Gott Nytt År!

2010 har farit förbi relativt snabbt måste jag säga. 2011 är på intåg och jag ska försöka lista lite vad som väntas av detta år:

* Mitt sista år som student; i januari 2012 tar jag examen

* Jag och A flyttar in i vår första egna lägenhet under våren/vintern

* Ska säga upp mitt gymkort på SATS och köpa ett på Vilundabadet

* Den här sommaren ska jag ha semester!

Jag har inte så stora förväntningar på året, jag vill helst bara vara friskare än jag varit senaste halvåret. Har dragits med lunginflammation, bihåleinflammation x flera, influensan, hosta osv. Jag har lixom aldrig repat mig... Men 2011 ska inte bli ett sjukt år :)

Jag tror att mitt förra nyårslöfte var att stressa ner, och jag har verkligen lyckats med det :) Jag är nöjd med mig själv! Nästa nyårslöfte får bli att satsa stenhårt sista året i skolan och att inte vara lika sjuk i år igen :)

Gott Nytt År på er!!!

Näst sista dagen på 2010

Imorgon är det nyår, igen. Egentligen borde man väl göra en sån där nyårskrönika eller vad det kallas, men jag pallar inte. Har varit sjuk så mycket under året att det skulle bli rätt så trist läsning ;)

Idag ska jag faktiskt bege mig ut bland folk igen, det var ett tag sen. Först och främst ska jag äta lunch, men sen känns det som jag har tusen saker att göra och som jag inte kommer att hinna göra. Det är att handla kläder tills imorgon, handla skumpa, sola, kolla in nya lägenheten, handla mat, kolla in kakel/tapet/färg...

A har bilen efter 14 och det ska vara -20 grader så jag får se vad jag ids göra.

Puss

Frisk?

Vaknade imorse och hade ingen feber, inge halsont, kände mig (nästan) utvilad och hungrig. Vilket innebär att jag själv har friskförklarat mig! :D Inte så pass att jag kan gå och gymma, men i alla fall inte ligga hemma som en död fisk. Vilket jag i alla fall har gjort, men bara för att jag kände för det :) Har sovit, ätit och kollat på TV idag. Skönt med lov. Jag behöver verkligen det. Visst att jag jobbar på söndag men det är fortfarande lov. :)

Jag börjar känns mig nervös inför att bli klar sjuksköterska (om ett år...) och undrar ibland om det verkligen är detta jag vill göra! Jag tror jag tvivlar för jag har ett så stort begär av att åka utomlands just nu. Varje dag tänker jag på hur det skulle vara att flytta ett tag till Australien eller öluffa i Kroatien eller åka till Thailand... Jag får såna ideér ibland. När jag börjar tjäna pengar ska jag resa massvis. :)

Puss

Inget nytt att rapportera

Fortfarande sjuk = inget nytt att rapportera. Eventuellt går influensan mot sitt slut. Jag är matt och sover typ 15 h/dygn, men det får man efter en tuff termin och när man är däckad :P

Idag ska jag göra det jag gjorde igår: vila och slöa.

Läste the Postcard Killers igår, den var riktigt bra!

Puss

Man hoppas

Jag hoppas verkligen på att inom en snar (mycket snar, jag orkar inte mer!!) framtid bli frisk! Det är rätt lamt att ligga hemma och frossa/svettas om vart annat och ha en hals som dödar en. Nu får det vara nog!! Peppar peppar så mår jag lite bättre idag (men det kan snabbt vända antar jag...) men jag håller mig fast vid det för glatta livet :) Knaprar alvedon och ljuger för mig själv. Haha.

Julen har annars gått väldigt snabbt förbi! Helt galet. På julafton kom först pappa och bror förbi här hemma och drack lite kaffe, sen åkte familjen till moster och kusinerna där det blev Kalle Anka, julklappar och julbord. Det dominerades av teknik under julgranen.

På juldagen och annandagen har jag bara tagit det lugnt, medan resten av släkten farit omkring till alla extrajular har jag kollat på TV, sovit, läst... Ja, inte farit omkring. :P Jag har som absolut längst gått till mamma men det har verkligen tagit på krafterna. Varje gång jag kommer hem därifrån har jag haft mer feber, men det är det värt.

