Äntligen en ledig dag

Efter många timmars jobb de senaste dagarna är jag äntligen ledig. =) Har hittills sovit i 12 timmar och ringt en massa samtal, men snart så ska jag ägna mig åt annat, bla att handla en ny sovmadrass! Det skulle ha blivit en garderob också, men självklart fanns den inte inne; igen! Den finns iof på IKEA Kungens kurva, men jag tror inte mamsen orkar köra oss dit för en garderob. =P Jag skulle ju kunna köra själv, men min lilla bil kan inte ta en stor garderob. =(

Annars har jag faktiskt hunnit bli 20 år på riktigt. Eller, jag firade ju min 20 årsdag i lördags, men det var igår som det verkligen hände. Nu får jag alltså gå på bolaget också! Big girl. Jag har lite åldersnoja, jag vill ju inte bli äldre! Usch.

Puss

Sleeping beauty och 20 års fest

Jag kände hela dagen igår att jag var trött efter min 20 års fest men att jag skulle vakna 10.30 idag var mer än vad jag visste! Jag sov och sov och vilade igår, ändå sov jag i 11 timmar i natt. Och är fortfarande lite trött! Nej, det ska bli ändring på det. Jag tänkte ta en power walk (en löparrunda är inte att tänka på med min förkylning) och förbränna lite av de celluliter som verkar ha uppkommit i samband med en förslöad Emelie och för mycketonyttigt.

Min 20 års fest blev enligt mig lyckad. Vi åt mat, pratade, kollade på ESC och sjöng sing star. Och drack en massa vin förstås! Jag fick hela 10 vinare i present! Och 6 av dem var från B. Haha. Nej, riktigt lyckat. Var väl runt 20-25 personer i mammas villa. Tur att jag inte bodde i lägenhet för då hade grannarna dött av allt oljud. Jag och älsklingen var i säng runt halv fyra när vi fått kasta ut de sista. =P Jag behöver ju min skönhetssömn ;) Nej då, men jag kände att då var det dags att runda av.

I veckan blir det firande av mig med släkten, jobb, kanske IKEA, en välbehövlig storhandling och lite vardagsbestyr. Jag jobbar ju i helgen så det blir inget party för mig då.

Puss!

Full rulle

Mitt liv fortsätter med tusen saker i fokus. Nu har jag och älsklingen min varit och köpt ett nytt sovrum (förutom själva madrassen och garderoben) och det kommer bli så bra! Blev lite annat också som kanske inte egentligen skulle ha inhandlats men jag är en liten shopaholic. =)

Imorgon är det 20årsmiddag och fest. Planering planering planering. Mat, kläder och tusen andra små saker. Men det ska bli kul! ESC är då också, heja Perelli!

Jobbet fortsätter och det har varit väldigt intensivt den senaste tiden. Nu har jag varit ledig en dag och för ovanlighetensskull är jag ledig hela helgen med min darling! Det ska bli så mysigt!

Lillebror ska tävla på Vikbanan på lördag och jag måste klämma in att komma och se honom. Det får inte bli för sent, då får jag helt enkelt fixa mig innan och vara festklädd på crossbanan. =)

Sen har vi då det vardagliga; katterna, lägenheten som ska hållas efter, mat som ska lagas och köpas och allt annat som snor tid! Jag har lite panik (eller nåt i den stilen, inte så panikartat) just nu för jag sitter vid datorn. Jag måste ju välja kläder tills imorgon! Och allt ligger nedpackat eftersom att vi inte har någon garderob. Hehe.

Puss!

Sjukling

Var tvungen att gå hem från jobbet idag för jag mådde så illa att jag nästan var tvungen att springa och spy. Till sist insåg jag att jag kanske var tvungen att kasta in handduken och tacka för mig för dagen. Sov och åt popcorn, men mår fortfarande dåligt. Vad kan det vara?

På lördag är det min födelsedagsmiddag, det ska bli så roligt!

Nu blir jag påtvingad att leta garderob av fästmannen, inte för att jag säger nej! I love it. =)

Puss!

