2011

Bara några få dagar kvar på året och jag sitter i soffan och glor på Alpint. Då kan jag ju lika gärna göra en liten krönika över 2011.

Januari: Sista etappen på termin 4 men underbar placering på CIVA/postop. Termin 5 på utbildningen drar igång med C-uppsats. Jag och A fick tillgång till vår nya lägenhet och vi renoverar den. Om man ska läsa bloggen så tycks jag vara rätt så trött... Men det kan ha berott på influensan jag hade under jul. Sjukt mycket snö!

Februari: Lägenhetsrenoveringen fortsatte, den 19:e flyttade vi in! En massa förberedelser, packande etc. C-uppsatsen fortsatte i skolan , bl.a. med info till berörd avdelning där vi gjorde studien, det gick väl sådär. Fortsatt trött, hmmm... Svinkallt ute och SL tycks inte fungera så bra.

Mars: Vi fortsätter att pyssla i lägenheten, den börjar bli rätt så fin. Jag och H fortsatte även på vår C-uppsats, mycket tradigt och vi var mycket trötta på den. Men klar blev den! Jag fick reda på varför jag (bland annat) varit så trött: jag har för låga tyroideahormon i kroppen. Börjar äta Levaxin. Jag börjar bli piggare och det börjar bli vår i luften!

April: Våren kommer och jag kan sitta på balkongen och sola! Gör praktik på ambulansen och det är superkul! Gör en bra studie på det ;) Jag jobbar en del på DS. Mitt öga lyckas svullna upp så jag ser ut som Quasimodo!

Maj: Det kom SNÖ! Som smälte bort på en gång som tur var... Jag tar tag i min löpträning. Jag verkar gladare och lugnare :) Gör praktik på vårdcentral, är väl inte den mest spännande praktiken. Jag fyllde 23 år.

Juni: Studenttider och jag blir som alltid så himla glad och rörd! Alla är ju så lyckliga... :) Jag tar sommarlov från skolan (med mycket bra betyg från terminens kurser) och jobbar heltid på DS. Går på parkteater med bästa vännerna. 25 årsfest för E. A ringer och säger att han ska till Afghanistan :( Firade midsommar på jobbet. Tar semester!

Juli: Njuter av semester hela månaden. Det är varmt och kvavt. Åker till Kolmården med A, E och F och har supermysigt! Firade P som fyllde år. Hade en bra kväll på Gröna Lund i bra sällskap. Åker till Öland och Böda Camping (pissväder) och drar sedan vidare till Göteborg där A's pappa gifte sig. Får hjälp av O att lära mig spela golf. Jag har en fantastisk semester!

Augusti: Har nån typ av post-semester-depression. När jag börjar jobba vill jag inte alls det! Jobbar återigen heltid fram tills skolan drog igång. Vi går på ett superfint bröllop mellan S och F! Sista terminen drar igång med traumatologi. En hemsk dödsolycka sker på SM i motocross... Jag är återigen stressad och trött.

September: Sätter VG på traumatentan. Har börjat gymma en massa igen. Blir dock träningsförbud efter att jag har överbelastat ländryggen. Köpte en ny mobil! Påbörjar min sista placering på utbildningen på AVA 2. Firar O som fyller 24 år men jag har tenta dagen efter.

Oktober: Känner mig pigg och glad. Umgås mycket med vänner och gymmar mycket. VFUn fortsätter och det går bra. Söker mycket jobb. Brorsan hamnar på sjukhus. Blir lite småsjuk. Har termin 1:or som jag undervisar. Firar P på en krog i stan. Halloweenfest hos F och E.

November: Får jobb på A22a på KS Solna. Sista VFUn avklaras med bra betyg :) Påbörjar planeringen av examensfesten med klassen. Fortsätter att gymma flera gånger i veckan. Får magkatarr och sedan lunginflammation. Missar julmarknad, julbord och Globen Horse Show. Katastrofmedicinkursen börjar, sjukt rolig! Bokar en resa till Samos med A, E och F i Juli.

