Tentaplugg

Idag var sista föreläsningen på den roligaste kursen vilket innebär att tentan närmar sig. Så idag och imorgon ska jag plugga och sen visa vad jag går för på fredag! Sen kan man (förhoppningsvis) lägga ytterligare 3 hp bakom sig.

Puss

Framåt!

För första gången på typ en vecka vaknade jag utvilad efter att ha fått sova hela natten! Ingen hosta eller frossa som väckte... Helt gudomligt! Vaknade redan vid 8-tiden! Hostar gör jag fortfarande men Mollipecten kuvar det väldigt bra! Och jag tror att febern har gått ner i princip helt! Jag älskar antibiotika :) Även om jag tror min kropp hjälpte till lite ;)

Jag känner mig faktiskt så pass pigg att jag tänkte våga mig på att gå till skolan i tre timmar! Lite triageövning :) Så nu måste jag plugga inför det.

Puss

Update: Mådde skit efter frukosten/lunchen så jag fick snällt stanna hemma :( FAN! Kan inte saker och ting börja gå min väg? tänkte jag (lite annat som strular också som jag blir så jävla arg på). Jorå, som en skänt från ovan fick jag VG på båda mina inlämningsuppgifter som jag ärligt talat jag trodde jag skulle få göra om. Jag är väl bättre än jag tror ;D Sen berättade jag ju om en halvcrazy sak jag gjorde igår?! Jag mailade Väsby Ridklubb om att börja rida igen och nästa onsdag ska jag på ett provpass för att se vilken grupp jag skulle passa i! Ska bli superkul att börja igen! Nu får jag bara se till att bli frisk...

Fortsatt hemma

När inte Emelie kan komma till Globen, får Globen komma till Emelie. Nästan. Via SVTPlay åtminstone :D Men det är ju verkligen inte samma sak. De visar ju inte ens allt :( Den avslutande julavslutningen brukar lixom kicka igång hela mitt julfirande. Nu fick jag inte se det, men jag har i alla fall adventspyntat idag :)

Jag har också gjort två crazy saker (en helcrazy och en halvcrazy) som jag hoppas ska ge resultat. Om det ger ett positivt utfall berättar jag vad :) Annars förblir det en hemlis ;)

Lunginflammationen fortsätter att hålla mig hemma. Skulle verkligen vilja gå på katastrofövningen imorgon men man måste väl inse sina begränsningar. Dock har jag en stark förhoppning att jag kan delta på tisdag! Och nästan 100 % säker på att jag kan gå på föreläsningen på onsdag!!! Yeehaaa! Jag känner mig bättre idag med minskad feber och mindre heshet. Dock känns det fortfarande som om lungorna ska explodera, om än inte lika snabbt, när jag gör nåt. Typ går till Tiger och hämtar Take Away-mat (A) Ja, för det är första gången typ sen i tisdags som jag äter en måltid. Dock har jag inte krafter eller känner för att äta frukost, lunch och middag. Idag blev det bara middag. Imorgon kanske det blir mer! (Nåt positivt ur sjukdomen: jag har gått ner 1 kg! Så går det när man inte har aptit. Alls.)

Puss


Lunginflammation, suck

Innerst inne visste jag nog att jag hade fått lunginflammation, jag ville bara inte erkänna det. Och efter lite påtryckningar från mormor och mamma (och en nedåtgående spiral för mitt allmäntillstånd) tog jag mig till närakuten på Löwet. Och mycket riktigt. En lunginflammation. Igen. Man kanske ska börja lyssna på sig själv? I vilket fall som helst så fick jag Mollipect utskrivet + ett bredspekturmantibiotika som jag aldrig hört talas om. Tio dagar av medicin. Snark. MEN, förhoppninngsvis blir jag bättre SNABBT och kan gå till skolan på måndag! För då har vi praktiska övningar i Katastrofkursen, och dem vill jag inte missa.

