En bra dag

Solen har skinit. Lite sovmorgon. Lagom lång skoldag. Mycket trevlig promenad med J. Budgivning pågår. Ja, kort sagt en riktigt bra dag. Så skönt med sådana ibland. :) Det enda som spökar litegrann är min satans förkylning. Men den går väl bort den också så småningom. Har laddat med vitaminer för kvinnor, laktobakterier i kapsel, alvedon, nässpray och halstabletter.

Imorgon är det fredag, mycket skönt :) Även om det känns som jag nästan haft en veckan semester! Nåja, nästan... Skola på f.m., träffa K på e.m., kvalfinal i Idol på kvällen. Slödag. Återigen. Måste fortfarande ha det för min satans förkylning.

Puss

Ledig :)

Tänka sig, jag har varit ledig idag! :D Iof väldigt bra med tanke på hur förkyld jag är... Dagen har varit lugn, tog en tripp ner till centrum där jag uträttade lite ärenden (handlade mat, hämtade nyklackade skor, ja, ni vet sånt). Sen har jag pluggat. Och suttit vid datorn. Inget mer.

Kvällen kommer inte se så annorlunda ut, det är rätt skönt att löka lite ibland. :D

Imorgon är det föreläsningar igen, på Sophiahemmet hör och häpna. Min skola har för lite lokaler :P Smart!! Får se om mitt lokalsinne sviker mig imorgon eller om jag hittar. Har hört att den högskolan är rätt stor. Och sen på em ska jag träffa J, det var evigheter sen!

Och tänka sig, sedan är det fredag. Med föreläsning. Ingenting planerat på kvällen. Lördagen är vigd till M's fördelsedagsfest. Och jag hoppas att jag är frisk tills dess...

Har börjat buda på lägenheten idag, har dock lite is i magen och avvaktar mer tills imorgon.

Puss

Visning igen

Var på visning igen på en av lägenheterna som jag också var på i söndags. Mamma fick vara med och agera smakråd. Hon tyckte att det var för lite fönster (och mörkt) samt att det inte skulle vara sol på altanen hela dagen. Ja, det är mamma det. Imorgon börjar budgivningen. Den andra lägenheten har jag redan tackat nej till.

Har ev. ett annat projekt på G också. Vi får se hur framtiden ser ut.

Varit i skolan idag på "den jobbigaste dagen på kursen" enligt läraren. Jag ser mycket fram emot resten av kursen då, för den här dagen var CHILL! Imorgon är jag ledig, ska bara läsa en artikel. Tänkte passa på att åka och köpa nya blommor till balkongen. Hade också tänkt att gymma men jag har blivit dunderförkyld igen! Hade så ont i halsen i natt att jag drömde om halstabletter... Typiskt mig.

Ikväll blir det en god middag och Idol. Igen. :D

Puss

Ladies Night

Har precis bokat 5 biljetter till Ladies Night den 15/10 i Globen! :D Ska bli sjukt kul :) De är betalda och klara så nu är det bara att vänta på den 15:e... Och så ska jag ju på Horse Show på Globen den 25/11. Det är mysigt att ha saker att se fram emot under hösten. Sen är jag och A lite sugna på att gå och se en julkonsert på Cirkus 20/12 men det är sjukt dyrt, 520 kr/biljett. Får se om jag känner mig rik lite senare.

Började folkhälsokursen idag, alla säger att den är dryg. Men jag tror att den kan bli rätt chill. Jag gillar ju forskning och sånt, så jag kanske gillar den :) Dessutom så har vi sovmorgon typ hela dagen! Lovely. Och lite omväxling från att börja 7.00 på mornarna...

Kvällen kommer spenderas framför TV:n med god middag och A. Han är ledig den här veckan så man får passa på att umgås. Resten av veckan är det lite skola, träffa lite vänner, jobba på söndag. Ja, lite mer alldagliga saker. :)

Puss

Lägenhetsvisningar

Idag är det två visningar, förhoppningsvis är det några intressanta. Jag vill verkligen flytta nu :) Fick mersmak efter inflyttningsfesten igår!

Som för övrigt var mycket trevlig. Mycket folk, och mycket trevligt folk. Mycket roligt att träffa As gamla kompisar och jag gillade dem alla :)

Imorgon börjar en ny kurs. Jag tycker det ska bli skönt att få vara lite i skolan. Omväxling förnöjer :)

Puss

Segdag

Var ju på 55årsfest igår, trevligt :) Höll mig dock nykter, var rätt skönt :)

Idag ska jag på inflyttningsfest, ska också bli kul. Dock känns det som jag har druckit, mitt huvud dunkar! Ska försöka mig på lite kurering sista timmarna innan avfärd.

Annars händer absolut ingenting.

Puss

HELG!!

