Plugg

Jag har pluggat i typ 7 timmar nu, med endast ett fåtal avbrott. Jag känner mig väldigt ambitiös! Och det känns inte alls dåligt. Skönt faktiskt. =)

Nu ska jag kämpa sista terminen. =D

Jag unnar mig lite vila nu innan  jag ska sova.

Puss till alla underbara vänner!


Aj

Nu brände jag mig på sockerkaksformen också. =(

Men den är nog god i alla fall!

Puss

Sockerkaka

Jag och min lillebror bakade en citronsockerkaka idag. Mums, jag längtar tills jag får ta ut den ur ugnen. =D I looove sockerkakor!!

Var snälla där ute nu!




http://home.swipnet.se/hultin/dok/recept/aggfrisockerkaka.jpg

Skolbalen

Äntligen börjar det likna nåt med projekt skolbalen. Vi har fått reda på vad en biljett ska kosta och ska börja sälja dem nästa vecka! =D Jag hoppas att så många som möjligt köper en så att det blir en super-duper-kväll i maj. =) Åååh, det känns så skönt.

Snart ska jag sova, är jättetrött. Men puss till alla!

Balklänning

Det är grymt svårt att hitta en balklänning! Vi har bal den 12 maj och jag måste börja leta nu för jag är så kräsen. =P Tittade på 650 olika klänningar och fastnade för tre. Vilken är snyggast?

     

Puss och god natt!

Högskolan

Har suttit och kollat runt på lite hemsidor till högskolor. Jag vill så gärna bli veterinär, men det är så svårt att komma in där! Så nu ska jag satsa på ett bra resultat på högskoleprovet (som jag anmälde mig till idag) och sen ska jag chansa på att kanske komma in. Det är 20.0 eller 1.9 som gäller. Jippie.

Skapade faktiskt ett konto på
studera.nu. Jag känner mig heltaggad för högskolestudier. Även om jag är lite skoltrött. Men man får se vad som händer.

Pussar!

Utgång

Det var en intressant kväll igår. Den började bra, slutade väl halvbra med näsblod och en stor fet minneslucka. Det blev alltså ett eller två glas vin för mycket för mig. Hmm. Ajja, bilderna får säga resten.

                        

Rosa

Jag har kommit på att jag är en väldigt rosa människa! =D I love pink. I will wear it all spring and summer! Jag funderar på att köpa en rosa skidjacka till alperna, men jag tror inte pengarna räcker till det. Tyvärr. Men min älskade rosa peakmössa åker med! Alla kommer prata om svenskan med den rosa mössan! Haha.

Usch, jag är fortfarande irriterad på kompisar, men jag är inte en långsint person så jag är glad som en gås just nu, om man nu kan vara det. Imorgon ska vi ut och ta några krogrundor på Söder, så då kommer humöret vara alldeles på topp. Hoppas jag. Jo då, det kommer det. =D

Love to all of you!


Vänner

Ja, man märker vilka som är riktiga vänner och vilka som inte är det. Jag blev jätteledsen idag, hoppas ni fattar det.

Till alla min riktiga vänner, jag älskar er!

På gott och ont

Ja, jag fick tillslut ett VG i matte D. Som jag är superglad över! Men det är svårt att vara glad när andra klasskamrater inte får det och blir ledsna. Jag blir ledsna med dem. Jag vet hur de har det. Men det är bara ett betyg, det har jag lärt mig. Man kan leva utan superbetyg, även om det svider i början. Man blir starkare. =)

En stor kram till alla ute i ett kallt Sverige, och andra delar av världen med =D

Finally

Äntligen fungerar datorn igen! Efter ett par dagars svärande och ett par timmar i telefonen. =D Jag orkar inte ens beskriva vad som hände, jag är bara lycklig och lättad. Prisa gud för datorsupporter! Även om dem är lite sega...

Love to all of you!

Död åt datorer!

Jag förstår inte. Datorer måste hata mig, de gör aldrig som jag säger. Nu har min bärbara tydligen ingen IP-adress. Skitkul...

Ajja, hoppas alla ni andra änglar har en superdag =D

Ont

Jag ska verkligen inte äta varken godis, chips eller andra onyttigheter. Jag får så himla ont i magen och solar plexus. (För er som inte vet har jag reflux.) Jag har tänkt att gå på en diet den här veckan; inget fett, onyttigt, inget kött eller starkt. Nu ska jag inte lida mer. Köttet skippar jag mest för att jag är trött på det, men också för att jag inte bör äta rött kött.

Jag har ont nu. =(

Puss på alla underbara människor där ute!

Glad!!