Egentligen skulle min helg sett ut på föjande sett:

Fre: Julmarknad Steninge slott, plugg, middag med E
Lör: Julmarknad Skansen, julbord Tyrol
Sön: Stockholm International Horse Show med mormor

ALLT detta har fått strykas :'( Jag kan inte beskriva hur ledsen och besviken jag är. Men med tanke på att det kändes som om mina lungor skulle explodera efter en tur till ICA igår hade nog inget av detta gått. Suck.

Ja, så jag sitter ensam här en lördag. Inte ens adventspynta kan jag. Varför? A tycker vi ska vänta tills imorgon (egentligen jag med, men jag är ju så rastlös!) och jag har inga som helst krafter att själv ta mig till förrådet och hämta lådan med sakerna. Än mindre sätta upp dem.

Puss


Högre feber, men känner mig bättre

Min kropp är lite konstig. Vaknade med 38,4 graders feber (att jämföra med igår: 37,2 grader) men känner mig bättre idag än igår... Mysko. Borde det inte vara tvärtom? Förhoppningsvis är jag på bättringsvägen! Och jag har tur, det är inga föreläsningar idag :)

Jag och A tänka gå och handla lite mat. Ekar lite tomt i kylskåpet :P Jag ska försöka övertala honom att ta bilen :D

Puss

Fortsatt krasslig

Vaknade runt 4-tiden i natt med en sjuklig frossa! Inte kul :( Och jag mådde så himla illa också. Fakta: jag är sjuk. HELT FEL VECKA! Jävla skit. Jag missar den roligaste kursen på tre år, om än bara två föreläsningar. Men när kursen bara är två veckor lång är det rätt stor andel.... Tur att jag har all kurslitteratur hemma! Jag är skitbesviken...

När jag blir så här sjuk blir jag dels jättetrött och seg, men samtidigt så himla rastlös. Jag blir helt galen! Man kan inte göra någonting, man orkar inte göra någonting, men jag pallar inte bara ligga i sängen. Imorgon tänkte jag försöka mig på att plugga med E, gå på julmarknad på Steninge Slott och kanske äta nån god middag :) Får se om jag orkar. Men alvedon hjälper mig väldigt mycket! Cocillanan däremot gör mig mest illamående även om det dämpar hostan.

Puss

Sjuk men pluggar

Ligger hemma med feber och ont i kroppen och hosta (tur att jag har Cocillana hemma!) men ligger jag på latsidan för det? Nej. Har (efter två alvedon) varit med A ute på exkursion vid Sandakärret och jag har läst SLL's katastrofplan + SoS lagar kring detta. Nu känner jag mig 100 % bättre inom katastrofmedicin! Och shit vad kul och intressant det är! Verkligen precis vad jag vill jobba med! Om det är ute i fält eller i olika grupper spelar ingen roll. Men katastrofmedicin ska jag jobba med!

Imorgon är det heldag i skolan, 9-16. Ska ladda med Cocillana och Alvedon. Sen gjorde jag och A en supergod wokrätt igår som jag ska koka lite ris till och voila, en perfekt lunch!

Nu blir det snart middag, sen blir det nog bara en lugn kväll med bland annat Grey's Anatomy.

Puss

Två utbetalningar kvar...

Kollade på CSNs hemsida, det är bara två utbetalningar kvar för mig! Sen ska jag stå på egna ben... Helt sjukt! Tur att jag redan fått jobb :) Den ena utbetalningen sker redan om 4 dagar, så det är inte långt kvar nu... Igår var det två månader på dagen tills min examen! Vilket betyder att det idag är mindre än två månader kvar tills jag är Leg. Ssk!

Idag: kursstart Katastrofmedicin. Tydligen har SL strulat (igen), hoppas de inte gör det när jag ska åka.

Puss

Mörkt

Det har blivit så attans mörkt ute! Redan vid tretiden tror man ju att det är middagsdags och vid fyratiden tror man att det är läggdags... Nästan iallafall! Man får väl trösta sig med att det går mot ljusare tider runt jul igen, och det är ju redan om fem veckor...!!!