Nu har A gått på sin arbetsvecka och jag får leka själv. Jaja.

Puss

Uppdatering från sjuksängen (soffan)

Satt och googlade på influensan och tro't eller ej, mina symtom stämmer i 9 av 10 fall på den! Jag har inte haft influensa sen jag gick i 8an men man ska väl ha det lite då och då antar jag. Så mina dygn går ut på att härda ut en helvetisk huvudvärk (hemskt på natten), trycka i mig halstabletter och hostmedicin mot det nästan ännu mer helvetiska halsontet, vila, äta alvedon, svära över att jag har drabbats osv osv i den stilen. Igår och förrgår trodde jag att allt började bli bättre, men icke - idag slog den höga febern till igen, och med den frossa. Skit.

När man ligger hemma och inte kan göra nåt (typ) så missar man en hel del så här kring jul:

* Släktträffarna

* Mellandagsrean

* Att vila upp sig

* Slöa och dricka vin med familjen

* Träffa vänner som man aldrig hinner träffa

Ja, sånt jag hade sett fram emot. Nej, jag måste tänka positivt om jag någonsin ska bli bra (känns det som i alla fall)

Puss


Vad f*n

Ja, jag har jullov men vad lyckas jag göra, jo bli sjuk!! Det är så jävla typiskt! Började med att min hals började killa på hemfärden från sista praktikdagen (som för övrigt gick bra) och sen blev jag jättetrött. Somnade runt 00.30 men vaknade redan vid 4-tiden. Kände att nåt var fel. Somnade igen kl 6.30. När jag sen vaknade vid 11-tiden igen hade jag 38 graders feber... Typiskt.¨

Så nu knaprar jag alvedon och önskar innerligt att jag ska bli frisk till imorgon, man är ju inte direkt hungrig när man är sjuk och jag har längtat så länge efter julmat. Suck.

 

Puss


JULLOV!!!

Jag har levt för jullov i typ... 3 månader! Och äntligen, ÄNTLIGEN är det här!!! Inte ens SLs jätteförseningar kan svika mitt bra humör.

 

Puss


Det är kärlek

Man har vissa vänner som man inte träffar så ofta men när man väl gör det känns det som man aldrig varit ifrån varandra. Igår träffades jag, U, G, S, A och J och det är exakt den känslan! Man blir som syskon - och dess kärlek! Underbart. Det är vänskap :) Vi bakade julgodis och pepparkakor, lyssnade på julmusik, åt pizza, skojade, bråkade och allt där imellan! :) Trevligt värre. Jag kom inte i säng förren vid 1-tiden så idag är jag lite seg. Tur att jag får jullov kl 21 :):)

Sista passet idag alltså på praktiken. Det känns både bra och dåligt. Bra för att det blir jullov, dåligt för att jag gillar akuten :) Men jullovet väger över :P

Så, nu får vi se om SL behagar att fungera, jag orkar inte åka tidigare för att det eventuellt är förseningar.

Puss

Upp och ner

Gårdagen var verkligen upp ena sekunden och ner andra.

Dagen började lite halvtaskigt med en halvbra handledare på en seg infektionsakut för att efter lunch bli bra (det är mycket lättare att vara student när handledaren litar på en och vet vad man kan, man måste visa det först). Så jag sprang omkring på infektion när det bara sa rassel och alla helt plötsligt sökte för någon infektion. Men roligt var det.

Dagen fortsatte lite halvtaskigt när mitt bankkort inte fungerade! Medges ej stod det när jag skulle betala och jag visste (!!!) att jag hade massa pengar! Och självklart, när jag kollade upp hur mycket jag hade på bankkortet (man vet ju aldrig 100 % hur mycket man har, vad som helst kan ju ha hänt) så har jag pengar! Så Nordea strulade... Suck. Men dagen blev bättre när jag träffade U och sedan åkte hem till P för middag och mys! Så himla trevligt! Det bjöds på paj, julmys och trevligt sällskap :) Men tyvärr slutade dagen tråkigt när jag fick de värsta magkramperna jag har haft på över ett år. Det var så illa att A fick komma och hämta mig i stan för jag inte kunde stå på benen typ. Så idag är jag sjukskriven från praktiken :( Det var inget bra slut på dagen.

