Nu är det semester

Galet skönt. Har börjat semestern med rosé, sockerdricka och jordgubbar! Vid mammas grannes pool med E. Lovely :) Nu är jag bara sjukt trött eftersom jag faktiskt jobbade idag...

Sessan var ju hos veterinären igår, hon hade en infektion i halsen och lite hårstrån som irriterade. Nu ska hon äta päckel medicin i 10 dagar. Stackarn...

Puss

En ynka dag

Jag vet att jag är tjatig, men när det snart är semester är det typ det enda man tänker på! Och imorgon vid den här tiden har jag det! Helt galet :) Och så skönt det ska bli! Tyvärr verkar vädret svika mig... Men man kan inte få allt.

Bra, och lugn, dag på jobbet. Jag hade bakat kärleksmums till fikat. Det var uppskattat! Inte så att jag fjäskade eller så utan vi turas om att baka till onsdagarna. Jag tänkte att jag skulle ha mitt avklarat :)

Min lilla älskling S har blivit sjuk av något slag, A bokade en tid hos veterinären kl 18. Får se vad det kan vara... Hoppas det inte är nåt!!

Puss

Badat

Idag var jag på jobbet, en sån där intensiv dag där jag hade saker att göra hela tiden. Men som tur var jobbade jag med underbara människor :) Och tiden går ju så fort då! Och simsalabim så var det hemgång. Jag tvingade med V att åka till grannens pool och bada, men först gjorde vi ett stopp på Drop In och handlade hem sallad. Sen låg vi vid poolen, åt sallad, badade och snackade skit! Så sjukt skönt! Och när jag kom hem bakade jag kärleksmums eftersom att jag imorgon ska bjuda på fika på jobbet.

Nu är det bara två arbetspass kvar tills semestern!!!

Puss

Trött = klumpig

Idag har varit en sån där dag då jag önskat att jag hade 100 % mer energi. Jag vet inte vad som är felet på mig men ibland så är jag bara så galet trött. Och då menar jag inte lite grann utan väldgt mycket trött. Hur som helst sov jag typ 13 timmar i natt. Vaknade, gick till gymmet med A (cross-trainern i 30 min), åkte hem till mamma och solade. Åkte hem igen, tog en promenad till centrum, handlade bubbel och ett nytt lakan och skulle sen till ICA. Här är jag sjukt trött och okoncentrerad vilket resulterar i 1) att jag tappar den nyinköpta blombuketten upp-och-ned så den går sönder 2) att jag tappar hela systemetkassen i marken så en av flaskorna går sönder. Jag orkar inte ens bli generad. Suck. Tog mig hem och åt mat och vilade.

Imorgon är det jobb igen, hoppas jag är piggare då. Har köpt blutsaft om det nu är det som är problemet... Eller så vill jag hemskt gärna ha semester (vilket sker på torsdag kl 15.30).

Nu: dammsuga och moppa. Jag slängde tre mjuka gurkor. Soppåsen läckte sedan på hallgolvet. Mys.

Puss


Lite ledighet

Nu har jag jobbat nästan hela veckan och det känns. Både fysiskt och psykiskt. Och nu är det bara 3 arbetsdagar kvar tills semestern!! Jag kan nästan inte förstå det! Gud så underbart det ska bli :) Hoppas jag. Har just beställt lite böcker från Adlibris så jag har i sommar :) Jag har snart läst ut Brott och straff som jag läser just nu.

Jag, A, M och J var på bio idag, såg Super 8. Jag tyckte den var bra :) Gillar lite sci fi men vem gör inte det :D Skönt att tänka sig bort från verkligheten ibland...

Imorgon är jag ledig! Då blir det slappaslappaslappa. A snackar om gymmet men vi får se. Är det bra väder kanske jag tar mig till mamma, läser en bok eller kanske badar lite pool. :) Eller så gör jag bara precis det jag vill! Tänkte däremot ta mig till Systembolaget och inhandla en flaska rosé så jag kan festa på torsdag kväll, då har jag ju semester!

Puss


Midsommar på jobbet

Jepps, som ni vet har jag jobbat hela dagen (okej, 14-21 i alla fall) och jag har alltså firat midsommar på jobbet! Men det var faktiskt okej, jag och H hade styrt upp knytkalas så vi hade ett stort buffébord! Det var gott :) Sen hade jag blommor (fejk...) i håret så jag också kände mig somrig :) Och jag och A tog faktiskt en promenad innan jag började och åt glass.

Imorgon är det återigen jobb men jag tänkte hinna med att betsa trösklarna som vi ska sätta in och vattna mammas blommor innan dess.