Idag ska jag och A ha besök av E och F. Vi ska spåna lite på en nyårsfest och en utlandsresa i sommar :) Och så blir det mat. A har lovat tacos men jag har redan ätit det tre gånger den här veckan så jag kommer nog på nåt annat. Eller så är jag lat och gör tacos. Men A får hacka grönsakerna, det är det värsta jag vet!

Igår fick jag hem tre böcker (+ A's flora som han måste ha i biologikursen) så nu har jag börjat läsa En dag. Ni vet, den som går på bio. Jag har hört att boken inte ska vara så bra, men jag är fast! Jag gillar den! Sen köpte jag del ett och del tre i Guldkompassen-trilogin, del två var slut... Ska väl beställa hem den sen ;) Läste den trilogin för många år sen om minns att jag älskade den. Så vi får se :) Var också uppe på mammas vind igår och letade gamla kort (hittade inga :S) och hittade då massa böcker! MASSA böcker! Tog hem en, Sagan om Ringen, men bara del ett. Tror faktiskt inte att jag köpte de andra böckerna...

Puss

Magkatarr...?

Återigen har jag drabbats av illamående, buksmärtor och konstant hungerkänsla trots att jag inte alls är hungrig! Jag tror att jag fått magkatarr igen :( Då kan man ju fråga sig varför. Ja, jag vet inte. En kurs är över, vi är på god väg att kirra examensfesten, jag har fått ett jobb, jag tar snart examen...! Jag antar att en del av de sakerna även kan vara bidragande faktorer till att jag fått magkatarr. Alla mynt har ju två sidor...

Igår var det sista dagen på kursen. Den har varit 8 veckor lång varav 7 veckor har varit VFU. Den sista veckan kanske man inte kan räkna för jag var på föreläsning sammanlagt en timme :P Men nu är den över! På måndag drar Katastrofmedicin igång, och det ska bli kul! Två veckor och det är alldeles lagom :) Sen är det tre veckor Infektion och sen gott folk, sen är det jullov!!

Just nu håller jag på att tvätta täcken nere i föreningens tvättstuga. Trodde det skulle vara bättre, men deras tvättmaskiner är faktiskt mindre än vår! Det enda positiva är att de har torkskåp och torktumlare... :)

Puss

Framåt i planeringen

Jag sitter med i festkommittén till examensfesten. Hittills har vi mest spånat lite men äntligen har vi börjat komma framåt på allvar! Flera offerter på eventlokaler har ramlat in och jag har sammanställt de mest lämpade. Imorgon ska vi kolla igenom allt och kanske boka in möten. :) Det är så kul! Den 18 januari kommer festen att äga rum och jag har redan köpt en klänning :D

Jag är ledig idag igen, ska plugga matte med bror eftersom att han har prov på fredag. Och sen blir det gymmet ikväll. Superskönt att bara vara :) Imorgon tänkte jag dock visa mig i skolan. Men mest för jag måste lämna in AssCe, men nu också för vi ska ha möte om festen :)

Puss

Effektiv dag!

Idag har jag faktiskt varit aktiv för att vara ledig. Jag har träffat tjejerna i gruppen som anordnar examensfesten och vi har kommit en bit på väg där. Jag har träffat K och tagit en lång promenad och fått en del ärenden uträttade samt pratat av oss om allt som händer. Och till sist så har jag gymmat. :) Mycket bra! Nu tänkte jag göra kvällsmat i form av korv med bröd sen ska jag bänka mig i soffan.

Imorgon är en ny dag, då har jag enbart ett Body Combat-pass inbokat. Annars är dagen heeelt blank!

Puss

Bra dag!

Har haft en bra dag hittills och jag har inga som helst planer på att den ska bli sämre :) V kommer förbi om 2,5 h, då blir det mat och mys! Och massa skvaller!! :D Ska bli underbart! Innan dessa hade jag tänkt att gymma (läs springa i 30 min), duscha och göra mig iordning samt handla mat. Och sen har nya ELLE kommit också!! Som sagt, bra dag :)

Har återigen börjat längta till att börja jobba, efter en nedgång i motivationen av många skäl. Det här kommer bli toppen!!