Idag hoppas jag att dagen är mer jämn, och bra :) Det kommer över lite folk för att baka och ha det mysigt. Och innan dess tänkte jag ev. ta mig till gymmet. Om jag orkar.

Puss

Vila-upp-mig-dag

Räknade ut att jag gjort en 45 timmars vecka, inte konstigt att jag var trött när jag kom hem igår. Sov i 11 timmar, A väckte mig för att säga att han gick till jobbet, kl 11! Så jag tänkte lyssna på kroppen och vila en massa idag, imorgon är det ju praktik igen :)

På fredag är det julafton och jag är inte klar med alla förberedelser. Skönt nog är jag inte stressad heller :) Jag är ju ledig på onsdag, A också, så då får vi väl handla det sista. Och mat behöver vi inte bry os som heller. Nice.

Idag blir det alltså massa tv-tittande, skidor sen final i handboll!

Puss

På G i snöstormen

Snart ska jag försöka ta mig till KS igen, men vi får se hur SL-trafiken behagar fungera idag. Jag är så sjukt less på att behöva vänta, frysa, vara ovetandes så fort det kommer snö. Ge upp! Såg på SL.se nu att det är förseningar i pendeltågstrafiken och jag funderade på att ta en tidigare buss, 2 timmar innan jag ska vara på KS. Men det ska jag inte behöva göra! Så jag sket i det. Nåt måste väl SL kunna göra???

Annars är jag på rätt bra humör, vilket annan vecka som helst skulle jag vara mer slut än vad jag är, men en kombination av att det snart är jul och att jag är på akuten för att jag mest är pepp :)

Vet inte om jag har nämnt det, men vi kommer närmre och närmre en egen lägenhet. Kontraktet är ju skrivet och handpenningen är betald, snart är den vååår! :D

Puss

Pepparkakscravings

Har helt plötsligt fått värsta pepparkakscravingsen, eller, jag suktar inte efter dem men när jag väl börjar äta dem kan jag inte sluta! Tur att man blir snäll av pepparkakor ;)

Min tredje dag på akuten idag, och GUD så kul det är! Kanske inte är fullt ös medvetslös hela tiden, men det är så intressant! Så vill jag verkligen jobba :) Det är synd att ssk på KS ska få sämre lönevillkor. Sjukt!!

Imorgon är det akuten igen, ska försöka att gå på ortopeden eller akutflödet igen. Det är roligt :)

Puss

Gick super!

Första dagen på akuten gick super! Alla är snälla och trevliga och vill gärna hjälpa till :) Och jag har redan fått sett så mycket! Min hjärna kommer att vara proppfull med nya intryck om det ska fortsätta så här. Men det gör inte mig nåt. Sen är det ju jul!

Nu äter jag välförtjänta pepparkakor och ska snart göra mig iordning inför natten :)

Puss

Sömntuta

Jag somnade innan kl 21 igår, och vaknade 9 imorse. Det måste vara kroppens sätt att säga att det borde bli jullov snart. Vilken tur att det är det då! :D Om 8 dagar har jag 10 dagars jullov (sen jobbar jag 4 dagar fram tills den 9 januari). Det ska bli så himla skönt! Bara sova, äta, vila, ta promenader, vara med familjen... Det behövs!

Snart ska jag bege mig till KS, jag är supertaggad! Det ska bli så himla roligt. Det är det här jag har längtat till hela terminen! Nu får det inte bli fiasko av alltihopa, då vet jag inte vad jag gör... Men det tror jag väl inte att det ska bli!?

Puss

Luciafirande

Igår var det lucia och jag och E tog oss till Skansen och kollade på ett vackert luciatåg :) Men gash vad kallt det var!