December: Snön lyser med sin frånvaro. Det är sol och 10 plus ute. I like! Får VG i Katastrofmedicinkursen. Adventsfika med släkten. Rider en provlektion på Sättra och bestämmer mig för att börja rida. Blir förkyld efter antibiotikan = ingen träning på mycket länge. Är med i gruppen som hade bäst resultat på grupptentan i Infektion! Examensfesten bokas. Skriver den sämsta tentan ever... Får jullov! Firar jul och snart är det nyår :)

Ett händelserikt år som har gått som en berg-och-dalbana och som framförallt har gått mycket fort! När jag läser vissa inlägg från typ April trodde jag att de sakerna hade hänt i Augusti eller nåt... Bra där ;)

Puss


En dag i taget

Nu när jag så gärna vill ta examen och det faktiskt börjar närma sig, tar jag en dag i taget. Annars skulle jag längta så himla mycket! Så just nu ligger fokus lite på träning och nyår. Efter nyår har jag bestämt mig för att planera lite mer inför examen :) Men rätt mycket är ändå gjort; inbjudningskort är utskickade, evenemang är gjort på facebook, klänningar till examen och examensfesten är köpta, buffé är bestämd :)

Idag har jag och A återigen varit vuxna och varit på bankmöte. Det resulterade i ett nytt sparkonto (med fonder och aktier!), ett Visa Gold med kredit, bättre vanligt sparkonto och prat om lånen. Om en månad ska vi lägga om lånen och det är lite att fundera på.

Idag ska jag på fotografering! Mamma köpte mig en sådan på Let's Deal och jag får väl gå :P Egentligen rätt bra, då kan jag fotografera mig i mina examenskläder! Men jag är lite nervös...

Puss

Annandag jul

Idag jobbar A igen så jag firar annandag jul själv. "Firar". Jag har tagit en långpromenad i solen (känns som vår ute!), solat, tvättat och handlat. Planerna för vad som återstår av dagen är att städa, kolla på Skönheten och Odjuret, laga mat och läsa en hälsotidning jag köpte. :)

Det är helt galet. Om 25 dagar tar jag examen och om 1 månad och 5 dagar börjar jag jobba! Jag blir egentligen lite matt av att tänka på det :P Men det ska bli roligt! Och fruktansvärt skönt att börja tjäna pengar igen...

Förresten, stormen Dagmar har ju haft sin framfart här. Vi klarade oss sjukt bra om man tänker på hur de andra i landet har drabbats. Den mesta förödelsen hos oss är välta cyklar och blommor som farit omkring på balkongen.

Puss

Julhelg

Så var julafton till ända och snart juldagen lika så. Två mysiga dagar med släkten. Dock är jag mycket trött, varför vet jag inte. Kanske för jag snart har pluggat i tre år, kanske för att det är så mycket kring julen rent generellt. Eller så äter jag så mycket godis att jag har sockerdalar :P I vilket fall är jag sjukt trött och matt nu så jag har bänkat mig framför TVn igen. Nu är det Harry Potter :) Det är så mysigt med all film kring jul och nyår!

Nästa vecka är jag ledig, men det är ändå lite saker som ska göras. Bland annat ett bankbesök, en hälsoundersökning, en fotografering och sen är det ju nyår.

Puss

Ska inte vara bitter

Asså, den här tentan jag hade idag var den sämsta jag någonsin skrivit! Hela kursen är den sämsta jag varit med om! Men jag har redan grämt mig över tentan tillräckligt på annat håll så jag ska inte fortsätta här. Tror och hoppas att jag klarade den i alla fall.

Jag fortsätter positivt: NU HAR JAG JULLOV!!! Ända fram till den 9/1 är jag leeeeediiiiig. Ska inte ens jobba ;) Lööövely.