Uppgivenhet

Idag känner jag mig uppgiven. När man är så trött som jag är kan man lätt göra det, ni vet när man tror att alla är emot en och man tror att ingen gillar en. En sån dag har jag. Trött och tråkig i kassan på jobbet (för i förbutiken får jag ju inte stå), i 7 timmar härdade jag! Näst sista timmen var den segaste någonsin. Vad vill jobbet mig? Jag vet inte heller varför jag är så trött, jag sov ju i 12 h i natt. Ska man inte vara piggare då? Åt middag med familjen, funderade till och med på att skippa det och gå hem och gråta istället. Ibland skiter sig bara allt. Men när man får prata av sig mår man alltid bättre.

Imorgon är det jobb 7-15, personalfest från 17. Då går bussen i alla fall. Det betyder att jag måste välja kläder idag. Och iprincip allt ligger i kartonger. Allt får nämligen inte plats i garderoben. Hmm. Jag har inte ens en aning om vad jag ska ha på mig. Men det konstiga är att jag inte bryr mig. Ett skit. En klänning kanske det blir. Eller jeanskjol. Kan man ha det när det är vårdad klädsel som gäller?

Annars är det jobb jobb jobb. Jag vill bara gråta över det just nu.

Puss

Klumpiga Emelie

Igår rensade jag skrivbordet med alla papper och vad hittar jag då? Jo, en lapp om att man ju måste anmäla konto till skatteverket om man vill ha skatteåterbäringen insatt där innan midsommar. Ja, paniken spred sig och nådde kulmen när jag insåg att man var tvungen att ha anmält kontot innan den 5 maj. En vecka sen alltså. Vad ska man göra? Jag får alltså vänta till augusti eller nåt och får ett utbetalningskort som jag måste gå till banken med. Jaha. Klumpigt Emelie. Bara jag får mina pengar antar jag att jag ska vara nöjd och glad. Men lite frustrerad är jag.

Igår var jag riktigt produktiv. Tog med mig M till dels Coop Forum, dels Blomsterlandet och handlade alldeles för mycket blommor till balkongen. Men fint kommer det att bli. =) Jordgubbsplanta, hängväxter, klätterväxter, blomlådor... You name it! Så den som vill se är välkommen hem till oss ;)

Idag ska jag vara ännu mer produktiv; jag ska klippa mig! Det är hög tid eftersom håret är en rishög efter resan. Det enda jobbiga är att min frisör håller till i Vasastan vilket ger mig en lång restid. Men det är det värt, hon är så bra. Det var ett väldigt bra läge däremot när jag pluggade i stan. =)

Till sist; nu har jag adressändrat till A, så vi är sambos. =) Scary! Ännu mer scary är att vi numera är förlovade. =) Jag älskar honom så!

Puss!

En trött Emelie

Miranda väckte mig en gång i timmen mellan 2 och 6 i natt, så idag har jag varit/är en trött Emelie. Mycket har jag hunnit med också. Lämnat katterna hos veterinären, jobbat, hämtat katterna igen, försökt lära dem leva med tratt på huvudet, lagat mat, kollat på TV, läst Cosmo... Handlat har jag klämt in också. Och pratat med A som tydligen ska jobba i helgen. Vad roligt att jag fick reda på det nu. Speciellt när det är, eller skulle ha varit, vår första helg tillsammans (lediga) efter jag kom hem. Men icke. Alltid är det nåt.

Imorgon är en big day för mig, hade tänkt att göra en cheesecake tills dess, men vet inte om jag orkar. Jag är verkligen nere. Vill grina och sova. Men det går ju inte. Dessutom finns inte A här och tröstar mig, för han jobbar! Till 22 ikväll så jag har bunkrat upp med popcorn och tänkte titta på tv och frossa hela kvällen. Bli lite fet sådär. Usch, jag måste skärpa mig med sötsakerna!

Huvudvärk kan jag ju klämma in denna underbara dag. Och skavsår, som grädden på moset när det är så fint väder, så en promenad blir det inte. Dessutom vågar jag inte lämna missarna själva just nu. Blää på allt.

Puss

Och så börjar vardagen på riktigt

Idag börjar mitt vanliga liv igen på riktigt kan man säga. Jobb, städning, ansvar. Jobbar måndag - fredag den här veckan, ska storstäda lägenheten i helgen, måste ringa samtal för katterna ska kastreras och öronmärkas och allt sånt man hade glömt bort att man var tvungen att göra.