Nu är Pediatrik/Gynekologi/Obstetrik-avsnittet avklarat. Tentan är gjord och den kändes bra :) Så i helgen är jag ledig! Planerna är:

Fredag: Gymma, inhandla presenter, 55-års-fest

Lördag: Inflyttningsfest i Sundbyberg

Söndag: 3 st lägenhetsvisningar, träffa P?

Ja, så kanske det blir några sovmornar ;)

Puss

Somnade visst

Sjuuukt trött idag på praktiken, och så var jag med på mottagningen vilket gjorde att jag mest satt och lyssnade. Somnade nästan sittandes. Fick dock gå hem tidigare för min handledare skulle på möte! :D Gick hem och sov en sådär tre timmar. Inte bra. De timmarna kunde ha gått till att tentaplugga.

Har just gjort klart seminarieuppgiften tills imorgon. Skönt. Sen är det "bara" tentan kvar på fredag. Sen finito med gyn/obstetrik/pediatrik-avsnittet. Skönt att bocka av, även om det har varit en rolig kurs som flugit fram!

Resten av kvällen är jag ensam hemma, tänkte laga nån mat (läs: hitta det lättaste att laga), kolla på Idol och läsa på lite mer inför tentan. Har ingen tentaångest so far.

Imorgon är det seminarium kl. 9 = sovmorgon! Till hela kl. 7, men i alla fall.

Skulle behöva gymma lite, men ingen bil och plugg gör att jag har svårt för det...

Puss

2 dagar bara flög iväg

Slutet på tisdagen denna vecka. Jag undrar vart måndagen och tisdagen tog vägen...

* Har pluggat, en hel del faktiskt!

* Praktik idag, omtumlande

* Bilen har lämnats, hämtats och åter lämnats hos C på verkstaden

* Bilen gick inte igenom besiktningen idag, katalysatorn var tydligen vajsing

* Varit sjukt trött, ätit en hel chokladkaka själv

* Nu är det snart dags för mig att sova, imorgon ska jag tydligen vara på mottagningen :D

Puss

Hur blir det nu?

Den absolut sista (hoppas jag) gången jag nämner valet i bloggen:

* Jag är ledsen över att ett rasistisk parti kommer in i regeringen

* Jag är ledsen över att de röd-gröna inte vann (även om jag vägde länge och tycker inte det är jättehemskt att det blev blått)

* Jag är oerhört trött på allt tjat om politik. Nu vill jag grotta ner mig i nåt annat. Typ tentan på fredag.

Så, nu orkar jag inte tänka på valet, regeringen och riksdagen något mer. Det får andra göra.

Nu är det måndag och ny vecka. Planeringen för den här veckan är:

Mån: Plugga, städa, byta bil.

Tis: Praktik 13.30 - 21.30. Plugga. Besikta bilen.

Ons: Praktik 7 - 15.30. Plugga.

Tors: Seminarium. Praktik 13 - 15.30. Plugga.

Fre: TENTA! 8 - 11. 55 årsfest Pernilla/Matte.

Lör: Fest i Sundbyberg.

Sön: Lägenhetsvisning.

Det gäller alltså att börja plugga idag, nu är det full fart framåt. Och jag gillar det :)

Puss

Valdag

Och till slut var det val. Som allt har varit hajpat kring detta i år! Jag var nära på att bli galen, men höll ut. Nu är det bara själva röstningen kvar. Och jag har bestämt mig. Typ.

Annars ska jag inte göra så mycket idag. Gymma ikväll. Borde plugga, men idag och imorgon är min "helg" eftersom att jag var på förlossningen igår. Så jag kanske väntar lite med plugget.

Var ju som sagt på förlossningen igår, och jag fick vara med på en förlossning. :) Fick även se lite annat, som epiduralinsättning, vägning, mätning osv av barnet, igångsättning av en förlossning osv. Så det var en väl spenderad kväll!

På fredag är det tenta så jag ska börja hårdplugga snart. Och bli så där tentanervös. Var evigheter sen jag skrev en tenta.

Puss

Lördag

Har redan hunnit till lördag den här veckan, det är sjukt vad tiden går fort. Har bara tre dagar kvar på gyn-placeringen, sedan har jag avverkat 1/4 av den här terminen...

Idag ska jag vara på förlossningen! Det ska bli hur kul som helst :) Alla som har varit där är helt lyriska, så jag hoppas att jag kommer känna likadant :)

Gårdagen spenderades först på C24, sedan kom lite folk över och det blev Rock Band och Lips. Drack lite vin för en gångs skull, men det blev bara 1, 5 glas. Vid 11-tiden höll jag på att somna sittandes.

Puss

En morgon

Sitter och har just ätit frukost. Väldigt skönt att få vakna av sig själv och inte av en väckarklocka kl. 5.15...