Puss

Nehej

Det är bara att inse, gymmandet är över för den här säsongen. Haha, jag har inte skadat mig eller så men jag har inte tid/ork/lust att gymma. Och så tänkte jag att jag skulle gå idag, men nej. Sov istället (efter att ha gått upp kl 5 på morgonen för att skjutsa till Arlanda...) och tänkte sen att "efter midsommar" ska jag börja träna. Men det är bara att inse, då har jag semester och kommer inte att träna. Så jag får återuppta träningen i augusti igen. Klart jag kanske tar mig en sväng dit innan dess också men inte lika frekvent. Skönt att ha rett upp det med sig själv ;)

Min semester kommer förresten se ut på följande sett:

1/7 - 31/7: SEMESTER

4/7 - 5/7: Kolmården

16/7 - 22/7: Öland

22/7 - 24/7: Göteborg

25/7 - 31/7: Gotland

Öland och Gotland kommer jag bara åka till om det är bra väder. Annars vet jag inte vad vi ska hitta på dessa veckor. Men Göteborg och Kolmården är redan bokat med hotell och allt :) Nu gäller det bara att hitta en kattvakt...

Men först är det 7 arbetspass kvar!! Det kommer gå galant :)

Puss

Ledighet

Idag har jag haft en välbehövlig ledig dag. Sov länge med lilla M sovandes bredvid mig på ena sidan och A på andra. Åkte till mamma och la mig i en solstol och läste ut en bok. Mycket skönt!! Hann först luncha med henne på en thairestaurang :) Fick sen tillbaka bilen från verkstaden och nu har jag just ätit middag. En riktigt skön dag! Och det har varit sol utan att vara för varmt. Underbart!!

Imorgon är det lönedags igen, också det välbehövligt :) Har dock inte jobbat så mycket i maj och jag får inte heller CSN-bidrag så jag får ta av sparpengarna. Men det gör inget. Man har ju dem sparade för tillfällen som detta.

Puss

Snurrigt värre

Idag på jobbet var det faktiskt rätt snurrigt. Hade typ 100 bollar i luften hela tiden och när en uppgift var klar fylldes det på med två nya. Men jag kom ut levande på andra sidan! Dock sliten men jag är ju ledig imorgon så jag klarar mig :) Tog återigen en power nap när jag kom hem, en välförtjänt sådan.

Puss

Dålig natt

Usch och fy vad dåligt jag sov i natt! När jag vaknade vid tretiden hade jag snurrat omkring så mycket i sängen att lakanet inte alls låg där det skulle. Och den dåliga sömnen gjorde att jag kände mig som en zombie på jobbet. Har precis sovit i 1,5 h, timmar som skulle ha kunnat spenderats på gymmet...

Jag måste komma igång med gymmandet igen! Det var flera dagar sen jag var där. Och efter gårdagens godissmaskande och latande så behövs det. Hehe.

A är gullig idag och har vikt tvätt och gör nu mat! Vilken lyx :) Han har också tvättat och diskat. Duktig ponki. Och gått upp tidigt för att lämna in bilen på service! Tänk om man hade det så jämt :) Men tvättmaskinen vi har lever sitt eget liv och skuttar omkring inne i badrummet. Den står lite snett och dunkar satan när den centrifugerar... En vacker dag kommer golvet att gå sönder = vi måste laga tvättmaskinen innan vi måste laga golvet...

Puss


Afganistan

Kära A åker till Afganistan imorgon vilket är jättetrist!! Dels för att det är i minst 5 månader men främst för att det är farligt... Usch, han måste komma hem hel! Han har lovat det...

Var i stan och träffade honom och några andra kompisar idag. Regnet öste ner och jag var en liten blöt fläck. Åkte hem efter mysig fika och värmde mig. Har spenderat resten av dagen i sängen med datorn i knät och kollat på Lost och Gossip Girl. Riktigt skönt att slappa ibland. Nästa vecka jobbar jag ju massvis så jag får passa på.

Puss

25 årsfest

Ikväll blir det festande :) E fyller 25 och jag tänkte komma dit och gratta henne :) Ska ha på mig min nya klänning (som jag fyndade på rean!!) och ett par skyhöga klackar. Det kommer vara som att vara full hela tiden för jag har på något konstigt sätt vant mig av vid att gå i klackar... Men nu är det dags igen!

Har köpt fina saker till E, men jag avslöjar inget... ;) Själv är jag nöjd, funderade själv på att ta en present till mig, men den passade inte så bra här hemma... Hoppas E blir glad!