Tänkte ta en sväng till Ikea i helgen också, införskaffa lite nya möbler till sovrummet. Spännande! Sen kanske jag tar med mig ett flyttlass till Andreas, men det känns lite som att man rymmer hemifrån när inte mamma är hemma och hjälper till. Vi får se hur det artar sig.

Nu blir det städning, dusch och sen jobb!

Puss

Lördag i Sverige

Första lördagen hemma i Sverige. Jag har spenderat den i centrum (lämnade in min nya mobil som det var fel på! och köpte strumpor till lillebror. Haha.), hos pappa (fick dumlekaka och lekte med andra lillebror) och nu ska jag packa ihop lite saker som ska med till älsklingen min.

Har nu släppt bomben till mamma att jag ska förlova mig OCH flytta ihop med honey. Det gick bättre än förväntat. =) Inte som att jag trodde hon skulle protestera, men det är ändå mamma vi pratar om. Hon sa att om det är det jag vill så ska jag göra det. Och det är det jag vill. =)

Får se hur kvällen ska spenderas. Lugnt antar jag, min älskling jobbar trots allt och jag är fortfarande krasslig. Och väldigt trött och jet laggad.

Puss!

Första dagen på jobbet

Idag ska jag jobba för första gången sen resan, det känns lite konstigt. Det jobbigaste är att man måste passa en tid! Det har jag inte gjort allt för mycket de senaste 11 veckorna. Haha. Det kommer nog gå jättebra, så svårt är det nog inte. Vi får se om jag har kvar alla läskiga PLU nummer i huvudet eller om jag kommer att vara seg och skapa kaos. Nej då, sånt går nog inte ur.

Är annars fortfarande inte helt 100, får se om jag pallar jobba hela jobbpasset. Men jag härdar. Var på bio igår (såg tyvärr Iron Man, se den inte) och hade så himla ont i magen. Det var hemskt. Men 5 h på jobbet borde jag klara.

I helgen ska jag träffa far med familj. Ska bli kul. =) Och självklart umgås med resten av familjen, pojkvännen och kanske lite vänner. En shoppingtur kanske det blir. Blev en sådan igår när jag träffade V. Köpte en ny mobil (Samsung U600 limited edition gold/black), ett par skor, underkläder och två plädar. Jag måste ju lite smått börja inreda lägenheten efter hur jag vill nu när jag ska flytta in på riktigt. ;) Okej, A får lite att säga till om. Vi kompromissar lite om garderob, säng och lite sånt. =)

See you around! Puss

Ego boost

                                                                          

Lite bilder på mig från resan. Och lite andra bilder så klart! Tyvärr verkar min kamera glappa så det blir mest bilder från K´s kamera. Men förhoppningsvis får jag den att fungera igen.

Puss Emelie

Mitt liv just nu

Det blev ett kort inlägg igår så jag tänkte skriva ett lite längre idag.

Angående:

Resan:
Som många av er säkert vet så har jag varit iväg på en 10,5 veckor lång Asienresa. Det är svårt att svara på frågan "hur var det?" eftersom att så mycket hände och alla känslor blev kännbara åtminstone någon gång. Jag grät, skrattade, hatade, älskade, saknade, var rädd, förtvivlad, ångefull och mycket mycket mer. Så det bästa ordet för resan var inte rolig eller tråkig, de orden täcker inte vad den var. Den var intressant och lärorik. Jag lärde mig så mycket om dels andra människor och kulturer men framförallt mig själv. När man reser så mycket som vi gjorde (vi flyttade 28 gånger!!!) så hinner man tänka väldigt mycket. Det var väldigt välbehövligt, även om jag inte trodde det när jag åkte. Jag har utvecklats som person och det är jag glad över. Men självklart är jag vanliga gamla Emelie som skrattar och busar lika mycket som innan. Men en Emelie med lite mer perspektiv på livet.