Igår var också introdag på akuten och det kliar fortfarande i mina fingrar att börja praktisera.

Idag hade vi nämligen KTC-dag där vi bl.a. fick sätta/ta agraffer, suturera/ta suturer, linda knä/handled/vrist, intubera, lära oss att klä oss sterilt osv. En lärorik dag :)

Jag är så himla trött just nu, igår somnade jag redan kl 21... Och jag vet inte om jag kan hålla mig vaken så länge idag! Som tur var har jag sovmorgon imorgon så jag riktigt kan ladda inför praktiken... :)

Resten av veckan ser ut som följande:

Onsdag: praktik 13.30 - 21

Torsdag: praktik 13.30 - 21

Fredag: praktik 13.30 - 21

Lördag: praktik 13.30 - 21

Söndag: vila

Haha, ja, jag ska bo på KS! :D

Puss

Längtar tills imorgon!

Söndag och tredje advent i all ära, men jag längtar faktiskt tills imorgon, måndag! Hur ofta händer det?? Då ska jag inställa mig på akutmottagningen på KS Solna. Jag är full av förväntan! Det är ju det här som jag vill jobba med i framtiden!

Idag ska jag inte göra nåt speciellt faktiskt; städa (de kommer från Väsbyhem och besiktigar lägenheten imorgon), plugga lite, kolla på skidor... Ikväll, när A kommit hem från jobbet, ska vi kolla på Inception :) Vi är nog de enda i hela Sverige som inte sett den än :P

Var på mycket trevlig middag igår hos S och F. Det bjöds på tacos, vin, glögg, blåbärspaj och pepparkakor. :)

Puss

Myslördag!

Jag har längtat till den här dagen ett tag nu och det beror på tre saker:

1) Jag har sovmorgon

2) Vi ska ha adventsfika hos mormor

3) Vi ska på middag hos S och F

Jag tycker att det ska bli jättekul alltihopa! Även sovmorgonen ;) Som jag redan har förbrukat... Men det kommer en imorgon också!

Igår var det Idolfinal och Jay vann. Jag trodde verkligen att Minnah skulle göra det för vinnarlåten satt som en smäck på henne, men så kan det gå.

Puss

Fullspäckad dag

Idag har jag

1) Varit hos banken

2) Julhandlat

3) Varit hos naprapaten

4) Kvällen ska spenderas med att äta god mat och kolla på idol!

Det är tur att man är ledig ibland :)

Puss

Så ont i min rygg

Har ju haft ont i ryggen ett tag nu och slutligen har jag gett upp. Imorgon ska jag till naprapaten och jag hoppas att hon kan reda ut allting. Som det är nu kan jag inte sova utan att ha tagit alvedon och/eller Cocillana (jag vet att det är hostmedicin och jag tar det mot hostan också men jag tror morfinet hjälper mot ryggsmärtan också).

Idag var sista föreläsningen för 2010 men också för termin 4. I två veckor ska jag ut på praktik nu, sedan är det jul och sen två veckor praktik igen. Sen termin 5 och c-uppsatsskrivande! Det ska bli spännande :)

Är så sjukt trött nu, sover så dåligt, så efter min lilla lunch ska jag sova.

Puss

Uppdatering:

Jag har sovit, duschat, ätit och kollat på TV. Men jisses vad gnällig jag känner mig! Som en riktig kärring. Jag undrar vad det är min kropp försöker säga? Kanske dags att gå och sova lite till??

Imorgon ska jag och A till banken. Vi får se hur det går.

Puss

Illamående

Har dragits med illamående ett tag nu och just nu är det värre än vanligt. Funderar starkt på att ta en primperan (varför inte egentligen) som är mot illamående. Skulle vara skönt.

Har ätit Mc Donald's idag vilket inte är ofta. Illamåendet blev inte bättre av det. Men jag kämpar vidare.

Imorgon är det sista teoridagen innan praktik och det ska bli superkul Hade det inte varit för att det är akutavsnittet hade jag varit hemma sjuk idag. Men som sagt jag kämpar.

Nu Grey's Anatomy.

