Måndag och tillbaka till verkligheten

Praktiken är över, och på onsdag är sista dan för denna långa kurs.

Lyckades vakna med superont i magen, inte kul. Tur för mig att jag kunde skippa skolan idag. Men imorgon och på onsdag måste jag gå.

Jobb ikväll, det kan jag i alla fall masa mig iväg på =)

Puss

Sovarsöndag

Om jag var effektiv i fredags har denna söndag varit precis tvärtom.

Sov till 11-tiden, igen, gick upp, somnade om i soffan, vaknade, och har nu duschat. Men såna dar får man ha! Ska iväg till mamma snart och hjälpa lillebror med NO-läxan och äta tacos, sedan blir det bio 2012 med älsklingen.

Jobbade hela dagen igår och träffade K på kvällen, så det blev en väldigt varierande helg!

Imorgon börjar skolan igen, tre tuffa dagar med seminarium och inlämningsuppgifter. Tur att jag var så effektiv i fredags och gjorde klart alla inlämningsuppgifter då. =)

Puss

Oerhört effektiv!

Idag har min mest effektiva sida kommit fram, jag är oerhört stolt över mig själv. =)

* Gjort klart patientsamtalet (studieuppgift)

* Gjort klart yrkesidentiteten (studieuppgift)

* Gjort klart omvårdnad och journalföring (studieuppgift)

* Dammsugit hela lägenheten

* Moppat hela lägenheten

* Fixat ny hemförsäkring

* Skrivit ut massa skolpapper

Snart ska jag åka ned till bibblan och lämna en bok samt svänga förbi centrum och köpa linsvätska. Sedan ska A hämtas upp på station innan jag, A och V ska ses och äta pizza och se på idol. =) Imorgon var jag snäll och ställde upp och jobbade. Och imorgon kväll ska jag och K ses, det var evigheter sen! Så det blir en lång helg och jag är så glad att jag är (nästan) klar med mina studieuppgifter. Jag ska bara gå igenom min basgrupps journaler och ge feedback, men det hinns nån gång. =)

Puss


Tisdag

Inte samma effektivitet idag, men istället kompenserade jag det med att sova ut!

Har dock lärt mig att själv ta B-glukos samt att ge insulin, inte illa pinkat va? Har även hunnit med att skriva en epikris som handledaren för övrigt tyckte var jättebra =)

Imorgon ska jag upp tidigt igen, så nu blir det sänggång.

Puss

Progressing

Har fått riktigt mycket bra saker gjorda idag;

* Lämnat tillbaka diktafonen

* Skrivit ut journalanteckningar på en boende

* Gjort klart en uppgift som ska in i morgon, och har redan lämnat in den!

* Fått några sköna promenader

* Tagit en power nap

* Ska snart duscha och ha lite Emelie-time!

A har haft första dagen på väktarutbildningen och ligger helt däckad av trötthet =P

Juste: Partyt blev lyckat, ICAfester äger =)

Puss

Paaarty!

Ska iväg snart och julpynta butiken och sedan käka julmiddag! Sen blir det party för hela slanten. Hoppas bara att det blir lika lyckat som alltid. =) Det bästa sällskapet är det ju i alla fall =)

Var hos G igår, fin lya du har =) Trevligt sällskap där också! =D Synd att jag var tvungen att vara nykter. =)

Har påbörjat alla mina stackars eftersatta skoluppgifter nu i alla fall! Men det är inget man ska prata om en lördag. =)

Puss!

Helg!

Har varit ledig igår och idag vilket mycket väl har behövts eftersom jag har så mycket skoluppgifter. Och lite har jag fått gjort, bl.a. är uppgiften om yrkesidentitet och det mesta av patientsamtalet klara. =)

Idag blir det middag och fest hos G, men det blir en tidig kväll för mig, är helt slut. Skulle egentligen ha jobbat imorgon men min handledare blev sjuk av svinvaccinet vilket betyder att jag kan vara hemma och ladda inför morgondagens julfest! Dock ingen alkohol för mig pga medicinerna, men det kan jag leva med =)

Även A ligger hemma med hög feber pga vaccinet, tydligen vanligt... Men han börjar repa sig med mina ssk skills så jag hoppas han kommer med imorgon!

Puss

Ny vecka igen

Har inte bloggat på ett par dagar men det beror på att jag har varit helt utslagen. För en gångsskull inte sjuk, utan trött. Ja, det är ju inte så ovanligt det heller.

Kom hem från praktiken vid tre idag, somnade om till 19. Inte bra. Hoppas jag kan sova ikväll. Jag känner mig lite känslomässigt ur kontroll just nu, delvis pga praktiken.

Praktiserar endast imorgon, sen är jag ledig tors och fre. Lör blir lång då jag har praktik mellan 7 och 15 och sen julfest men jag är ju ung så jag bör klara det =)

Puss

Sjuk

Återigen sjuk. Nu är det illamående som står på listan. Vad ska man göra? Ska ändå ta mig till Kista och kolla på bio =)

Sista dagen igår med vårdbiträde som handledare under praktiken. Nu är det full fart framåt ssk som gäller! Ska bli roligare =)

Var hos läkaren igår igen, fick två nya tabletter jag skulle äta. Hoppas det hjälper. En mot smärtan och en mot illamåendet. =D

Ska försöka göra klart lite uppgifter nu, får se hur det går :P

Puss

En 14 h arbetsdag

Började 7 igår morse (nåja, 7.30) och skulle egentligen ha slutat 13 när min handledare skulle på kurs, men jag stannade kvar för att plugga. Det hela slutade med att jag gick med en syrra till kl 21! Så det blev en lång men rolig dag. Och lite plugg fick jag faktiskt gjort. =)

A köpte massa nya delar till datorn, så nu är den tydligen som ny. Fick Windows 7 då också.

Nu ska jag dammsuga, sen ta en promenad med älsklingen. Ev. lite gym med J ikväll.

Puss

November

Det har redan blivit November, VART TOG 2009 VÄGEN? Halloween och All Helgona är redan över, skolornas höstlov är över. Nu väntar en månad av slit innan December med all stress träder in.

Men jag ska inte vara bitter, det är mysigt att det börjar bli mörkt, kallt och sådär kram- och gosvänligt. Och man får frysa utan att alla tycker att man är dum i huvudet! Men sen så blir man ju lite deppig (i alla fall jag) av mörkret, så nåt måste vi hitta på där...

Jag ville festa i helgen, men när ingen annan vill/är hemma så är det inte lätt. Sen så jobbade A hela helgen så det gick inte att ha fest här hemma eftersom han skulle upp 6 lör och sön. Så igår sov jag, solade, sov och kollade på film. Jag var helt slut efter all praktik! Idag vet jag inte vad jag ska hitta på, det blir nog en promenad, sen blir det jobb kl. 17.

Skulle behöva plugga, men jag är tudelad där; man behöver men orkar inte :P

Puss