Måste bara posta en bild som visar hur glad jag är! Det känns som det pirrar i hela kroppen! =D Fast den här bilden är från julafton och jag hade druckit ett par glas vin. Men jag känner mig så glad iaf. =D

Jag på julafton

Snö =D

Nu har det äntligen kommit snö! Skit i alla vårskor! Nu ska här göras snöänglar! Jag är sååå glad! Allt blir ljusare och fluffigare och roligare. =) Toppen! Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie.

Puss på alla! Jag hoppas alla är lika lyckliga som jag, det förtjänar ni. =D

Pengar

Jag och min kompis satt och diskuterade huruvida man blev lycklig av pengar eller inte. Båda var väldigt eniga om att man absolut inte var lyckigare bara för att man hade pengar, bara man hade så att man klarade sig. Ett exempel är t.ex. ett par jag känner som har rätt mycket pengar tillsammans, och som slösar en hel del på varandra. De bråkar nästan varje dag. Medan jag och Micke klarar oss på studiebidrag och ev. lite till och nästan aldrig bråkar! Jag lever hellre fattig och lycklig än rik och olycklig.

Förresten, det är väldigt oglamoröst att springa i högklackat.

Ha en skitbra, och lycklig, dag! =D

YEEES!

Jag är sååå lycklig! Vi har inte Anna i foto!!! =D Vi har en annan kille. Det känns som om det har räddat min termin som ska bli SÅ! bra. =D Jag är så glad och lycklig. Dock trött. Hehe. Hade för övrigt min första foto lektion idag. Bilden nedan tog Melinda på mig. Fast kamerorna vi har är asavancerade så jag fattar typ inget på dem. Haha. Men det ska nog gå bra. =) Vår fotogrupp är asbra! Eleverna är dem bästa. =) Nu är det helg också. YES!

Jag, fotolektion ett

Puss från mig. =D

Äntligen!

Nu har även Storbrittanien och USA annamat Milano och Spanien! Jag pratar givetvis om att man har infört att modeller måste ha ett BMI över 18! Fatta, ÖVER 18! Äntligen är eran av anorektiska modeller över, hoppas jag. Det är så himla äckligt och fult när modeller är trådsmala. Varför inte ha modeller som liknar människorna som faktiskt ska köpa kläderna, d.v.s. oss normala med BMI (en bit) över 18. I'm so grateful!

Sedan måste jag ju också berätta att jag är såå glad att modet i vår är, bl.a., 60-tal! Det är så sött att ha ljusa pastellfärger, stora solglasögon och stora diadem! Dessutom är det urgulligt med de söta klänningarna som härstammar därifrån. I will love this summer! Jag ska definitivt ta efter den trenden. =)

O.C.

Första avsnittet av säsong fyra i O.C. började idag. Jag måste säga att det var ett av de bästa O.C. programmen! Det var mycket nostalgi och mycket tårar, jag tror att det kommer att bli en höjdar säsong! Och Summers nya stil är verkligen cool, men inte Summer Roberts. Jag hoppas att hon faller tillbaka till sin gamla stil snart. =) Och det är sååå bra att Taylor har blivit en huvudrollsinnehavare, för den karaktären är så klockren!

I think I'm in love with O.C.

Måste också säga att jag fick MVG i historia A. =D Bara för att skryta lite. Vad ska man säga, min dag har varit underbar. Jag har flugit fram på moln. =)

Nya kurser och trött

Idag hade vi Biologi B och Religion A för första gången. De verkade väldigt intressanta måste jag säga! Och inte ett ända mattetal i sikte! =D Mitt schema är rätt skönt faktiskt. Tack och lov. Men man blir ändå jättetrött. Jag somnade på bussen hem idag. Haha. Men det är dumt att vila nu för då somnar jag väl inte ikväll. Jag var väldigt övertrött i skolan idag och skrattade en massa. Men ett gott skratt förlänger ju livet.

Åt förresten en jätteäcklig lasagne till middag och är sugen på choklad nu =P

Puss på alla där ute!

Ska kämpa

Aja, nu har jag bestämt mig. Jag ska inte tänka alls på bild och designen när foto börjar. Jag ska alltså inte tänka på hur Anna behandlade mig och hur jag behandlade henne. Vi får hoppas att hon tänker detsamma.

Jag känner mig stark. Även fast hon fortfarande gör mig sur.

F*n!!!

Fick just reda på att jag kommer att få den lärare som hatar mig i foto =S Hur ska jag stå ut i en termin!? Jag funderar på att hoppa av kursen och ta en annan, men samtidigt vill jag inte vara så svag. Jag tänker kämpa och bevisa för henne att jag kan! Jag tänker inte ge upp. Hon ska få se.

FAAAAAAAAAAAAAN!

