innan dess ska jag träna. Hoppas jag.

Puss

Så väldans trött

Var hemma hos P igår kväll och hade det väldigt trevligt; åt goda bruchettas och så =) var dock supertrött efter två hårda veckor både i skolan och som sjuk, så jag åkte hem redan vid 23. Somnade nästan omgående och vaknade inte förren 11.30 idag! Hur underbart skönt som helst!

Har en del alternativ på vad jag ska hitta på idag. Plugga, gymma, fixa en god middag åt mig och älsklingen, städa, tvätta och lite sånt. Får se vad som sker.

Jag är helt chockad att jag varken har skola eller jobb att gå till idag, tycker att jag jämt är ute och flänger. Blir kanske en heldag inne??

Puss


Fredag!!

Om förra veckan gick ruskigt segt så har denna gått superfort! Och nu är det äntligen fredag igen =)

Var i skolan och lärde mig hjärt- och lungräddning, sånt måste man ju kunna som sjuksköterska :P Var där endast en timme, kändes lite onödigt men det var ju obligatoriskt så...

Funderar på om jag orkar åka till gymmet, känner mig helt utslagen och frusen och ska på fest ikväll. Annars blir det gymmet lör och sön...

Läste just Vårdfackets senare nummer som ramlade in i brevlådan idag och undrar VARFÖR jag valde att bli sjuksköterska? Mer och mer jobb, speciallt på helger, sjukt dålig lön, en OB-ersättning som inte har ökat på flera år, uppsägningar och mycket mycket mer. Negativt. Kul! Verkligen.... Slitsamt ska det vara också. Ett par med två barn jobbade båda inom vården och då också helger, vilket ledde till att de hade var TIONDE helg hemma tillsammans. Hur kul är den??? Kan man inte få nån uppskattning som syrra? =(

Ja, förbi bolaget ska jag också, tänkte inte drick först, men ett par cider blir det nog i alla fall.

Puss