Det hände väldigt mycket under resan också. För er som inte följt min resdagbok drar jag en snabb summering. Bangkok (livrädda, bleka, trötta, träffade K's pojkvän och hans vän, hatade staden, äcklig mat), Koh Samet (Solsemester i en vecka, matförgiftad, läskiga djur, eldshower, kyckling med cashewnötter), Bangkok (igen, mellanlandning), Chiang Mai (Nattåg dit, ingen sömn alls, trekking, djungelvandring, bergsvandring, sov i hyddor, svinkallt, Bat en läskig guide, red på elefant, paddlade bambuflotte, badade i floder och vattenfall, tittade på vattenfall, var i en lokal kyrka, lyssnade på massa djur som bodde under hyddorna osv), Chiang Khong (gränspassage till Laos, träffade lite Kanadensare och en Engelsman), Luang Prabang (speedboat dit, det bästa på resan!, söt liten stad, fikade, lurade vid gränsen), Vang Vieng (party, tubing, buckets, Laobeer, cyckling på landsbygden, K blev drogad, Friends på TV överallt, dåliga bussar, mitt ute i ingenstans), Vientiane (otroligt tråkig stad, äckliga hotell, dåligt internet, lurade på en bussresa), Hué (värsta bussresan någonsin!!!, lämnade 2 mil utanför staden på en motorväg, åkte nattbussen med endast lokalbefolkningen, bensin på väskan, moppetaxis, tråkig stad, god mat, dålig marknad, jättetrevligt guest house, magkatarr, livrädd efter bussresan), Hoi An (som Gamla Stan, fika, sydde upp kläder, shoppade, sämsta hotellen), Nha Trang (sol och bad, hemska vietnameser, underbar mat, The gigant Buddha, ett försök att hitta Banana split bar, powerwalks, springa på stranden, träningsvärk, båttur), Saigon (nattbuss dit, spenderade en hel dag på flygplatsen, spelade kort), Bangkok (en dag på Khao Sarn Road), Koh Tao (paradiset!, sol och bad, skrapade upp knät, snorkling, chokladätning, strandtennis, dålig el), Koh Phangan (party, öde stränder, Fullmoon party, oservice mindade thailändare, svensk mat, lågsäsong, pad thai, frukt med yoghurt och müsli, kortspel, kackerlacka, bacardi breezer raspberry, buckets, solbadning, kroppsmålning), Bangkok (shopping, magsjuka, trötthet, hemska taxiresor, sömn, lyxhotell).

Ja det är väl så man i väldigt snabba ord kan beskriva min resa. Det är jättesvårt att göra det, så är det något ni undrar över, fråga mig! =D

Förlovningen:
Ja, nu är jag verkligen vuxen. Eller snart i alla fall. Jag och min älskling beställde ringar igår som kommer på onsdag. Då är jag A's fästmö! Det låter så läskigt, och det är det också, men jag ångrar det inte för en sekund. Det är det här jag vill. A är mitt liv just nu och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Snart blir det även en ihopflyttning på riktigt. Just nu bor jag ju hos honom, men har inte adressändrat. Mamma smäller väl av när hennes enda dotter flyr så snabbt.

Annat i mitt liv:
Fixade ny mobil igår som jag ska hämta idag. Jag kommer inte ihåg vad den heter, men den är stilren; svart med gulddetaljer. Väldigt fin. Min gamla sjunger definitivt på sista refrängen. Vi får se om den är någonting att ha.

Fyller 20 år om 28 dagar. Det är helt sjukt att jag fyller hela 20 år! Då blir jag en oldie! Var inte jag 18 nyss? Tiden flyger verkligen fram. Vad önskar jag mig då? En cykel, SATSkort, saker till lägenheten (vaser, köksredskap, tavlor etc.), digitalkamera (den gamla sjunger även den på sista versen). Sen vet jag inte. Eller kommer inte ihåg rättare sagt.

Ja, så mycket mer har jag inte att uppdatera om. Imorgon börjar jag jobba igen, kom och hälsa på mig mellan 14-19 tycker jag. =) Alldeles lagom pass att börja med. Idag ska jag träffa V, kanske ta en fika, luncha med fästmannen, städa lite i lägenheten kanske. Och bli frisk. Jag har ju självklart åkt på nåt skit från Asien. Jättekul.

Puss från Emelie!