Jobbat

Fick hoppa in istället för en tjej som hade fastnat i stormen i Skåne idag. Började 16 och slutade 21 utan att äta. Det var asjobbigt. Känner mig helt dizzy i huvudet. Har precis tryckt i mig en hel risgrynsgröt. Haha. Jaja, man får tjocka sig ibland.

Festen

Fest igår!
Dessvärre inte så rolig, inget drag alls. Men så var jag ju lite trött också. Drog hem vid ettiden. Skönt att komma isäng faktiskt. Var där med Nette och Mikaela (bilden) men de drog efter mig. Festen var för övrigt på Malmvägen i Sollentuna. Scary!

Nette och Mikaela

Nu är julen ute

Ja, både inom modet och i huset måste jag säga. Jag slängde ut julgranen idag, den känns inte riktigt modern just nu. Det är ju tjugondag knut, men det känns som om julen är slut för länge sedan.

Jag måste också säga att inom modebranchen känns rött och jul inte riktigt inne. Det känns som om man ska satsa på pastellfärger, metallic och våren just nu. Inga tjocka, stickade eller röda tröjor; nu ska vi titta framåt! In med rosa, orange och ljusgrönt!! Och massa sköna tunna vårskor! Trots att det är januari kan man ju inte undgå att det faktiskt inte är någon snö, och då känns det mer normalt att gå med söta, nätta skor än med stora, klumpiga vinterskor. Och jag slår ett slag för klänningen! Det är endast ett par plusgrader men med ett par tjockare strumpbyxor fixar man allt. Och ett par höga stövlar kan ge värme. OCH! glöm ej hatten eller mössan, en viktig accessoar i vår!

Hatar datorer just nu

Jag har i två timmars tid försökt att få igång internet som inte ville fungera. Eftersom att det har varit problem med det innan ringde jag mitt bredbandsbolag. Där hjälpte han mig ingenting eftersom att jag hade fel lösenord. Mamma fick ringa upp igen för att få igång internet, men då ville vi också ha hjälp med routern som vi har haft ännu större problem med. De på kundtjänst låste upp datorn på något sätt och sa åt oss att ringa det routerföretag vi har. Vi satt i telefonkö i 45 minuter, med äcklig sång och samma meddelande hela tiden innan vi la på. Sedan ringde vi upp bredbandsbolaget så dom fick fixa igång internet igen. Men vi har samma problem som för 2 timmar sen alltså. Jag hatar datorer.

HJÄLP!

Första dagen

Så var den första dagen på den sista terminen över. Jag har bestämt mig för att köra hårt hela tiden; när det gäller skola, att ha kul och att jobba. Jag ska bara gå som en ångvält och göra så mycket roligt som jag kan. För jag gillar att jobba och plugga, det ni!

Jag ska till alperna vecka 15. Då blir det röj! Akta er.

Fick för övrigt "ett solklart MVG" i svenska C. Slå det!

King Kong

Såg King Kong i går kväll. Trodde inte att den skulle vara bra, men det var den, 3,5 av 5 skulle jag säga. Naomi Watts var suverän som Ann, hon spelade trovärdigt. Den var dock något lång, nästan tre timmar. Som Titanic med andra ord, men den filmen är outstanding och man kan inte jämföra dem. Jag skulle i alla fall rekomendera King Kong; om man inte har någonting att göra i tre timmar och om man orkar hålla ögonen öppna. Det orkade jag med nöd och näppe; jag såg den på kvällen.

Trött, ishockey och shopping

Jag har jobbat hela dagen och är jättetrött, man har ju vänt dygnen lite grann under lovet som har varit. Antar att det är dags att vända tillbaka nu när sista terminen stundar. Man vill ju vara på topp.

Det är JVM-hockey på TV nu, Sverige mot USA. Det är faktiskt kul att kolla på, men jag har inte alltid tålamodet att se klart en match, speciellt inte när den är långtråkig. Det är väl roligt när Sverige vinner, men det tror jag inte dom gör. Svikare jag är.

Har också hunnit shoppat idag, på MQs rea. Den var väldigt vettig för att vara en rea! Annars rear dem alltid ut saker som man egentligen inte köper, om det inte är rea då. Jag hittade en söt tröja a la Racel Bilson och en Peak mössa som blir bra i alperna framåt våren. Jag försökte hitta en klänning, men icke, dessa var det tomt på. Det är ju vårens plagg så jag antar att dem inte vinner någonting på att rea ut dessa. Söta shorts fanns det också, men jag är inte någon shortsmänniska, mer en jeanstjej. =) Men jeans fanns det inga snygga. Självklart. Men tummen upp för MQ just nu. Kollade även in på Kicks och Gina Tricot. Deras reor var kategori sämre. Man hittade endast krims krams hos båda kedjorna. Skärpning!