Har just slagit in de sista paketen och jag känner mig sjukt nöjd! Handlade också prinskorv och mögelost (mitt bidrag till julbordet) och ikväll ska jag till mamma och klä deras gran! Imorgon är det vår grans tur :)

Puss

Dan före tentan

Imorgon är det utbildningens sista tenta (jag verkligen tror det). Har jag pluggat ordentligt? Nej. Men jag har ju idag på mig :) Kan tyyyyp Parkinsons sjukdom och tyyyyp Alzheimers Demens. Och Psoriasis borde jag ju kunna för det var "min" sjukdom. Alltså bara Leukemi och Kronisk smärta kvar. :P

Nu ska jag snart ta och bege mig till mysiga V för lite lunch! Har saknat henne sååå. Hon pendlar till Umeå där hennes kille pluggar så hon är inte så mycket här nere känns det som. Och ikväll ska jag till pappa och dela ut tidiga julklappar. Shit, när ska jag plugga?

Imorgon är det alltså tenta, sen klä julgranen hos mamma :) Tänk att det bara är 3 dagar kvar tills jul...

Puss

Lycklig

Idag känner jag mig lycklig och välmående :) Vet inte vad det beror på men ibland har man lixom ingen anledning. Inte ens en sjusovande A kan få mitt humör ur spel (trots att han lovade att gå upp kl 10). Nu är det återigen en ny vecka, den näst sista på 2011, och den är rätt späckad:

Mån: Köpa julgran, köpa de sista julklapparna, myskväll med A, plugga
Tis: Seminarie i skolan, plugg
Ons: Tentaplugg!!!
Tors: SISTA TENTAN!!!
Fre: Klipptid, fixa det sista inför julafton
Lör: JULAFTON!!!
Sön: Juldagen med besök till annan släkt :)

Även om den är rätt fullspäckad så är det nästan uteslutande av roliga saker! Till och med tentan som är vad jag tror, den sista på detta sjuksköterskeprogram!

Sen måste jag berätta om gårdagen också. Var hemma hos fina U och bakade pepparkakor och lussebullar med alla mina underbara vänner!!! Jag älskar dem alla :) De är som ens extrafamilj. Vi lyckades även klämma in lussebulledegskrig och thaimatsätning! :D I love. Hur underbart som helst att umgås med dem alla. Kom hem vid 22-tiden och var heeelt slutkörd. Underbara dag :)

Som sista sak: idag har det kommit snö!

Puss

Fy fan!

Hur kan verksamhetschefen för akutkliniken KS Solna säga att man ska byta jobb om man vill tjäna pengar som sjuksköterska?! Då kommer ju alla med några års erfarenhet att byta! Och vad händer då? Patienterna blir lidande med en lägre patientsäkerhet. Man MÅSTE få en löneutveckling som är i linje med den kunskap och de erfarenheter man har om man ska vilja stanna på ett ställe. För alla vill ju ha lön för mödan och den erfarenhet och kompetens man besitter. Sjuksköterskeyrket är inget kall som verksamhetschefen säger mellan raderna, det är ett helt vanligt jobb, precis som tre års studier till vilket annat akademinskt yrke som helst. Utan oss skulle vården fallera och den är på god väg. Kan man inte betala för kompetens och erfarenhet, då får man skylla sig själv om folk slutar. Sen är det oerhört synd om patienterna, men det tycks ju inte cheferna bry sig om. Ekonomin är tydligen viktigare...

Läs artikeln i dagens DN eller på nätet, jag antar att den ligger uppe där.

Som ni märker blir jag grymt förbannad när chefen uttalar sig på det sättet. Och sedan skyller de på politikerna! Stå upp för era medarbetare så kan jag slå vad om att allt kommer att bli bättre!!! Jag är enormt glad idag att jag inte har tackat ja till ett jobb inom akutkliniken. Och även om jag inte har tagit ett jobb för 24000 kr/mån kommer jag att kämpa för att jag ska ha en gedigen löneutveckling i framtiden. Annars kommer jag att sluta, jag tjänar mer på ICA...