Nej, ska nog ta och ringa taxi nu, A jobbar och han har bilen. Och med tanke på mina klackar kan jag inte gå.

Puss

Regn och rusk

Usch, det är så tråkigt när det bara är 15 grader varmt och regn :( Speciellt när det är sommar och man förväntar sig varmare! Då är det ibland tur att man jobbar så man inte har lika stor ångest att man inte är brun och ligger ute och solar :P Jobbade igår kväll och ska jobba kväll idag igen. Rätt lugnt, jag har kommit in i arbetet snabbt igen :) Och jag känner mig rätt säker. Det är roligt att jobba när det går bra *peppar peppar*.

Annars är jag ledig i helgen. Ska fira E imorgon, hon fyller 25 år! Skojs! Och på söndag ska jag träffa A som ska till Afganistan i 5 månader på måndag!!! Det fåååår han inte... :( Vad ska han dit och göra? Jag hoppas verkligen att allt går bra. Som tur var är han kock, inte den personen som står längst fram vid strid :P Så ser mitt veckoslut ut.

Nästa vecka är det midsommarvecka (igen???) men jag jobbar 6/7 dagar. Haha. Jag försöker att inte tänka på att alla andra typ är lediga och ska dricka vin och äta gott. Jag får tänka på vilka bra pengar det är! Och att vi ska ha så trevligt på avdelningen :) Tänkte ha knytkalas :D

Puss

Hoppla häst!

Idag frågade snälla S mig om jag ville följa med till hennes medryttarhäst (om det nu är ett ord...) och det ville jag ju förstås! Så himla mysigt! Jag skrittade runt och körde lite dressyr på en fin f d travare. Det var så länge sen jag red och det är ju så underbart :)

Var också på utbildning på jobbet idag. Det var lärorikt! Kul att man får lära sig även på jobbet :) Sånt vill jag ha mer av. Imorgon och på fredag är det jobb igen men sen helg :)

Det är inte så mycket mer att rapportera.

Puss

Riktig slappardag

Idag har jag gjort ingenting!!! Sov till halv ett eller nåt, kollade på Lost, slappade, gjorde pannkakor med grädde, kollade på TV. Och jag sitter fortfarande vid TV:n. Och datorn. Jag har faktiskt lite ångest över att jag inte gjort mer men man kan inte göra saker hela tiden intalar jag mig...

Imorgon är det utbildning inom stroke (jag jobbar ju som uska på strokeenheten på Danderyds Sjukhus) och jag tror nog att det blir intressant :) Sen är det jobb tors och fre kväll. Och ledig i helgen! E fyller 25 så jag ska dit på lite festligheter.

Puss


Det är kul att jobba

Idag var det roligt att jobba. Varför? Många orsaker. Dels för att för första gången på... ja, nånsin? var vi överbemannade (ja, vi var det!!) så jag kunde göra mina uppgifter i lugn och ro. Dels för att det nu jobbar så många unga på avdelningen och vi har så kul! Dels för att jag inte behöver plugga när jag kommer hem. Eller tänka att jag ska till skolan/VFUn imorgon. För imorgon är jag ledig!!

På onsdag skulle jag ha varit ledig med jag ska på kompetensutveckling hela dagen. Men det ska bli kul!

Puss

Time for work

Sommarlov i all ära men som den student man är måste man ju jobba istället. Så igår jobbade jag, idag ska jag jobba och imorgon ska jag jobba. Det är faktiskt kul att jobba när man vet att man inte behöver plugga när man kommer hem eller ska till skolan dagen efter!!

Efter kvällspasset igår åkte jag till F och E dit A m fl hade begett sig. Vi spelade ett roligt spel som hette M.I.G. Det är frågesport och vi var faktiskt rätt bra! :D Tyvärr vann jag inte, men det är ju inte det som räknas ;)

Det här med gymmet har kommit lite på efterkälken de senaste dagarna, men det beror på att jag har prioriterat att sova och jobba. :P Förhoppningsvis kommer jag in i bättre rutiner snart.

Puss

Sommarloooov!!

Sista sommarlovet börjar nu! Har lämnat in (en halvbra) rapport, haft en muntlig examination och lämnat in AssCe-formuläret. YES! Väldigt overkligt men sköj :) Imorgon är jag ledig och på lördag börjar jobbet. Snart är det semester!