Hittade också en ny snabbmatskedja när jag skulle till pojkvännen. Subway i Väsby Centrum. De var väldigt trevliga där och mackorna var grymt mycket godare än på Sandy's. Det blir subway i framtiden för mig. =)

Puss och hej

Fastpoolutbildning

Herregud vilken tradig dag! Att utbilda sig för att få stå i en förbutik och ha hand om post trodde jag skulle bli piece of cake, men icke. Det var endast korvstoppning och kommer någon ihåg allt som sades borde denne få pris. Jag är helt körd i huvudet i alla fall. Det snurrar framför ögonen och jag trodde jag skulle somna ett par gånger under dagen. Sju timmar var kursen på. För post. Inte för att jag är otacksam, jag är väldigt tacksam för att ha det extrajobb jag har, men sju timmar korvstoppning... Det är lite väl mycket. Tycker t.o.m. jag som går i skolan.

Men jag är väldigt glad över jobbet, det är välkomna pengar. Nu ska jag ta ett bad och sova tror jag. Imorgon ska jag jobba.


Det gör mig irriterad idag

Att internet först inte fungerade, det var rätt lugnt.

Men när sen det gör ont att borsta håret och när folk börjar bli irriterade på varandra hemma, då blir jag också det. J*vla internet, j*vla borste, j*vla familj som ska tjafsa... Måste allting komma samtidigt? Eller det kanske är en kedja av händelser som gör att man bli irriterad!?

Skit samma, irriterad blev jag, men nu är det okej igen =) Tills nästa dominobricka faller i alla fall.


Hemsk hemsida

Svenska ELLEs hemsida är den sämsta i världshistorien! Så ni vet.


Vilket i-landsproblem egentligen...


Nytt år

Första inlägget, då kan jag ju summera året som just var. Mitt år, ingen annans.

Jag fastnade för Big Brother för första gången. Det är ett oerhört fascinerande program, även om jag inte vill erkänna det. En bunt människor som stängs in och man får följa dem. Jag antar att man fastnar för att man kan relatera till någon och för att allting är på riktigt, ingenting är retucherat eller klippt. Fast dem skickar ju bara in tjejer med stora bröst och killar med muskler. Nästan uteslutande. Men dessa människor är fascinerande. Jag vill veta varför.

Jag insåg att man borde tänka på andra, och på miljön. Som på nyår; vi bara smäller bort massa pengar, så roligt är det faktiskt inte. Kan man inte göra någonting vettigt med dessa pengar istället? Eller att vi handlade för 52 miljarder kronor, bara på julklappar! Det är så himla sjukt. Om vi istället hade gett bort hälften av pengarna till någon behövande, eller något land, skulle det hjälpa mycket mer. Vi behöver inga mer saker i det här landet; tänk på andra! Vi använde också alldeles för mycket fossila bränslen, papper, el etc. Vi tror inte att vi kan minska ner på allting, men jag tror vi kan det. Släck lampan när man går ut ur ett rum, gå istället för att ta bilen, eller åk ialla fall kommunalt osv. Jag låter säkert tråkig, men jag tycker verkligen så här.

Jag slappade till i skolan. I alla år har jag varit den som alltid har varit på topp och alltid pluggat. I år orkade jag inte mer. Jag fick magkatarr, åt medicin, blev allergisk mot hälften av all mat, blev sjuk för jämnan etc. Jag orkade inte mer. Nu skiter jag i mina betyg. Nästan. Jag kämpar, men inte lika mycket. Jag är mycket mer värd än betygen. Och kommer jag inte in på den utbildningen jag vill, då är det inte menat att jag ska det heller.

Jag förstod att jag gillar att diskutera om samhällsfrågor. Jag har aldrig sett mig själv som en sådan person. Jag har bara trott att jag ska hänga med vad alla andra tycker, men nu har jag äntligen förstått att jag kan mer än så. Jag är min egen individ och jag tycker som jag själv tycker.

Mina idoler gick från snygga hollywoodkändisar till jordnära personer. Farmor, mamma, Kate Winstlet. Alla har inspirerat mig och alla har fått mig att öppna ögonen och inse att alla inte behöver vara likadana. Man måste vara sig själv. Farmor har fått mig att förstå att man får göra som man vill om man mår dåligt. Man behöver inte lyda andra. Var dig själv! Mamma har fått ner mig på jorden när det gäller att prestera. Man kan inte alltid göra sitt yttersta, man kan bara göra sitt bästa. Hur det än går älskar familjen alltid en. Kate Winstlet har fått mig att inse att man inte behöver vara pinnsmal. Hon har lyckats i alla fall, och är grym på det hon gör (se Finding Neverland så får ni se själva). Att ha dessa kvinnor som förebilder stärker mig något otroligt.

En tråkig första blogg för vissa, men inte för mig och det är det som räknas.