Puss

Bio

Jag och lillebrorsan tänkte gå och se på Contagion idag i Kista :) Bra avslut på denna vecka som har varit väldigt upp och ner. Men jag hoppas att den slutar upp och att det kan hålla dig där. Det blir lite av ett avgörande nästa vecka.

På tal om nästa vecka är vi "lediga" hela veckan!! Har tre dagar av föreläsningar, men inget är obligatoriskt och jag (och alla andra verkar det som) tänkte passa på att vara hemma och vila upp mig :) En föreläsning tänkte jag gå på men enbart för jag måste lämna in AssCe-formuläret :P Gud vilken skön vecka! Istället tänkte jag sova, gymma... Ja, typ det :P Kanske blir det nån dags jobb. Kanske.

Sitter just nu och letar resor till mig och A i januari. Jag har ju 11 dagar ledigt mellan examen och det att jobbet drar igång så det lutar åt en resa till Förenade Arabemiraten eller Egypten. :D

Puss


Välförtjänt helg!

Efter en rätt turbulent vecka är det äntligen helg! Och shit vad jag förtjänar den! Har mått rätt dåligt av vissa skäl men det som inte dödar, stärker.

Sista VFUn är nu klar. Jag ska alltså typ vara färdig nu! Har tre kurser kvar; katastrofmedicin, infektionsmedicin och organisation och ledarskap. Kurser som både är korta och verkar roliga! Det kommer gå fort nu innan jag får min legitimation... Den 20 januari smäller det! Bara 2 månader och 9 dagar kvar.

Jag vet inte vad jag ska hitta på i helgen. Superskönt! Jag kan eventuellt ha någonting inplanerat men jag orkar inte titta i kalendern just nu :)

Puss

JOBB!!!

Är såå glaaaaaaaaad!!!! Ni anar inte!!!! Jag tar ju examen 20 januari och den 1 februari börjar jag på A22a på Karolinska Solna!!!! Jag är såååå glaaaaaaad!!! Det känns jättebra! Supernöjd! Och de verkade nöjda med mig! Guuud sååå kuuuul! :D Nu ska vi ut och fira!

Puss

Klaaaar!!!

Tänka sig, ÄNTLIGEN har jag lämnat in de två examinationsuppgifterna till DK 19 :) Halleluja! Det var troligen två av de tråkigaste uppgifterna jag gjort, men vad spelar det för roll nu!? De är ju klara!!!

De blev klara redan imorse vid 10-tiden och eftersom att jag hade en sån effektiv dag igår så har jag mest glassat omkring idag :) Vilket jag är värd. Och A var hemma på förmiddagen idag så vi tog en promenad ner till centrum, lämnade en kursbok, hämtade pengar, köpte thaimat och lite så :) Sen har jag faktiskt bara slöat hela tiden. Jo, jag tog in balkongmöblerna idag så nu får snön komma (högst osannolikt med tanke på att det är 10 grader ute...)!!!

Imorgon är det dags för en intervju, ska bli superspännande! Och så ska jag tacka ja/nej till ett annat jobb. Men jag har bestämt mig; ingen bra lön, inget jobb.

Puss

Sjuk igen?

Jag har varit frisk sen förra julen och nu har jag blivit sjuk igen! Sist var ju inte alls särskilt länge sen... Nu är det kraftig huvudvärk, halsbränna och nåt som känns som bihåleinflammation. INTE KUL! Fick just avboka Body Combaten, det som är så kul...!


"Ledig"

När man är student är man aldrig riktigt ledig, speciellt inte en vecka innan inlämningarna ska in. Så även om det står ett fett L på mitt schema sitter jag och kämpar med Journalgranskning och Patientundervisning. Har typ gjort klart journalgranskningen och typ 30 % av patientundervisningen så det ska nog gå bra. Hoppas jag.

Annars står det lite annat smått och gott på min To-do-list: sola, gymma, tvätta, städa, hämta betyg från förrådet och lite annat... Men det ska nog gå bra utan att jag känner att det är för mycket. Och så tänker jag såhär: om jag gör allt detta idag är jag verkligen HELT ledig imorgon!

Puss