Puss

Sista dagen bjöd på dramatik

Äntligen har jag avverkat sista dagen på praktiken, jag är helt slut! Tur att jag har haft en underbar handledare annars hade jag förgåtts. Distriktssköterska, det är ingenting för mig det... Men idag hamnade vi mitt i dramatiken. En bomb hade hittats på gatan bredvid så hela Odenplan och gator runt omkring var avspärrat. Inte allt, men mycket. Och jag satt på första parkett och beskådade spektaklet! 10:e våningen med utsikt över allting. Sen blev det ju bara bättre av att vi hade patienter i området :P Jag gillar dramatik! Nu tror jag inte att det var en riktig bomb de hittade, såna finns bara i USA typ, men det var kul att kolla in alla poliser! ;)

Det är galet att jag om 24 timmar (om jag blir klar med rapporten) har sommarlov! Då har jag avverkat 5 av 6 terminer. Galet galet. Och jag har bara en praktik kvar innan jag ska vara självständig sjuksköterska. Men det har varit en del praktiker under åren:

1. Körsbärsgården (termin 2, 5 veckor. Äldreboende)

2. R 18, KS Solna (termin 3, 8 veckor. Neurologrehabilitering)

3. Q 62, Astrid Lindgrens barnsjukhus (termin 4, 2 veckor. Barnortopedi)

4. C 14/C24, KS Solna (termin 4, 2 veckor. Gynekologi)

5. MAK, KS Solna (termin 4, 4 veckor. Akutpsykiatri)

6. Akuten, KS Solna (termin 4, 2 veckor. Akutsjukvård)

7. CIVA/Postop, KS Solna (termin 4, 2 veckor. Intensivvård)

8. Ambulansen, AISAB (termin 5, 2 veckor. Akutsjukvård)

9. Familjeläkargruppen Odenplan (termin 5, 4 veckor. Primärvård)

Galet mycket, eller hur!? Jag har en 7-veckorsplacering kvar på AVA, KS Solna. Det är en akutvårdsavdelning för kirurgpatienter och jag hoppas verkligen att det ska bli roligt!!!

Imorgon är det examinationsseminarium och jag borde bli klar tills dess. Har gjort en Power Point men det är inte 100 % klar. Och jag sitter ju fortfarande med rapporten. Men sen sommarlov :):) Fast på lördag börjar jag jobba igen.

 

Puss


Bra helg

Det har varit fem sköna lediga dagar, jag har verkligen kunnat slappna av och ta det lugnt. Och fint väder har det varit också!! Så jag har faktiskt fått lite färg :)

Igår var det så himla trevligt. Vi såg en (urkass) parkteater, men det är ju sällskapet som räknas :) Satt på klippor tills solen gick ner och tog oss sen till Scandic Malmen där vi drack lite rosé (i alla fall jag). Idag har jag och A varit på gymmet och sen spenderat dagen/kvällen på "ängen". Vi grillade, solade, snackade och hade det bra. Med massa vänner. Superskönt!!

Imorgon är det back to reality. Två dagar med praktik och rapportskrivande sedan en dag examination. Vi får se om jag klarar det. Men det tror jag ;)

Nu ska jag faktiskt slita mig från solen och plugga.

Puss

Parkteater

Ikväll ska jag träffa massa fina vänner och kolla på parkteater i Vitabergsparken! Det ska bli superduperkul, verkligen! Det var ett tag sen jag såg de små filurerna... Men innan dess så ska jag plugga och gymma.

Puss

Sommar!

Äntligen är det sommar! Två dagar kvar på praktiken och ett examinationsseminarium innan det är sommarlov, värme, första doppet (i en pool), grillkvällar, rosévin, snart semester... Ja livet leker :)

Idag har jag och A tagit en långpromenad i solen. Mycket skönt! Resten av lördagen ska tyvärr spenderas med plugg men ibland måste man... Tänkte bli klar med sista uppgiften innan torsdag så jag verkligen får sommarlov då och inte har något som släpar.

Puss

Så glad!

Varje år vid den här tiden blir jag så glad - och rörd! Varför? Jo, för det är studenttider!! Jag minns själv hur otroligt roligt det var och hur otroligt skönt det var att ta studenten! Åka flak, festa hela dagen, aldrig mer skola... Dessutom hade vi 30 grader varmt och strålande sol så min student (för 4 år sen) var toppen! Och nu tänker jag tillbaka på det och är så glad med alla som känner som jag gjorde då. :)

Idag har det faktiskt varit roligt på praktiken och dagen har gått fort. Gick med en läkare och var med på hans mottagningsbesök. Kanske inte de mest roliga fallen men det var trevligt att se nåt nytt. Men nu är det nåt ännu roligare som händer, jag är ledig i fem dagar!!!

Det ska bli sol och varmt så jag ska bli brun. Och så ska jag plugga. Kanske. Haha.

Puss