En förmiddag på Sabbatsberg

Gick upp vid 6 tiden (Mirren väckte mig) så jag och A kunde åka till Sabbatsberg för en undersökning under narkos. Blev väldigt förvånad och lite mer rädd när de berättade att jag skulle upp på operation! Så på med sjukhusrock, blåa skoskydd och mössa och in med lugnande och sömnmedel. Jag skrattade som en tok när de sprutade in medlena och sen däckade jag. Själva undersökningen gick tydligen bra, de hittade ingenting som var onormalt. Skönt det! Nu får vi se hur vi ska fortsätta med utredningen av min smärtande mage.

Ligger nu och kollar på 90210, den nya versionen. Ganska bra faktiskt! Fick också just reda på att jag scorade VG på senaste tentan; metodiken! Lovely!

Puss

Nervös

Imorgon bär det återigen av till Sabbatsberg på undersökning, men denna gång ska jag vara nedsövd. Det gör mig nervös! Tänk om jag börjar spy, får en intubering... Usch! Och sen ska dom sätta nål på mig! Tur att A finns med...

Ska börja förbereda mig för undersökningen redan idag, det gör mig också nervös. Ska dricka 4 liter päckeldricka. Sist höll jag på att spy för man måste dricka så snabbt.

Jag vet inte vad jag ska hitta på annars idag. Vaknade för inte allt för länge sen och är fortfarande lite trött. Det blir väl till att bläddra lite i böckerna antar jag.

Igår när jag skulle till och från skolan lyckades SL få mig att förfrysa; båda gångerna! På vägen in var tågen över 30 min sena och på hemvägen stod jag och E och väntade på bussen i typ 40 min. INTE KUL! Så det var en frusen Emelie igår.

Puss

Fresh start

Kursupprop idag, vilket innebär en ny kurs. Denna gång patofysiologi som jag nämnt tidigare, och den verkar faktiskt väldigt rolig!

Lite segt att börja gå upp tidigt igen, det har jag inte gjort alltför ofta den senaste månaden. Men idag gick det bra trots att katten väckte mig kl 6 imorse och ville kela...

Imorgon är det VFU Utland i skolan, man får alltså reda på hur man ska göra när man söker praktik utomlands. A vill självklart inte att jag ska åka, men det vill jag!

Puss

Söndag

Och återigen är det söndag. Jag kan inte låta bli att förundras över hur snabbt veckorna går.

Har storstädat badrummet idag, medan resten av lägenheten fick en lite uppiffning. Har inte hunnit med mycket mer eftersom att vi vaknade vid halv 12. Igen...

Ledig imorgon igen, det känns bra. Tänkte börja plugga igen då, även om nästa kurs inte börjar förrens på tisdag. Man måste ju hänga med! Jag har en känsla av att patofysiologin kommer bli tuff.

Har ju mitt mål att gå ner 3-4 kg till min födelsedag i maj, och jag måste säga att det går ganska bra! Dock blir det lite för mycket av det goda (läs chips och godis) för att det ska vara optimalt. Men hittills har jag gått ner 1-1,5 kg! Nice va :)

Ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på, A har bestämt att han ska spela data med sina kompisar och jag blir ensam. Orkar inte dra nånstans så det blir väl skolböckerna och TVn som blir mina vänner.

Puss

Myskväll

Hade V och P över på tacos igår, mycket mysigt! Alla var trötta och slitna så det passade oss perfekt att bara slappa framför tvn. Till efterrätt bjöds det på äppelpaj, inte hemmagjord ;)

Diskuterade massvis, alltid lika roligt att ha diskussioner :) Igår var det burkan som angjorde tema, lång diskussion blev det.

Satt och kollade på Greek halva natten, har aldrig riktigt gillat den serien men nu så har jag fastnat! Detta gjorde att jag och A vaknade först 12 idag så jag hinner inte gymma :( Det blir gym på lördag och söndag har jag bestämt.

Annars är det jobb som gäller idag, måste typ tagga till för jag är inte alls sugen på det...

Puss

Tentan är över!

Tentan för delkurs 6, vetenskaplig metodik, är över! Och jag måste säga att jag har en riktigt skön känsla. Tror minsann att jag kan ha satt ett VG på den! Men man måste vara ödmjuk, annars kommer karma och tar en. Så jag blir nöjd om jag klarar den. Vilket jag borde ha gjort ;)

Lite nervöst var det att ta sig in till tentan bara; det var en trafikolycka på motorvägen vilket gjorde att det tog 45 min bara till Häggvik! Men jag kom i tid, om än lite smått stressad.

Är nu ledig från skolan fram till fredag då sista seminariet går av stapeln. Jobbar stängning på torsdag så jag har två sköna dagar att fylla. Men vad vet jag inte. Förutom att jag tänkte gymma imorgon samt att P och V tittar förbi på tacos!