Förutom att vara irriterad på cheferna på KS Solna så är jag idag ledig :) Ska göra knäck (blir ingen ischoklad, köpte Aladdinask, Paradisask och After Eight istället) och käka god mat. Hoppas E kan idag!

Puss

Såå trööött

Somnade lite väl sent igår men tänkte att, äh, jag är ju ung, det ska inte påverka mig. Jo tjena. Kunde knappt hålla ögonen öppna på föreläsningen och när jag kom hem sov jag i två timmar... Bra där.

Skulle ha gjort julgodis idag med E, men hon skulle jobba :( Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska göra det ändå eller om jag ska göra det nån annan dag. Är egentligen inte så sugen på att göra det just nu.

Idag är det manifestation på Södermalmstorg mot att vi sjuksköterskor får så dålig ingångslön. Jag hade velat gå men jag hade ju egentligen planer med E och sen var jag aaaaaldeles för trött. Dålig karaktär :P Men jag stöttar hemifrån!

Puss

Mer fritid!

Eftersom vi inte alls har lika mycket i skolan de här två veckorna har jag helt plötsligt fått mer fritid! Idag t.ex. tänkte jag göra ischoklad och knäck :) Även om en tenta nästa torsdag hänger över mig...

Sen gjorde jag en jättetabbe imorse! Gick hemifrån med TVÅ pas nycklar. Stackars A :P Tur att vi slutade tidigare så jag kunde komma hem och lämna dem innan han skulle åka till jobbet :P Svårt att ta sig 5 mil utan bil...

Puss

Phju

De här två sista veckorna innan jul har fram tills idag varit galna. Vi ska som sagt ha lämnat in en dagbok, ett grupparbete (med 6 artiklar!), gjort en redovisning och en tenta. På mindre än två veckor! Och eftersom att ingen i klassen gillade detta klargjorde vi det och resultatet blev: ingen dagbok, ingen inlämning, redovisning samt tenta. I like!

Har idag köpt den näst näst sista julklappen! Den näst sista har jag klart för mig men den allra sista vet jag inte vad jag ska köpa :( Men det löser sig nog! Kan inte förstå att det är lucia idag och enbart 11 dagar till jul! Vart tog 2011 vägen?

Idag har jag och resten av festkommittén också lagt handpenningen och skrivit på för festlokalen till examensfesten :) Känns oerhört bra. Saker och ting börjar klaffa så här till jul.

Nu ska jag... ja, slappa :) Imorgon börjar grupparbetet men jag har hamnat i en bra grupp så det ska inte vara några problem.

Puss


Näst sista tentan avklarad!

Jag tror i alla fall att det var näst sista tentan :) Nästa vecka kommer det jag tror (och verkligen hoppas!) är den sista tentan. Idag gick det i alla fall väldigt bra! Det var en grupptenta och jag kunde inte ha hamnat i en bättre grupp! Tror vi hade max 2 fel :) Så klarade oss gjorde vi! Wiihooo! Var av nån konstig anledning galet nervös... Nej, nu tar jag blicken från infektioner till... ja, två väldigt blandade veckor. Bland annat ska vi skriva ett arbete om Psoriasis, ha en tenta, tre föreläsningar (yrsel, äldre och läkemedel samt hematologiska maligniteter), lämna in en dagbok... Ja, fortsättning lär följa.

Nu: kolla handbolls-VM och sen leta artiklar om psoriasis

Puss

Efter antibiotika kommer förkylning...

Åt sista antibiotikakuren i tisdags och som ett brev på posten kommer annat skit. Istället för lunginflammation har jag nu en stor förkylning, är typ döv på ena örat :P Och hostar gör jag ändå. Men det borde ju försvinna snart, eller?