Puss

Haleluja

Tro't eller ej, men jag klarade psyktentan! Jag var nästan 99 % säker på att jag hade failat medicindelen där jag mest chansade, men där fick jag VG! Och på omvårdnadsdelen som jag nästan var lite självsäker på (lite för att jag inte skulle bli så ledsen över att det gått så dåligt på medicindelen) fick jag G på, bara ett poäng öven godkäntgränsen... Ja, ibland är världen knäpp. Nu vet jag inte hur bra läraren hade rättat eftersom att flera av mina klasskamrater jämförde sina tentor och upptäckte att de fått sina rättade olika, men jag ville inte kolla, jag var så nöjd med att vara godkänd. :P Haha. Så nu lägger jag definitivt psykiatrikursen bakom mig och satsar helhjärtat på akutkursen! Och har insett att jag kanske måste lägga i en växel till...

Sov pissdåligt i natt, tänkte att jag inte behövde ta Cocillana för hostan. Jorå, frisk är jag inte än så jag vaknade hostandes vid 2-tiden. Sen sov jag hemskt fram till klockan ringde vid 6-tiden. Försökte vila lite efter skolan men min rygg värker så mycket att jag inte kan slappna av. Suck.

Lektionerna just nu är så himla intressanta, akut ÄR verkligen det jag vill jobba inom. Sitter mer än gärna i skolan 9-16 utan att reflektera över att det är lång tid. Vill nästan inte gå hem! Haha, illa. Imorgon ska vi ha en föreläsning och anestesi (narkos) och en om operation. Vad sjuksköterskor gör och allt annat. Ska bli mycket intressant! Och på torsdag är det föreläsning om IVA (intensivvård) och även det ska bli roligt. Jag ska ju vara på CIVA (centralintensiven) efter jul och nyår så jag får ha extra öppna öron då.

Puss

Äter chips

Sitter här en söndagsmorgon och äter chips. Sånt får man göra ibland :) Har vinterstudion på i bakgrunden, det är nåt speciellt med skidor och skidskytte på söndagarna, då vet man att det är vinter och man vet att det är helg. Mycket mysigt. Jag är nog mer sportnörd än jag vill erkänna.

Idag ska jag fortsätta att krya på mig. Nosen är lika täppt som igår. Fast nu har jag snytit upp ett sår i näsan så det forsar blod när jag snyter mig. Så jag försöker att inte snyta mig men till sist är näsborrarna så täppta att jag knappt kan andas. Då måste jag snyta mig...

Fick igår satans ont i ryggen!!! Tog en promenad till centrum, jag tänkte att jag skulle hitta lite julklappar. Men jag kom inte långt innan jag undrade vad fan jag hade gjort. Fick ringa mamma som hämtade mig. Har fortfarande ont och nej, jag vet inte vad jag har gjort. Typiskt mig.

Imorgon börjar akutkursen och jag är sjukt taggad!!! Om jag hade bävat för psykiatrikursen har jag längtat lika mycket efter akutkursen. Lovelovelove. Nu får jag hoppas att den blir så bra som jag hoppas också :) Nästa vecka är det teorivecka (gissa vem som kommer gå till skolan hur sjuk hon än är?? :D) Sen följer två veckor på akuten KS Solna. Sen jullov följt av två veckor på CentralIntensiven (CIVA) på KS Solna. Wiiihoooo!! Sen är det c-uppsats. Jag tycker verkligen jag har ett par roliga månader framför mig! :D

Det har faktiskt varit riktigt skönt att ha varit ledig i helgen. Ingen skola att tänka på, inget jobb (även om de ringde kl 21 igår och undrade om jag kunde jobba idag) och inga måsten. Nu försvann ju en hel del måsten pga min förkylning men det gör ingenting! Har ju massa tid sen :D

Puss

Leeediiiig

Så himla skönt, jag är ledig! Förkyld ja, men ledig :) Så nu har jag ätit gröt och lussebulle och nu tänkte jag gå och vila en stund igen. :) Sånt kan man göra när man är ledig! :D Om jag får tid tänkte jag också ta mig en promenad men jag vet inte när jag orkar kliva upp ur sängen igen. :P

Annars händer det ingen i helgen, förutom att jag ska bli frisk! Jag måste bli frisk. Är skitless på alla dessa förkylningar. Förresten, mitt tips till alla förkylda är att aldrig gå hemifrån utan nässpray! Det misstaget gjorde jag igår...