Sitter ensam hemma ikväll igen, A måste ju jobba så vi kan leva. Jag är inte så aktiv på den fronten...

Puss på er!!

Helt slut!

Jobbade stängning igår och öppning idag. Bra pengar men sjukt slitigt! Jag är inte van vid sånt :P

Sitter och funderar på om jag ska vila eller börja med maten. Kroppen skriker efter energi. 4 st pingvinstänger har inte laddat den tillräckligt.

Nästa vecka är det allvar, då är det tenta på tisdag och avslutande seminariet på fredag. Sedan är jag helt ledig lördag, söndag och måndag innan patofysiologin drar igång på tisdagen! De dagarna ska jag förbereda mig genom att köpa nya fina skolsaker :D

Nej, det blir nog till att börja med middagen.

Puss


Ledig

Fredag och jag är ledig både från skola och jobb. Underbart! Dock har jag tenta på tisdag så det blir lite pluggande i alla fall.

Tänkte åka och gymma idag men jag kommer inte till gymmet! Är strandsatt i lägenheten... :( Har varken busskort eller bil... Så det blir nog en innedag :)

Mamma med familjen har kommit hem från Oman idag, ska nog åka förbi en sväng. De lär nog vara lite trötta eftersom deras plan landade vid 5 i morse!!

Puss

Snurr i snurran

Nu har plugget börjat igen, om än slappt :) har haft ett seminarie som nog var det enklaste ever och idag skrev vi ihop en redovisningsgrej som ska göras på torsdag. vilket innebär att jag är ledig imorgon! Men det behövs för jag har tenta om en vecka och måste plugga vidare.

Annars har jag inte hunnit med så mycket, gymmade igår. Idag tänkte jag gymma men jag prioriterar plugget istället. Får se om jag orkar pallra mig iväg imorgon kanske :)

Puss

Imorgon börjar allt igen

Efter ett par veckors julledigt börjar skolan imorgon igen. Det ska både bli skönt och inte, det är ju skönt att vara ledig samtidigt som det är skönt med vardag. =)

Har jobbat idag, var sjukt trött! Hade massa folk över igår och sjöng Lips. Supermysigt :)

Nu är jag bara trött och hungrig. Mot köket!

Puss

Söndag mitt i veckan

Inte för att jag märker något, jag är ju ledig både från skola och arbete.

Har varit en snabbis på gymmet, A ska iväg snart och jobba så vi blev inte där så länge. Men det är bättre än inget!

Väntar på att få hoppa in i en varm dusch för att sedan plugga vidare. Måste säga att det går riktigt bra att plugga just nu. Kan bero på att jag har fått vila upp mig i ett par veckor. =)

Eftersom att A jobbar i kväll blir jag ensammen, vet inte riktigt vad jag ska hitta på, förutom att plugga då. Kanske ringa nån som vill titta förbi. =)

Lyckostfamiljen åker till Oman imorgon, vilken dröm! Sol, bad, fem stjärnigt hotell och delfiner. Det är något. Min tur kommer när jag är färdigpluggad. Om 2 år... ;)

Puss

Dagarna flyter på

Vecka 1.

Den här veckan kommer nästan enbart att bestå av två saker: plugg och jobb. Detta för att jag har försummat plugget och tagit på mig extrapass på jobbet. Lite gym ska jag klämma in också då jag har ett mål att gå ner 3 kg tills min födelsedag!

Har redan börjat plugga lite, var tvungen att färska upp minnet med vad vi egentligen höll på med innan hjärnan gick på välbehövligt jullov. Men mycket gjordes idag. Imorgon ska det läsas artiklar tänkte jag!

Gymmade även idag, en timme på löpbandet. Nu jäklar ska jag komma igång. Än en gång.

Var och såg Avatar igår, nog för att den är häftig på sitt sätt men jag somnade nästan. Inte en Emelie-film alltså!

Nu blir det TV. Igen. Är väldans trött idag.

Puss

2010

Den första dagen på 2010 är här, det känns lite mysko, vart tog 2009 vägen??

Hänt under 2009:
* Börjat plugga till sjuksyrra
* Varit på Cypern
* Varit i Tunisien
* Gjort om hela vardagsrummet
* Börjat ta reda på varför jag har problem med magen
* A bytte jobb och började plugga

Ska hända under 2010:
* Fortsätta plugga? Alt. ½ tiden på RKH avklaras
* Köpa lägenhet?
* Sista undersökningarna på magen
* Åka bort under jul och nyår?
* Nytt jobb?
* Nyttigare mat?
* Träna mer?
* Trysil under påsk?

Mycket mer kommer jag inte på, jag är fortfarande lite seg efter att just ha vaknat :)

Puss på er alla och god fortsättning!