Ska snart iväg till praktiken, jag ser faktiskt fram emot det. :) A får hämta mig, annars är jag hemma så sent och ska upp så tidigt.

Puss

Mycket intryck

Första riktiga dagen på en ny praktikplats. Och sjukt mycket nya intryck, folk att hälsa på, rutiner att lära sig... Ja, att överhuvudtaget hitta dit är nytt! Trodde jag skulle irra omkring i evigheter nere i kulvertarna imorse, men jag har nog bättre lokalsinne än jag vågar erkänna...

Hur som helst, jag är helt slut. Tanken är att några från klassen ska träffas ikväll och ta en öl, men just nu känns soffan mer lockande. Ska ta en power nap så får vi se vart det leder.

Resten av veckan kommer spenderas på KS, ibland känns det som ett andra hem. Och så ska jag plugga givetvis. Och få panik över att jag inte har kommit på vilket parti jag ska rösta på. Det känns som jag går på en smal tråd och vinglar till höger ibland och till vänster ibland...

Har äntligen bokat in tid hos naprapaten! Visserligen var första tiden både jag och A kunde samtidigt 11/10, men nu har jag i alla fall bokat. :)

Ska också besiktiga bilen snart, sedan sälja den. Ska få mammas gamla bil istället. :) Tydligen "mer bil" än vår lilla Gecka...

Puss

Nya friska tag

Två saker hände idag:

1) Jag var på min "nya" avdelning, C24. Verkar verkligen vara en jättebra avdelning! Är sjukt pepp inför det här, förra praktiken fick mig att inse att allt inte är skit.

2) Har klippt mig! Kort för att vara mig. Håret slutar ovanför axlarna vilket det inte gjort på säkert 10 år! Minst. Men jag är nöjd :)

Imorgon är jag ledig, lovely. Tänkte börja gymma igen, ta en promenad och plugga. Bra dag enligt mig :)

 

Puss


En söndag

Sitter här i en tyst lägenhet. Katterna och A sover och bara jag är vaken. Tittar runt lite på lägenheter i innerstan, tänk på härligt det skulle vara att bo där! Önskedrömma kan man...

Eftersom jag var så sjukt effektiv igår och både storstädade och handlade så tänkte jag ta det lugnt idag och bara gosa ner mig i soffan eller sängen och plugga. Det är så skönt när man kan göra så!

Nästa vecka vet jag inte alls hur den ser ut. Imorgon ska jag dock klippa mig vilket är hög tid att göra. Och så ska jag titta in på min nya praktikplats C24. Får se om den avdelningen kan slå Q62. :)

Puss

Weekend

Nu är det helg igen, och som jag har längtat! Inte för att praktiken var tråkig men för att jag är så trött.

Skulle ha dragit till Grönan och kollat på Hoffmaestro & Chraa (eller hur nu det stavas) men jag, A, A-K och O fastnade på en pub i Götgatsbacken och hade roligt där istället! Sedan droppade det till lite annat folk. Blev inte så sent dock eftersom jag gått upp så tidigt, men väl till halv ett höll jag mig vid liv! :D Har sovit som en stock hela natten och idag har jag och A roat oss med att storstäda.

Är sjukt hungrig just nu, väntar bara på V som ska äta middag med oss. Hoppas hon kommer snart!

Puss

Sjukt seg

Solen skiner och det är varmt igen. Vad gör jag? Ligger i sängen med laptopen i knät och kollar på Idol 2010 på Tv4play. Varför? För jag är så sjukt seg.

Hade faktiskt en liten sovmorgon eftersom att det var seminarium först kl 9, men ändå. Mina ben värker och ögonen är tunga. Dessutom är jag hungrig men har ingen mat hemma. Haha.

Seminariet gick jättebra :) Praktiken går jättebra. Det känns verkligen som jag har fått ut någonting av den här VFUn! För första gången. :) Och jag har insett hur sjukt roligt det är att jobba med barn!

Resten av kvällen ska jag spendera med att kolla på 90210 och Idol.

Puss


Adrenalinkick

Var på Queen-musikalen igår med H, måste säga att jag fick en sån adrenalinkick! Hade glömt hur mycket jag älskar musikaler :) De som sjöng var så sjukt bra! Jag somnade lycklig igårkväll måste jag säga :) Och jag fick åka den nya spårvagnen ut till Cirkus :D

Är uppe och hemma så här tidigt för jag ska vara hos läkaren om 30 min. Återbesök för lunginflammationen. Han kommer nog inte säga nånting, bara att det låter bra på lungorna. Måste dock fråga hur länge man ska hosta (visserligen väldigt mycket bättre nu) och säga att mitt immunförsvar är i botten. Besöket bör inte vara så länge.