Puss

Hemsk tenta

Jag tror jag aldrig skrivit en så dålig tenta, någonsin. På medicindelen (som var kryssfrågor) chansade jag på hälften ungefär! Om inte mer! Jag har gått runt och gnällt hela dagen om det, men jag måste säga att det beror på min praktikplats. Jag gillade MAK jättemycket men jag lärde mig ingenting. När de andra var på vårdavdelningar och fick dela mediciner osv. lärde de sig också en hel massa saker som jag har fått läsa mig till. Och det är mycket lättare att komma ihåg någonting om man sett det med ögonen. Så tentan gick skitdåligt. Jag kan ha klarat mig, men då precis på gränsen. Tiden får utvisa detta.

Nu har jag ältat klart kring den tentan, jag orkar inte tänka på psykiatrin mer. Nu är det helg och på måndag börjar akutavsnittet som är den kurs jag har längtat efter hela terminen! Så shape up Emelie. :)

Ikväll ska jag bara vara hos mamma och kolla på Idol. Är fortfarande förkyld så inga planer finns. :( Sen mår jag superilla också, har bytt till minipiller och hoppas att det är pga dem jag mår som jag gör. Även detta får tiden utvisa.

Resten av helgen ska jag ta det lugnt. Bli frisk och stressa ner. På nåt sätt har jag lyckats stressa upp mig själv en hel del på sistone. Och jag stressar för saker jag blir förvånad över. Helt otroligt. Så en vilohelg blir det. Kanske kommer jag iväg till centrum och shoppar lite! :D

Puss

Snorar omkring

Fortfarande förkyld med en sjutusan hosta. Men annars börjar den faktiskt bli lite bättre! :D

Imorgon är det tenta, jag borde egentligen plugga till den. Men jag orkar verkligen inte. Och jag är så nervös inför den att jag inte ids kolla i böckerna för då minns jag hur nervös jag är... Psykiatri ÄR inte min grej...

Suttit på Wayne's coffee med E och pluggat idag, så lite redo är jag. Kanske.

Snart måste man börja köpa julklappar också. Hualigen.

Igår var sista dagen på praktiken och jag fick finfina omdömen :) Vissa saknar sina praktikplatser, jag är mer rastlös och vill gå vidare.

Puss

19 freaking minus!

Ja, det är 19 minusgrader ute och det är bara 1 december... Hur ska resten av vintern bli?? Jag kommer bli en isstaty om det fortsätter så här! Och när det är kallt är det självklart problem på SL vilket betyder att jag liftar till KS med A. Jag kommer lite för tidigt men jag kan använda den tiden till att plugga, tenta is coming up! Jag litar inte ett dyft på SL just nu. Märsta-Södertälje: Generella förseningar på som mest 10 minuter för linje 36 Märsta - Södertälje C på grund av rådande väderlek. Står det på hemsidan. Det är ju sol ute!!! Ibland undrar man...

Sista dagen på MAK idag, lite tråkigt men jag är redo att gå vidare. :P Bakade lussebullar i alla fall, hoppas de inte tycker jag är äcklig som gjorde det när jag hade en infektion i kroppen... Till mitt försvar måste jag säga att jag var oerhört noggrann med hygienen. Pinsamt om de inte vågar äta dem...

Första december idag, vilket innebär att man får öppna första luckan på kalendern! :D Jag och A har köpt varsin chokladkalender, det gör vi varje år. Chokladen är inte särskilt god men det är tradition.

Förresten, jag och H får skriva vår c-uppsats kring trauma på KS!! Vi ska intervjua (okej, det är enkäter...) anestesisjuksköterskorna på centraloperation om deras kunskaper i traumaomhändertagande. Lycka!

Puss