Det har inte hänt mycket i veckan. Varit "ledig" och pluggat, varit hos familjen, handlat julklappar... Ja, myst :) Igår kollade jag på två filmer varav en var Pearl Harbour! Den är så bra! :D

Idag blir det ännu mer plugg för imorgon är det tentadags igen... Fick förresten VG på katastroftentan!

Puss


Hoppla pålle!

Det var typ hundra år sen jag red en "riktig" lektion men igår var det dags igen. Iväg till Sättra Gård och upp på en typ två meter hög häst :P Fick knappt upp sadeln. Och sen iväg. Jag var HELT slut efter den timman! Hade så ont i benen och i rumpan att jag knappt kunde ta mig hem :P Och svettig som en gris. De som säger att ridning inte är träning ska fan prova själva...

Tror iallafall att jag ska börja rida i den gruppen nästa år. Det skulle vara så himla kul! Jag var verkligen på bra humör när jag kom hem :) Ska bara försöka få ett schema på jobbet som inte krockar med detta.

Idag ska vi boka resan till Grekland! Ett sjukt fint hotell! Och det ska bli så kul :)

Puss

Plugg

Egentligen är jag "ledig" idag men jag har varit hemma så himla mycket den senaste tiden så jag är lätt rastlös. Detta har resulterat i att jag har storstädat och pluggat! Idag börjar ju en ny kurs (Infektion) så jag har läst på en av fem artiklar som ligger till grund för grupptentan om en vecka :)

Resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra. Är lite för lat för att dra igång nåt stort och lite för snål så här inför jul för att åka och shoppa... Kanske lite mer plugg? Imorgon är det i alla fall skola (13.30-16) så då har jag lite planer!

Puss

Pigg men trött

Har varit på adventsfika med släkten idag och ätit massa godsaker vilket har resulterat i att jag är helt slut i huvudet men kroppen kryper det i av allt socker. Suck. Men vad ska man göra? :)

Imorgon börjar en ny vecka och en ny kurs. Dock går vi enbart två halvdagar nästa vecka så det blir inte direkt slitit :P

Nej, inget mer att rapportera.

Puss

Migrän?

Shit vilken huvudvärk jag fick! En sån där huvudvärk som man inte vet vart man ska ta vägen. Även efter 1 g alvedon! Blir helt galen. Och när man har huvudvärk vill man ju vila men det värsta är att det blir värre när jag lägger mig ner! Så jag sitter framför bärbara datorn istället. Ska kolla på Glee :)

Dagen har annars varit bra. Var hundvakt åt A's systers hund. A, hans syster och hans mamma åkte till IKEA och köpte upp halva IKEA tror jag. + en TV :) A's syster har precis flyttat till en egen etta så det är lite att pyssla med.

Nej, nu ska jag försöka tänka bort huvudvärken.

Puss

Tenta

Idag var en av de sista tentorna för mig på sjuksköterskeprogrammet; den i katastrofmedicin. Jag hade inte alla rätt men jag är ganska säker på att jag klarade den :) Det känns lite knäppt att det bara är 5 skolveckor kvar...

Efter tentan åkte jag hem, satt lite vid datorn och läste lite. Sen började skidskyttet som jag tycker är kul, men idag var jag tydligen jättetrött för jag somnade framför TVn och vaknade först nu.

Resten av helgen kommer bli lugn. Imorgon är det inte allt för mycket planerat, bara lite på förmiddagen och på söndag har jag bara adventsfika med släkten inplanerat.

Puss

Kan det inte komma snö?

De två föregående vintrarna har varit helt galna, både gällande snö och kyla. Och det här året är det tvärtom! Flera plusgrader och regn... Nu vill jag ha snö igen! Det blir både mysigare och ljusare. Men -25 grader slipper jag gärna...

Dagen kommer mest att bestå av tentaplugg, imorgon är det tenta. Sen är det bara 5 skolveckor kvar tills jag tar examen!!

Puss