Annars är det praktik idag. Och handledning. Idag får jag veta om jag är godkänd på pediatrikVFUn :P Efter mina 4 hela pass där... ;)

Det som jag var så glad över igår var att jag lagt ett bud på en lägenhet. Sjukt stort att lägga sitt första bud! Blev dock ingen lägenhet. Det blev så dyrt :( Men jag fortsätter leta.

Puss

Mitt uppe i

Mitt uppe i allt, okej, det är bara måndag, men det känns som det.

Mån: Praktik 7-15.30, hämta ut musikalbiljetter, plugga, bestämma tid för praktik under tis, visning
Kan bocka av allt utom plugg (ska inte ljuga om att jag fick gå redan 14 från praktiken... ;))! Fast jag ska plugga. Jag måste... Tenta om mindre än tre veckor.

Har gjort en helt crazy sak idag! Om allt går vägen får ni reda på vad det är :) Jag är både glad och sjukt nervös inför det!

Annars är mitt liv inne i en planerings/vänta-fas. Har ganska många bollar i luften nu, och vet ni, det är sjukt roligt!

Sitter här hemma med två biljetter till genrepet imorgon, och det ska bli jättekul! Jag och H ska äta middag ute först! :D

Puss

En helt vanlig söndag

Har haft en behaglig söndag. Visning, sovmorgon och promenad. :)

Nästa vecka hade jag tänkt hinna med en del saker:

Mån: Praktik 7-15.30, hämta ut musikalbiljetter, plugga, bestämma tid för praktik under tis, visning

Tis:
Praktik, We will Rock You-musikal med H

Ons: Läkaråterbesök pga lunginflammationen, praktik 14-21.30

Tors: Praktik 7-15.30, seminarium pediatrik

Fre: Praktik 7-15.30, utgång

Lör: Ledig!

Sön:
Ledig!

Det kommer säkert att bli ändringar men så ser det ut just nu :)

Puss

Inte alls bra dag

Bara för att allt var så bra igår blev den här dagen piss.

Var på säljstarten, fick inte den lägenheten jag ville ha. Nu vet jag inte ens om det blir en flytt till det huset.

Skulle träffa en gammal kompis, har smsat två gånger och ringt, men har inte hört av henne.

Så nu sitter jag här hemma, själv, med huvudvärk och funderar på om jag ska göra pannkakor.

Tur i alla fall att det har varit sol idag. :)

Puss

Trala la la la la

Äntligen känns det som att solen skiner på mig igen. Jag ska inte nämna varför jag känner så, för vet ni, jag tror på karma eller vad det nu är, och berättar jag varför så kommer det inte att ske. Men glad är jag i alla fall :D

Fortfarande (jag vet, tjatig jag är) förkyld, huvudvärken börjar dock gå över :) *peppar peppar*

Det är heeelg!!

Imorgon är det säljstart för lägenheterna, får se om det blir någon då. Får själv gå ner och skriva på kontraktet då A jobbar. Ska ta med mig lite plugg och få saker gjort. :)

Sitter och kollar på Kristallen - ett skitprogram - och undrar varför jag är så seg. Kan bero på hela den här veckan :)

Puss

Huvudvärk!

Så sant som det var sagt, jag orkade inte skriva klart mitt föreläsningsmaterial. Orkade inte ens med ett. Somnade istället. Vaknade, åt mat, somnade igen. Vaknade imorse med en huvudvärk som heter duga! Tog två alvedon, hoppades att de skulle hjälpa men kände på mig att så var inte fallet. Och nej, så var inte fallet. Fick sjukskriva mig från VFUn (då måste jag gå en extradag nästa vecka...) och störtade i säng igen. Vaknade för 20 min sen, fortfarande med huvudvärk :( Ska ändå åka in till stan och träffa E, A och H och planera Thailandsresan.

Mailade AISAB (ett ambulansföretag i Sthlm) och undrade om jag fick göra min elektiv kurs där nästa år, och idag fick jag svaret att jag gärna fick vara med i Solna! Jaaa!! Nu ska jag bara få mer info (imorgon) och sedan ska jag maila tillbaka och verkligen boka in det. Superduperkul!

Det är inte särskilt kul att vara sjuk ska jag säga... Känns som hjärnan ska ploppa ur snart...

Puss

En lugn dag

Åter en VFU-dag, en lugn sådan. Hade bara en patient och den åkte på operation vid 11.30. Så efter det var det lugnt. Men känns ändå som jag lärt mig en massa, jag är en nyfiken flicka... ;)

Fortfarande förkyld, näsan är täppt konstant. Gått och snorat idag, pinsamt. Tur att man bara hade en pat. ;)

Tänkte ta mig i kragen och faktiskt plugga lite. Renskriva föreläsningsmaterialet. En del i alla fall. Mitt huvud är så tjockt att jag inte kommer orka allt.

Puss